Autors Tēma: VM un ģimenes ārstu domstarpības.  (Lasīts 3549 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Raimonds1

VM un ģimenes ārstu domstarpības.
« : 2017. gada 10. novembris, 18:27:35 »
Kāda Jums ir attieksme pret šo pasākumu, kas un kā tur notiek?

Atslēdzies ineshuks

Re: VM un ģimenes ārstu domstarpības.
« Atbilde #1 : 2017. gada 10. novembris, 20:05:13 »
Es dom, ka VM neviens ar galvu nedomaa

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2017. gada 10. novembris, 20:22:04 »
tad kāpēc neej tur strādāt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 10. novembris, 21:48:41 »
ineshukam tak galva ir, neņems

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2017. gada 10. novembris, 22:02:28 »
Te vietā ir hierarholoģijas pamatpostulāts, kurš apgalvo, ka jebkurš darbinieks kāpj pa dienesta pakāpieniem uz augšu, kamēr sasniedz savu individuālo nekompetences līmeni, tur arī paliek. Reālo darbu jebkurā hierarhijā padara tie, kuri savu nekompetences līmeni (jēdziens saucas "Gala pietura" jeb "galapunkts") vēl nav sasnieguši. Tie, kuri to ir sasnieguši, atrodas amatos, kuriem viņi neatbilst.
Inešuks, kā rādās, vēl to līmeni nav sasniedzis, t.i., - ir no tiem, kuri vēl atrodas amatos, kuros ir kompetenti.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 10. novembris, 22:16:41 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #5 : 2017. gada 11. novembris, 08:52:58 »
Tagad medijos parādījusies retorika, ka ģimenes ārsti esot iesīkstējuši un ne pārāk labi draudzējas ar "tehnoloģijām" Interneta komentāros visādi hipsteri ņirgājas, ka tie pagājušā gadsimta cilvēki jau neko nejēdz un neprot un kā tādi vispār varot kaut ko ārstēt.

Tajā pašā laikā kaut kā ir aizmirsušās visās tās problēmas, kas bija ar to e-veselības sākotnējo versiju un žurnālisti nemaz tos jautājumus neuzdod. Vai tagad receptēm ir saikne ar zāļu reģistru. Vai recepti var "ierakstīt" ar pāris klikšķiem un nav jādrukā viss nosaukums, uzvārds, adrese utt. Vai visi analogi ķīmiskajai vielai ir ērti pieejami? Kas ir ar to ātrumu un kas ir tad, ja tā programma konfliktē ar Kasperski? Utt utjpr.

Žurnālisti spiež uz to, ka dakteri bremzē procesu un ka varbūt būs jāatmaksā tie miljoni. Parādījusies ideja par 3 gadu līgumu, agrāk bija 1 gads. Palīdzētājs teamviewerī reizēm izklausoties paguris un profesionāli izdedzis.
https://www.teamviewer.com/en/
http://nra.lv/politika/204487-problemas-e-veselibas-projekta-atklatas-jau-sakotneja-posma.htm
http://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/ministrija-par-klumem-e-veselibas-ieviesana-galvenie-atbildigie-meklejami-tala-pagatne.a229028/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2017. gada 11. novembris, 08:58:25 »
Tie datoru piekriteeji vareetu pajemt manu darba plansheti un pastraadaat ar to... jebkura patika pret tehnologjijaam paaries... papiira formaata kartinja bija chik chirik un gatavs... max 5 min... shitas ir leens, regulaari uzkaras, pazaudee datus... un laiks prieksh taas d.... nav paredzeets... kaa no maajas aaraa, taa jauns izsaukums... vai nu seedi pie babulja diivaanaa liidz sapildiusi vai no riita velti divaz stundaz SAVA BRIIVAA laika, lai to uzdariitu...
Nudien nesaprotu, kaapeec taada nepatika pret tehnologjijaam...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #7 : 2017. gada 11. novembris, 09:03:00 »
ineshukam tak galva ir, neņems

Et Vi che, izgjevaetesj? :scratch:

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #8 : 2017. gada 11. novembris, 09:05:09 »
Tur jau tā lieta. PR darbojas - iztēlo tos ģimenes ārstus par vainīgajiem, ja nu gadījumā tā sistēma nebūs pilnībā ieviesta un būs jāatmaksā līdzekļi. Tāpat parādījusies ideja, ka slēgs 3 gadīgos līgumus. Bet nu tos tikai ar tiem, kas to e-veselību pieņēmuši ticībā un cerībā. Tā vispār ir PR ekvilibristika - ja uz gadu un mana, ka ar to e-veselību nebūs aršana, tad čau. Ja uz trim, tad ko? Bonuss! Efekts ar defektu! Līgums uz trim gadiem.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2017. gada 11. novembris, 09:58:20 »
Es darbaa izvairos ar to plansheti straadaat, jo taada tehnika bendee man nervus...
Bet mani otrs darbs negaida un mazi beerni maajaas neraud, varu uzvaariit teeju, apseesties pie DAUDZ MAZ normaala datora un 2-3 stundas SAVA laika veltiit dokju aizpildei... peec KATRAS dezhuuras...
Cita lieta, ka, lai nu svariigaakais uz papiira pieskriceleets, peec diennakts man taas 15-18 sejas ir sapluudushas vienaa un galvu kjiilaa par apraksta precizitaati es neliktu...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2017. gada 11. novembris, 10:01:02 »
He... tikko pareekjinaaju- veselu lieku dnn dezhuuru es shitaa meenesii sakasu par briivu tur seedeedama...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2017. gada 11. novembris, 10:52:02 »
Es darbaa izvairos ar to plansheti straadaat, jo taada tehnika bendee man nervus...
Bet mani otrs darbs negaida un mazi beerni maajaas neraud, varu uzvaariit teeju, apseesties pie DAUDZ MAZ normaala datora un 2-3 stundas SAVA laika veltiit dokju aizpildei... peec KATRAS dezhuuras...
Cita lieta, ka, lai nu svariigaakais uz papiira pieskriceleets, peec diennakts man taas 15-18 sejas ir sapluudushas vienaa un galvu kjiilaa par apraksta precizitaati es neliktu...

