Tiešām ir vajadzīgs pētījums, kas tautai atvērtu acis uz šo problēmu, jo tas, ko es lasu publiskā telpā ir gandrīz tikai muļķības...piemēram, ka čekas aģenti ir partijnieki, komjauniešu sekretāri utt...
Tās ir pilnīgas muļķības!
Neviens nekratīs sirdi par padomju nejēdzībām partijniekam. Čekas aģents publiskajā vidē sevi tēlo kā padomju varas pretinieku...viņš nav partijas biedrs, nav pat komjaunietis, viņš stāsta pretpadomju anekdotes...taa ir, čekas aģents ir pa pusei disidents, tas ir cilvēks, kurš ir tuvs disidentu aprindām...to - vai ir vai nav čekas ziņotājs, var spriest tikai pēc tiesu materiāliem, kur tiesāti Astra, Lidija Lasmane vai Jurģis Skulme...
Nav jau daudz to disidentu tiesu...un notiesāto disidentu pēc Hruščova nākšanas pie varas arī nav tik daudz, lai to neizpētītu...un ne jau kaut kàdos izkāstos čekas maisos, bet reālos tiesu lēmumos, kas visi ir arhīvos...
..un ja runā par čeku, tad viņa degradējās līdz ar visu padomju iekārtu...cik es saprotu, tad pēdējos desmit gados notika tieši tās pašas spēlītes, kas šodien...denuncE konkurentu un šis netiek ārzemju komandējumā, šodien tas būtu - nedabū pielaidi valsts noslēpumam...
A kas no mums tā, ka kāds karjerists padomju laikā neaizbrauca uz ārzemēm? Vai šodien kādu ierēdni nomaina cits dēļ pielaides?
Tās ir tarakānu cīņas stikla burkā, un man nav žēl ne padomju karjeristu, ne šodienas ierēdni...
Te nav runas par kaut kādu pretošanos padomju varai...ja, godīgi esam - tad tādas nebija pa lielam pēc 1949.gada izsūtīšanas un visi bija samierinājušies ar okupāciju...
Lidija Doroņina-Lasmane mani motivēja Latvijas neatkarībai?
Muļķības...es NEKO par viņu nezināju...mani motivēja partijnieki Peters, Īvāns, Ziedonis u.c.