Autors Tēma: Latviešu priekšstati par savu vēsturi...  (Lasīts 7846 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Latviešu priekšstati par savu vēsturi...
« : 2017. gada 06. novembris, 11:15:23 »
http://www.lvportals.lv/visi/viedokli/257835-vesturiskie-miti-izcelsme-un-nozime-modernas-nacijas-attistiba-i/

Ļoti labs raksts.
Mēs esam tādi, kādus paši sevi uztveram un pasniedzam. Tādus mūs redz citi. (c)

Atslēdzies Zigfrids

Re: Latviešu priekšstati par savu vēsturi...
« Atbilde #1 : 2017. gada 06. novembris, 12:24:59 »
Jā, raksts savdabīgs. vairāk par aptuveni pusi izlasīt neizdevās, bet jau uzreiz, - divas piebildes:
1. Kalpa domāšana ir dzīva un vesela, - nekur pazudusi nav. Izpausmes? Da vienkārši, ja neesi par NATO un ES bez ierunām, tad esi kremlins un Putina trollis, pie tam, pat apstākļos, kad RUS uzliktās sankcijas bija tiešs un precīzs šāviens pašu ekonomikas kājā. Tas ir tikai viens piemērs, bet tādu privātajā komunikācijā un amatpersonu lēmumos ir vesels lērums. Nedomāšana par LV nacionālajām interesēm, aizvietojot to ar bezierunu sekošanu ES, NATO vai vēl kāda interesēm, ir ikdiena.
2. Man ir pilnīgi pie .... visa tā murmulēšana par "kā mūs uztver" un "kā mēs uztveram". Tas nav izmērāms. Lūdzu, godātie latvieši, - kā veiktspējīga tauta nolieciet vietā savus zagļpolitiķus, ierādiet vietu treknajām pēcpusēm no visādu amatpersonu vidus un tad mēs parunāsim, ir šī tauta vai nav atpalikusi, salīdzinot ar citām. Daudzie i-neta komentāri no sērijas "Vācijā/Zviedrijā/Eiropā/........ ministrs pēc kaut kā tāda jau sen būtu pats atkāpies ..." pie dažādiem rakstiem jau vien saka priekšā īsto situāciju, kāda tā ir.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #2 : 2017. gada 07. novembris, 00:30:26 »
Tauta atpalikusi, salīdzinot ar citām?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2017. gada 07. novembris, 09:16:22 »
Tauta atpalikusi, salīdzinot ar citām?

Jā, necivilizēta un attīstībā atpalikusi tauta, kura ar apbrīnojamu regularitāti (jau gandrīz 150 gadu garumā vismaz) zaudē daļu savējo. Jā, rakstā arī ir pieminēta tā lieta, ka mēs lepojamies ar visādiem "latviešu izcelsmes ..." Ulofs Palme, Romāns Vainšteins, kas vēl? Gan jau no pēdējo 10 gadu aizbraucējiem arī izveidosies kāds "latviešu izcelsmes ..." Tauta, kura pati tos "latviešu izcelsmes ..." izvirzīt nespēj un nemāk. Romāns Vainšteins (kādreizējais daudzu lepnums) aizbrauca, cik atceros, ar vārdiem, ka vairs nemūžam ... Lai LV stulbā policija un vēl visādas amatpersonas iet ^@#*+. Tādā valstī ne dzīvot, ne arī lepoties ar to neesot iespējams. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2017. gada 07. novembris, 09:31:45 »
Zigi Tu esi latvietis? Vrb esi minējis, vrb esmu palaidusi garām.
Bet baigi uzkrītoša ir Tava distancēšanās - "es" un "jūs, latvieši". Nevis "mēs, latvieši"

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2017. gada 07. novembris, 11:13:20 »
es gan teiktu, ka Zigis nonāk transā un ekstāzē, kritizējot savu valsti. Tipisks latvietis. Bet galvenais = pašam neko nedarīt lietas labā

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2017. gada 07. novembris, 11:15:25 »
Nu man ir kartiņa Zigim "veltījumos"

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 07. novembris, 11:55:10 »
Zigi Tu esi latvietis? Vrb esi minējis, vrb esmu palaidusi garām.
Bet baigi uzkrītoša ir Tava distancēšanās - "es" un "jūs, latvieši". Nevis "mēs, latvieši"

Teorētiski - jā, praktiski - ne visai.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 07. novembris, 12:01:54 »
es gan teiktu, ka Zigis nonāk transā un ekstāzē, kritizējot savu valsti. Tipisks latvietis. Bet galvenais = pašam neko nedarīt lietas labā

