Autors Tēma: čekas maisi  (Lasīts 18326 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

Re: čekas maisi
« Atbilde #15 : 2017. gada 14. novembris, 12:21:26 »
Kā tad... tā jau nu neko nezina un nepārbauda...  :sarcasm:

Protams, ka nepārbauda. Kā viņi var pārbaudīt, ja viņiem nav pieejas. Pat L.Doroņinja nenosauca tos četrus, tikai aiznesa savu ordeni atpakaļ.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #16 : 2017. gada 14. novembris, 15:32:17 »
Nez kāpēc, bet man liekas, ka drīz to čeku maisu atvēršana būs neaktuāla, jo pēdējo pāris desmit gadu augstāk sēdošo grēku maisiem saturs jau smeļas pāri malai.
Kuru gan drīz interesēs tas, ka kaimiņu Anniņa ir ziņojusi, ka Pēterim kas dzīvo stāvu zemāk pēc pusnakts logi gaiši - ka tik ārzemju radiostacijas neklausās un Zelmai katru gadu uz Ziemassvētkiem no ārzemēm paciņas pienāk - kas zina, kāds tur saturs. Un vispār, man sen ir aizdomas, ka maisu saturs jau pamatīgi pārskatīts un tik tālu mazinājies, ka tā glabātājiem vienkārši nav ko uzrādīt.

Atslēdzies dip

« Atbilde #17 : 2017. gada 14. novembris, 15:50:43 »
Pēc kāda laika varianti:
1. A bija maz tādi maisi?
2. Pārvedot, dzērājšoferis ar mašīnu iegāzās piemājas mārkā.
3. Ugunsgrēks.
4. ???

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #18 : 2017. gada 14. novembris, 17:05:11 »
Latvijas gadījumā - cepšanās ne par ko.
Ne par ko, tieši tāpēc, ka normālās demokrātijās jau šodien Rīgas centrs būtu pilns ar protestētājiem, kuri pieprasītu Maizīša padzīšanu. Pats M. TV kameru priekšā raustītu valodu un atvainotos, jo viņu ne tā sapratuši. Viņš īstenībā esot gribējis teikt, ka Godmaņa lieta jau atradusies un ka pārējie maisi arī jāatver. Bet LV, - Phe! Nekā nebija, nav un tik drīz nebūs, tāpēc tautas kalpi visai komfortabli jūtas kungu lomā.
Paturpinot tēmu, padomājiet par žīdiem. Tie ar visādiem zurofiem priekšgalā vēl šodien - vairāk nekā 70 gadus pēc notikumiem - meklē, atrod un nolaiž asinis.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #19 : 2017. gada 14. novembris, 17:07:14 »
... tā vienkāršā iemesla dēļ, ka, ja asinis nenolaidīsi, pēc gadiem vēl kāds sev teiks: "A kāpēc šitos nepapresēt, - riska un iespējamo zaudējumu taču vienalga - nekādu."

Atslēdzies dip

« Atbilde #20 : 2017. gada 15. novembris, 20:52:39 »
" Par čekas maisiem man ir tāda sajūta, ka ne tikai Krievija to izmanto, jo viņiem ir šāda informācija, kas ir tajos maisos, bet arī Latvijas valsts ir informēta, kas tur ir. Un visi no visām pusēm rausta tos nabaga cilvēkus, un viņi ir spiesti darboties. Es gribu viņus atbrīvot".  V.Kairišs.

