Šajā sakarā nāk prātā krustmātes teiktais pirms gadiem 20-25 (nu jau viņa gadus 5 kā mirusi). Es jau nezinu, vai neesmu tajos maisos... Bet situācija bija tāda, ka viņa bija vecmeita. Reiz kādiem radiem palīdzēja uzņemt ASV radus ( 80-desmitajos, kad situācija bija palikusi brīvāka), un izveidojas mīlas stāsts starp krustmāti un vienu no trimdas latviešiem. Viņi satikās laiku palaikam Latvijā, kad mīļotais ieradās ciemos. Pašās 80-to gadu beigās, kad jau situācija bija vēl brīvāka, notika arī viņas brauciens uz ASV. Taču gan pirms, gan pēc brauciena bija "pārrunas čekā".
Ja godīgi, mani nudien neinteresē, vai mana krustmāte ir vai nav "pieskaitīta" ziņotājiem... Tāpat kā neinteresē vai maisos ir vai nav kāds no kursabiedriem, kuriem izdevās studiju laikā doties "ārzemju praksēs", jo gan jo neiztika bez atskaitēm drošības iestādēm. Kāpēc? Jo nenovēroju, ka kādam citam no tā būtu kādas nevēlamas sekas...
No populārajiem ziņotājiem domāju, ka vislielākās nelietība sastrādāja Godmanis, jo tieši viņa ziņotāja karjera acīmredzot bija tā, ar kuras palīdzību varēja šo piespiest glābt PAREX-u un iedzīt Latviju parādos...