Tieši tā :) Es pagaidām "neko nedaru lietas labā." T.i., citiem vārdiem, - es pagaidām vēl esmu spējīgs sevi savaldīt, redzot to, kas te notiek. Priecāties par to, ka esmu iekāpis govs pļekā, atvaino, - neprotu. :) Un jēdziens "SAVA valsts" ... Piedod, "SAVAS" valstis pret saviem pilsoņiem tā parasti neizturas. Ir, bez šaubām, cilvēki, kuriem šī ir caurcaurēm "SAVA"! Tiem, kuri "Rīdzenē" sarunājās, visādiem dombrovskiem, kučinskiem un āboltiņām ... Jā, tiem šī tik tiešām ir SAVA. :)  Par viņu laimi šajā SAVĀ valstī (uz mana rēķina, tai skaitā) arī, atvaino, - priecāties neizdodas. Laikam nenovīdīgs esmu. :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2017. gada 07. novembris, 12:10:37 »
Valsts nav mītiska vienība. Valsti veido pilsoņu kopums (tai skaitā Zigfrīds), kas apdzīvo vienotu teritoriju. Kuram gan būtu kam kaut kas "jādod" un kas tā par mītisku "valsts izturēšanos"?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2017. gada 07. novembris, 12:21:41 »
Valsts nav mītiska vienība. Valsti veido pilsoņu kopums (tai skaitā Zigfrīds), kas apdzīvo vienotu teritoriju. Kuram gan būtu kam kaut kas "jādod" un kas tā par mītisku "valsts izturēšanos"?

Neredzu, kur es būtu par kādu "došanu" rakstījis? Jā, skaisti lozungi, bez šaubām, labi skan, bet "valsti veido pilsoņu kopums" ... Piedod un atvaino, - konkrētajā gadījumā lielākas vērtības tādam izteikumam neredzu. Neko te neveido pilsoņu kopums. "Valsts izturēšanās" = "valsts varas izturēšanās" (precizējums), lai gan vispārinot, - visai bieži = "viena latvieša izturēšanās pret citu latvieti". Tālu nemeklējot, - kaut vai jautājumā par mēģinājumu izvilkt naudu, reģistrējot EE nopirktu auto. :) Un? Ja tās tēmas autors pat sūdzētos par to ierēdni ... Tas ierēdnis jelkā ciestu? Nemūžam! LV taču dzīvojam! :) SAVĀ valstī! :) T.i., amatpersonas aizsargātība no saviem pilsoņiem = varas attieksme pret iepriekšminētajiem pilsoņiem, ka apkāst plebejus ar LV pasēm no varas puses ir NORMĀLI, PIEŅEMAMI UN APSVEICAMI. Lūk, - tādas aunu - cirpēju attiecības. Ar SAVU valsti. :)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2017. gada 07. novembris, 12:34:43 »
Jā, raksts savdabīgs.

Nez vai ir korekti komentēt ierakstu par publikāciju, ko
a)
vairāk par aptuveni pusi izlasīt neizdevās
b)
bet jau uzreiz, - divas piebildes:
c) no kurām otrā ir
2. Man ir pilnīgi pie .... visa tā murmulēšana par "kā mūs uztver" un "kā mēs uztveram".
resp., konkrētā raksta tēma ir "pie ...", bet kaut ko no sevis pasacīt gribas.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2017. gada 07. novembris, 12:57:45 »
es nekomentēšu, nav racionāli ieslīgt bezjēdzīgās diskusijās

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2017. gada 07. novembris, 17:00:14 »
Nez vai ir korekti komentēt ierakstu par publikāciju, ko
a) b) c) no kurām otrā ir resp., konkrētā raksta tēma ir "pie ...", bet kaut ko no sevis pasacīt gribas.

Redzi, ja kāda raksta autors, jau tā sākumā formulējot spriedumus, no kuriem tālāk tiks veidoti nākošie, raksta to, kā vai nu nav, muļķības vai vēl kādā ziņā nederīgas lietas, tad pēc manām domām, tādu rakstu tālāk būtībā var arī nelasīt. Secinājumi, kuri izriet no greizām aksiomām, nav pat tā vērti, lai tajos iedziļinātos. Konkrētajā gadījumā ... nu, stāsti kaķim, ka viņš ir tīģeris ... Stāsti, cik gribi ... Uztver viņu kā tīģeri, un lai viņš pats sevi tā uztver! Bet antilopi viņš vienalga nenomedīs, jo uz to nav spējīgs.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2017. gada 07. novembris, 17:24:47 »
... un, taisnību sakot, es varēju nemaz tik daudz klaviatūru neklabināt:

https://pietiek.com/raksti/kurs_un_ka_izniekoja_latvijas_starta_potencialu