Arī tāds ir variants. Kad viens mūsu komponists un deputāts sāka tā jocīgi runāt, nodomāju, ka viņam tā pasmagāk uzspiests no tās puses.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2017. gada 16. novembris, 08:12:09 »
Ja nu kādam patīk lasīt dokumentus:
https://www.lu.lv/vdkkomisija/zinas/t/49561/
Linkā, paejot soli atpakaļ, ir arī citi interesanti dokumenti.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 16. novembris, 08:20:26 no Spārka »

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #22 : 2017. gada 16. novembris, 13:48:50 »
Par "čekas maisiem" nebūtu labi neko jautāt, multimāksliniekiem un sabiedrības dāmām. Kad runā par Rīgā atrodošajiem čekas maisiem, ir jāatceras, ka atšķirībā no Lietuvas, Latvijā nekad nav bijusi visu ziņotāju kartotēka. Ja grib ko uzzināt par čekas maisu saturu, prasiet Johansonam (VDK pēdējam vadītājam), vai Savickim, (kurš ar to maisu saturu strādāja VDK). Nekādu revolūciju ar tiem "maisiem" mēs neuztaisīsim. Par maisu atvēršanu, vajag izdot likumu, kādā kārtībā "maisu" saturu publicē. Lietuvā visi maisi ir publicēti un nekas nav noticis, komjaunatnes sekretāre (līdzīgi kā Andris Piebalgs) Daiļa Gribauskaite ir Lietuvas prezidente. 
Kāpēc SAB tur tos maisus ciet, visticamāk ka ir aizmuguriska vienošanās tos "ziņotāju" maisus nepublicēt. No otras puses, Latvijas sabiedrība arī savādāk nav sevišķi apķērīga, jo nav pat nav pat pētījumi par VDK kadru darbiniekiem, kuru saraksti ir publiski.

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 16. novembris, 13:54:36 no tas_pats_lv »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #23 : 2017. gada 16. novembris, 20:21:47 »
Tiešām ir vajadzīgs pētījums, kas tautai atvērtu acis uz šo problēmu, jo tas, ko es lasu publiskā telpā ir gandrīz tikai muļķības...piemēram, ka čekas aģenti ir partijnieki, komjauniešu sekretāri utt...
Tās ir pilnīgas muļķības!
Neviens nekratīs sirdi par padomju nejēdzībām partijniekam. Čekas aģents publiskajā vidē sevi tēlo kā padomju varas pretinieku...viņš nav partijas biedrs, nav pat komjaunietis, viņš stāsta pretpadomju anekdotes...taa ir, čekas aģents ir pa pusei disidents, tas ir cilvēks, kurš ir tuvs disidentu aprindām...to - vai ir vai nav  čekas ziņotājs, var spriest tikai pēc tiesu materiāliem, kur tiesāti Astra, Lidija Lasmane vai Jurģis Skulme...
Nav jau daudz to disidentu tiesu...un notiesāto disidentu pēc Hruščova nākšanas pie varas arī nav tik daudz, lai to neizpētītu...un ne jau kaut kàdos izkāstos čekas maisos, bet reālos tiesu lēmumos, kas visi ir arhīvos...
..un ja runā par čeku, tad viņa degradējās līdz ar visu padomju iekārtu...cik es saprotu, tad pēdējos desmit gados notika tieši tās pašas spēlītes, kas šodien...denuncE konkurentu un šis netiek ārzemju komandējumā, šodien tas būtu - nedabū pielaidi valsts noslēpumam...
A kas no mums tā, ka kāds karjerists padomju laikā neaizbrauca uz ārzemēm? Vai šodien kādu ierēdni nomaina cits dēļ pielaides?
Tās ir tarakānu cīņas stikla burkā, un man nav žēl ne padomju karjeristu, ne šodienas ierēdni...
Te nav runas par kaut kādu pretošanos padomju varai...ja, godīgi esam - tad tādas nebija pa lielam pēc 1949.gada izsūtīšanas un visi bija samierinājušies ar okupāciju...
Lidija Doroņina-Lasmane mani motivēja Latvijas neatkarībai?
Muļķības...es NEKO par viņu nezināju...mani motivēja partijnieki Peters, Īvāns, Ziedonis u.c.:)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #24 : 2017. gada 17. novembris, 00:42:12 »
Muļķības...es NEKO par viņu nezināju...mani motivēja partijnieki Peters, Īvāns, Ziedonis u.c. :)

Aptuveni tāda ir arī viena no sazvērestības teorijām, ka partijniekiem un KGB'ešņikiem apnika izlikties "trūcīgiem" un viņi sagrāva to PSRS, lai paši varētu "uzdzīvot zaļi". :) Nu, protams, ne jau LPSR līmeņa, bet tie no Maskavas. Bet nu, to nekādīgi nepierādīt ... 