Inešuk, ar priekšniecību par šiem jautājumiem runāt vērts ir? Nav vienmēr viena un tā pati atbilde: "Jūs paši vainīgi." Vai kāda cita visiem dzīves gadījumiem...

Un vispār ... Man sāk likties, ka medicīnas nozarei ilgi nav bijis normāla menedžera, kurš, iespējams, būtu kkur privātsektorā pudu sāls līdzīgā amatā apēdis. Bļin, normāls, pieredzējis un ar iekšām ... Viens tāds vadītājs, gadi divi netraucēta darba ar tiesībām katram, kurš ir ne savā vietā/pārāk daudz no sevis iedomājas/grib, ierādīt viņa īsto vietu, un varētu priecāties, skatoties gan uz budžeta naudas ietaupījumu, gan uz sistēmas jēdzīguma pieaugumu. Taisnību sakot, izskatās, ka (vispārinot) tīri labi derētu tāds viens likums ... Par ārkārtas stāvokļa ieviešanu kādā no nozarēm ar darbinieku tiesību ierobežojumiem uz laiku kopējā nākotnes labuma vārdā. Vot, tad varētu jebkurus Augeja staļļus izmēzt tad, ja būtu kādas amatpersonas galīgi kaunu zaudējušas. Varētu medicīnā iesūtīt kādu staļina tipa menedžeri uz laiku ar diktatora raksturu un tiesībām ...
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 11. novembris, 11:04:41 no Zigfrids »

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2017. gada 11. novembris, 11:03:14 »
IT standarta atbilde- "ir njemts veeraa, risinaasim"... bot i "risina"... jau divus gadus...

Tieshaaka priekshnieciibs vsp reeciiga- laika taas, atvainojos, h...., pildiishanai nav un nebuushot, bet breekshana kaapeec netiek laiciigi aizpildiita, gan ir... pat paskaidrojumu reiz rakstiiju...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #13 : 2017. gada 11. novembris, 11:08:11 »
Veel smiekliigaak ir- nu audit trail tak visaas IT sisteemaas saglabaajas... Tu saac kko rakstiit, Tev iedod izsaukumu, taisi to suu... ciet un brauc... un taa n reizes... un galeejaa versiha ir kaada 7., 9. vai 14... un ir tak noliigti (vai vnk bezdarbiibas niikstoshi) iipatnji administratiivajaa aparaataa, kuri veertee, cik piegaajienus Tu esi to aizpildiijis... un daudz piegaajienu neir labi... taatad daudz ko laboji, bija kljuudas... neienaak praataa, ka mees taafu lunim bedzenam kaa vinji un elementaati pat to 15-20 min starp izsaukumurm nav, lai uzreiz sarajstiitu un miers...

Zo es iru visai jarijs kvalitaates sisteemu un vadiibu pretinieks... jo kkaa cherez zh... viss sisteemojas un vadaas...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2017. gada 11. novembris, 11:08:40 »
IT standarta atbilde- "ir njemts veeraa, risinaasim"... bot i "risina"... jau divus gadus...

Tieshaaka priekshnieciibs vsp reeciiga- laika taas, atvainojos, h...., pildiishanai nav un nebuushot, bet breekshana kaapeec netiek laiciigi aizpildiita, gan ir... pat paskaidrojumu reiz rakstiiju...

Izklausās, ka tie vadītāji jums ir tikuši amatos, pateicoties visam kam, izņemot atbilstību tam amatam. Nuuuuu, es, kad būtu tāda iespēja, katru darbadienu sāktu ar paskaidrojumu standarta izskatā.

Atkal pavispārināšu. Mums LV tāds slimība (epidēmija). Runa ir par atrašanaos vadītāja amatā. Jebkurš kāpiens pa karjeras kāpnēm pēc teorijas noved vietā, kur ir augstākas tiesības un atalgojums, bet no otras puses, ir jāpaaugstinās arī atbildības un pienākumu līmenim. Vot, sievai darbā arī savulaik ... Nolaida no augšas vadītāju, kura departamentā vairs turienes amatā bija nevajadzīga, un? Kad saņemt iestādes vadītājas algu, tad "Es esmu vadītāja, man pienākas", bet, kad ir jārisisna vai jāatrisina kādas problēmas, tad: "Oi! To [viņas tiešo pienākumu saskaņā ar ieņemamo amatu/statusu iestādē] lai dara citi." Un viss tā vienkāršā iemesla pēc, ka viņa vnk nemāk tās problēmas risināt tā, kā to profesionālam vadītājam būtu jāmāk atrisināt.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 11. novembris, 11:17:44 no Zigfrids »