Autors Tēma: čekas maisi  (Lasīts 18325 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: čekas maisi
« Atbilde #45 : 2018. gada 11. janvāris, 14:25:31 »
jūs jau tieši esat tie "visu vienā maisā metēji"!!  tas tak skaidrs, ka man, Tev, Luīzei, vēl vienam otram ne silts, ne auksts no tā kas tajos maisos ir vai nav...

BET ES PIEĻAUJU, ka kādam augstu sēdētājam gan ir svarīgi "mūžam palikt gaišā piemiņā"... un atrašana maisos būtu nenomazgājams kauna traips gaišajā biogrāfijā...
nu piemēram, ja viens otrs lien vai no ādas ārā, lai konkrētā vietā sev kapu iekārtotu... nevis paļauties uz to, ka pateicīgā tauta jebkurā vietā sava labdara kapiņu atrastu un ar ziediem apbērtu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #46 : 2018. gada 11. janvāris, 14:29:14 »
Sen jau "tur". Nekad dzīvē neesmu satikusi, jo mans tēvs negribēja ar viņu kontaktēties. Vecaistēvs bija grāmatvedis un tā kārtīgi kolhoza kasē iegrābās.

ko arī vajadzēja pierādīt... :)

... kad man ko stāsta par vienu vectēvu, ko neesmu redzējis, tā ir tukša skaņa...  bet kad par otru, kuru esmu saticis, personīgi pazīstu, tas ir pavisam kas cits... un jā, es pat laikam negribētu uzzināt kādu jaunu patiesību par viņu, jo arī šis vectēvs jau ir "tur", un man nebūtu iespējas ar viņu aprunāties, uzklausīt viņa domas par apstākļiem un "izlīgt"...   

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #47 : 2018. gada 11. janvāris, 14:33:01 »
Man ir bijusi arī cita situācija, par ko Tu raksti, bet tas ir personīgi un es te neizplūdīšu. Tā ka nekas nav pierādīts. Kas vienam traģēdija, citam tikai informācija zināšanai. :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #48 : 2018. gada 11. janvāris, 14:43:11 »
Nu tieši tā - informācija zināšanai. Lai mēs zinam, ar ko mums bija, ir un būs darīšana. Ar šo informāciju var darīt, kā katrs vēlas. Nelikties ne zinis, būt piesardzīgam utt. Es to par valdības večiem, piemēram.

Atslēdzies dip

« Atbilde #49 : 2018. gada 11. janvāris, 20:02:25 »
Agrāk domāju, ka manu attieksmi neietekmētu, ja uzzinātu, ka man tuvs draugs/vīrs/brālis/skolotājs ir tais maisos. Bet šai lietai jau ir otra puse - ko viņš ir darījis, būdams tais maisos? Stučījis un sabojājis citiem dzīves? Pakāpies uz mugurām? Viena lieta - negribot un pēc iespējas saudzīgāk, otra - ar garšīgu muti novākt (ne fiziski) citus.

Laikam tas liktu man aizdomāties. Pašķetināt kamoliņu.

Un paldies Dievam, ka man nebija tādas izvēles - stučīt vai nestučīt.

Un par valdības pirmajām personām - tas laikam ir stāsts par krekliem.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #50 : 2018. gada 24. janvāris, 18:07:34 »
Diezgan laba intervija ar Andri Paulu-Pāvilu. Cilvēks, kam ir pieeja faktiem un dokumentiem.
http://www.aprinkis.lv/sabiedriba/politika/item/42790-par-latvijas-neatkaribu-balsoja-36-vdk-agenti

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #51 : 2018. gada 24. janvāris, 19:35:02 »
Stipri pārspīlēts, ka Gorbijs ar čekas palīdzību gribēja restartēt PSRS...ka Gorbunova un Jeļcina vienošanās ir daļa no šī plāna - pilnīgas muļķības...bet par maisu saturu un 36 deputātiem - nebrīnos..
Ir jàsaprot viens - mēs neesam LIELĀ nācija ...lielajām nācijām ir svarīgi, kurš tur sadarbojies un to pakārt pie telefona staba...mēs esam maza nàcija un regulāri pakļauta, ja kàrsim savus "nodevējus" - pakārsim pārāk daudz...mazās tautas maskējas - viņas sadarbojas ar uzvarētājiem, jo tā ir vienīgā iespēja izdzīvot...
Bet mūsu sabiedrība joprojām sevi lielumā samēra ar frančiem, krieviem vai vāciešiem...
Ne mirkli nešaubos, ka tie 36 VDK aģenti, kuri balsoja 4.maijā par Latvijas neatkarību, bija Latvijas patrioti! ...mums, mazai tautai, ir citas cīņas paņēmieni kà lielajiem...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #52 : 2018. gada 29. maijs, 23:03:02 »
Interesanti, kā tā datu regula attieksies uz šo? ;)

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #53 : 2018. gada 06. novembris, 12:16:40 »
Diezgan laba intervija ar Andri Paulu-Pāvilu. Cilvēks, kam ir pieeja faktiem un dokumentiem.

Ģeniāls tas raksts!!!