Un tiem, kas Latvijas PSR uztaurēja latvisku garu, un nekļuva par PSRS tautas sastāvdaļu, būtu visiem jāizdala pa trīszvaigžņu ordenim vai kādu citu ordeni, teiksim Viestura ordeni! 
Save
Save

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #25 : 2017. gada 17. novembris, 08:53:15 »
Mans variants ir. Atvērt maisus, bet kandidēšanu neliegt. Vēlētājiem pašiem ir tiesības izlemt, piedot un aizmirst vai nē. Pašreizējais stāvoklis tik tiešām ir pamats šantāžai, naudas izspiešanai, iespējai vervēt.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #26 : 2017. gada 17. novembris, 11:57:22 »
...štrunts par maisiem, vairāk vajadzētu uztraukties par lielajām zivīm....lūk, Broms divreiz lasa grāmatu, kur noķerts spiegs - Norvēģijas premjers..
Igauņi ik pa laikam noķer kādu spiegu, arī leiši...bet Latvijā pēc neatkarības iegūšanas nav dzirdēts, ka kàds ierēdnis būtu pieķerts spiegojot Krievijas labā..
Bet ja padomājam?
Kā domājiet - Rīgas Videocentru varēja padomju gados izveidot bez čekas  jumta? ...tur tika veidoti plaši ārzemju kontakti, kuriem bija prakse padomju laikos, ka seko čeka, stràdā VDK aģenti utt...
Vienkārši organizatoriski tur nevar iztikt bez sadarbības ar čeku...
Un kas tad vadīja šo Videocentru? M.Gailis administratīvi un A.Sukuts par mākslas pusi, un turpmāk kino "Arsenālu"..
Vai bijušais premjers nevarētu uzrakstīt grāmatu par šo tēmu? :)
..un 100 punkti, ka viņš nav maisos, bet žēl man, ja būtu Sukuts un viņam gāztos pāri plebeju samazgas par čekas pakalpiņu utt...
Nav jēgas no tiem maisiem, tikai sliktums...

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #27 : 2017. gada 17. novembris, 19:34:14 »
Kam sliktums, kam labums.
Tā neskaidrība. Vērs, nevērs, vērs, nevērs.
Un cilvēks zin, ka ir.
Un dara, ko liek!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #28 : 2018. gada 10. janvāris, 16:24:24 »
Interesants viedoklis: http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/vestures_liecinieks/juris-bogdanovs-vdk-maisi-un-gaismas-uzvara-par-tumsu.d?id=49624727

Daži citāti no raksta:
"Tautai, kas dzīvo pagātnē, nav nākotnes. Raudāšana par ciešanām un vainīgo meklēšana vēl nevienu nav padarījusi nedz gudru, nedz godprātīgu. Tā mēs tikai izniekojam resursus, kurus būtu varējuši izmantot kaut kā sasniegšanai."
"Ko mēs darām nākotnes labā? Neko. Mēs uzbūvējam Likteņdārzu, kurā iemūžinām tautas ciešanas gadu desmitu un simtu garumā, lai nekas slikts netiktu aizmirsts, kā arī būtu vieta, uz kuru doties paraudāt par to, cik viss ir bijis "sūdīgi"."

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #29 : 2018. gada 10. janvāris, 16:43:05 »
ienācu jo parlasījos- čeku maiss(dedzināšanai) domaju,man ir ko teikt :D
par čekas maisiem man nav ko teikt..man tie ir vienaldzīgi. vienaldzīgi arī tie,kas tajos ir vai nav.
tādi bija laiki. bet tie ir pagājuši...basta...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega