Jā, raksts savdabīgs. vairāk par aptuveni pusi izlasīt neizdevās, bet jau uzreiz, - divas piebildes:
1. Kalpa domāšana ir dzīva un vesela, - nekur pazudusi nav. Izpausmes? Da vienkārši, ja neesi par NATO un ES bez ierunām, tad esi kremlins un Putina trollis, pie tam, pat apstākļos, kad RUS uzliktās sankcijas bija tiešs un precīzs šāviens pašu ekonomikas kājā. Tas ir tikai viens piemērs, bet tādu privātajā komunikācijā un amatpersonu lēmumos ir vesels lērums. Nedomāšana par LV nacionālajām interesēm, aizvietojot to ar bezierunu sekošanu ES, NATO vai vēl kāda interesēm, ir ikdiena.
2. Man ir pilnīgi pie .... visa tā murmulēšana par "kā mūs uztver" un "kā mēs uztveram". Tas nav izmērāms. Lūdzu, godātie latvieši, - kā veiktspējīga tauta nolieciet vietā savus zagļpolitiķus, ierādiet vietu treknajām pēcpusēm no visādu amatpersonu vidus un tad mēs parunāsim, ir šī tauta vai nav atpalikusi, salīdzinot ar citām. Daudzie i-neta komentāri no sērijas "Vācijā/Zviedrijā/Eiropā/........ ministrs pēc kaut kā tāda jau sen būtu pats atkāpies ..." pie dažādiem rakstiem jau vien saka priekšā īsto situāciju, kāda tā ir.