Es jau vairāk kā 20 gadus pūlos visiem skaidrot, ka nekādas neatkarības nekad nav bijis, ka Latvija joprojām ir tikai Krievijas interesēs atdalīta PSRS republika kā Krievijas placdarms.
Un, protams, ka to atdalīšanu izpildīja Maskava.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #54 : 2018. gada 13. novembris, 12:38:45 »
Jauno filmu "Lustrum" neesmu redzējis...tik reklāmas kadrus un diskusiju, kur bija atsauce uz filmu! 

Māra Zālīte nav čekas maisos! :) 
Par to tiešam prieks, tā būtu liela trauma tautai... 
Taču viņas vīra gadījumā es neesmu optimistisks...Jānis Ķuzulis bija rokasbumbas tiesnesis un daudz padomju gados braukāja pa ārzemēm...ari uz pūstošajiem rietumiem...ja es būtu čekas vervētājs, tad reizē ar atļauju braukt, dotu uzdevumu uzmanīt sievu....

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #55 : 2018. gada 20. decembris, 18:00:33 »
Nu, vaļā ir.
Par pazīstamām personām nopublicēs žurnālisti.
Es nebiju domājusi, ka vēl 80to beigās varēja savervēt gados jaunus cilvēkus. Atradu vienu bijušo brūtgānu un vienu diseņu biedreni :)

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #56 : 2018. gada 20. decembris, 18:10:57 »
Jānis Streičs - jau aktīvi cilvēki atrada šamā kartiņu, no 1984 . gada bijis aģents. Par māksliniekiem nav brīnums nekāds. Jāsaka , ka KGB muļķus neņēma. Vienīgais, ko varētu KGB pārmest ir tas, ka daļa izmantoja savu dienesta stāvokli un sakarus. Un tagad jau raksta, ka KGB izauklēja tā saucamos disidentus PSRS laikos.
Tagad mēs dzīvojam "sistēmā" kad cieņā ir tā saucamās otras puses pārstāvji, kas kalpojuši CIP utml, Mi6. Bet abas šīs puses ir ilūzijas priekš cilvēka parastā, jo pastāv viedoklis, ka visā pasaulē visi specdienesti sadarbojās. Nu tas tā, uz ātru roku, ko gribēju pateikt.
Krievijā cara laikos bija ohranka, tās aģenti, un ja tur cilvēki būtu darījuši godprātīgi savu darbus, tādas 1917. gada revolūcijas nebūtu bijis, ar sekojošu brāļu karu, kad vienas tautības pārstāvji cīnās viens pret otru, bet dividendes nosmeļ citi.

PS papildinu ar politiķa Kalnozola viedokli - publiski pieejamu info telpā.
Citāts
Savulaik, gandrīz visi, kuri gāja strādāt VDK, to darīja ar domu - nothing personal just money. VDK darbiniekiem PSRS laikos bija virkne labumu un priekšrocību - dzīvoklis bez rindas, pārtikas un preču piegāde, pat armijas ģenerāļi piecēlās kājās, kad telpā ienāca VDK leitnantiņš. Stājoties šajā iestādē, mūsu iedzīvotāji labi apzinājās, ka VDK bija tā pati iestāde, kura izsūtīja mūsu radiniekus uz Sibīriju – iestāde, kurai nav ne goda, ne sirdsapziņas, iestāde kura gan tolaik bija gatava uz jebkurām nelietībām, gan arī tagad ir gatava darīt visu, lai no mūsu Latvijas un tās iedzīvotajiem izmānītu desmitiem un simtiem miljonus. Visi VDK darbinieki, ar ko man dzīve ir sanācis satikties, ir krāpnieki, kuri, patīkami smaidot, izmānīs no tevis visu iespējamo, sabojās bērnu dzīves, cilvēku likteņus tieši tāpat, kā viņi izpostīja neatkarīgo Latviju un tās iedzīvotāju likteņus. Arī šobrīd, t.s. gāzes jautājumā viņi nav mainījuši savu seju, joprojām gatavi pazemot mūsu valsti un tautu, lai izkāstu miljonus un izkalpotos saviem saimniekiem. Faktiski visus VDK darboņus - latviešus - raksturo viņu kalpu dvēseles

Plus pastāv vēl viedoklis, ka zināmi spēki bremzē LV ekonomiku, lai tikai LV būtu "failed state", un kājas tam aug arī no šiem te darboņiem, par mahinācijām, ar kurām viņi tagad nodarbojās ar nebūs samelots.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 20. decembris, 18:21:07 no Kundalini »

Regana

• Viesi
« Atbilde #57 : 2018. gada 20. decembris, 20:39:43 »
Kur tos sarakstus var izlasīt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #58 : 2018. gada 20. decembris, 21:33:41 »
Kur tos sarakstus var izlasīt?
https://kgb.arhivi.lv/
Neatšifrēti, krieviski. Tikai ieskenēti.

Regana

• Viesi
« Atbilde #59 : 2018. gada 20. decembris, 21:49:27 »
Šipkevics, Inkēns, O. Rubenis maisos. Smieklīgi, ka Gobziņš ar kļičku Lunis.
Nejauši ieraudzīju vienu savu studiju biedra uzvārdu, tikai pāris gadus vecāks par mani. Brīnos. Bija augstā amatā, tagad laikam par pasniedzēju strādā.