Autors Tēma: čekas maisi  (Lasīts 18348 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Re: čekas maisi
« Atbilde #75 : 2018. gada 21. decembris, 11:24:34 »
Jūs radījāt intrigu :D Bezmaz jāielien tajos maisos parakāties.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #76 : 2018. gada 21. decembris, 11:25:39 »
Jūs radījāt intrigu :D Bezmaz jāielien tajos maisos parakāties.

aha....savervējām Tevi!

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #77 : 2018. gada 21. decembris, 22:47:32 »
Šajā sakarā nāk prātā krustmātes teiktais pirms gadiem 20-25 (nu jau viņa gadus 5 kā mirusi). Es jau nezinu, vai neesmu tajos maisos... Bet situācija bija tāda, ka viņa bija vecmeita. Reiz kādiem radiem palīdzēja uzņemt ASV radus ( 80-desmitajos, kad situācija bija palikusi brīvāka), un izveidojas mīlas stāsts starp krustmāti un vienu no trimdas latviešiem. Viņi satikās laiku palaikam Latvijā, kad mīļotais ieradās ciemos. Pašās 80-to gadu beigās, kad jau situācija bija vēl brīvāka, notika arī viņas brauciens uz ASV. Taču gan pirms, gan pēc brauciena bija "pārrunas čekā".
Ja godīgi, mani nudien neinteresē, vai mana krustmāte ir vai nav "pieskaitīta" ziņotājiem... Tāpat kā neinteresē vai maisos ir vai nav kāds no kursabiedriem, kuriem izdevās studiju laikā doties "ārzemju praksēs", jo gan jo neiztika bez atskaitēm drošības iestādēm. Kāpēc? Jo nenovēroju, ka kādam citam no tā būtu kādas nevēlamas sekas...
No populārajiem ziņotājiem domāju, ka vislielākās nelietība sastrādāja Godmanis, jo tieši viņa ziņotāja karjera acīmredzot bija tā, ar kuras palīdzību varēja šo piespiest glābt PAREX-u un iedzīt Latviju parādos...

Atslēdzies dip

« Atbilde #78 : 2018. gada 23. decembris, 11:22:57 »
Uzdošu tādu pamuļķīgu jautājumu - cilvēks tiek savervēts par aģentu. Kas notiek, ja viņš to pastāsta tuviniekiem, draugiem? Tas ir valsts noslēpums? Sodāms?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #79 : 2018. gada 23. decembris, 11:38:21 »
Dzērumā jau daudzi izpļāpājās, arī plašākā publikā, cietumā vismaz man zināmie nesēdēja...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #80 : 2018. gada 23. decembris, 12:00:30 »
Uzdošu tādu pamuļķīgu jautājumu - cilvēks tiek savervēts par aģentu. Kas notiek, ja viņš to pastāsta tuviniekiem, draugiem? Tas ir valsts noslēpums? Sodāms?
Da ļoti vienkārši, - specdienesti "palaiž" tālāk to lietu, saistībā ar kuru cilvēku ir savervējuši. Viens man zināmais tālaika aktīvists, piemēram, ir un bija homoseksuālists. Noteikti, ka savervēja banāli vienkārši, - pārgulēja čalis ar kādu JAU savervēto (par to PSRS laikā draudēja pants un kriminālatbildība) un piespieda pie sienas pašu, - vai nu ej cietumā, vai sadarbojies. Kamēr sadarbojies, pievērs acis. Ja sāksi "pļāpāt", - pacels augšā senās un ne tik senās lietas un ... 120 (?) pants, tiesa un visi pārējie "labumi".

P.s. Mani gan vairāk interesētu šodienas "stukači".
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #81 : 2018. gada 23. decembris, 12:05:58 »

Šaubos, vai tas bija kas tāds, ko stāstīja un ar ko lepojās. Bet tāpat jau daudzos gadījumos citi nojauta, kurš varētu sadarboties.

Un pareizi Zigis saka, ka atkarīgs no tā, uz kāda pamata cilvēks tika savervēts.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #82 : 2019. gada 07. janvāris, 10:42:22 »
No 25 000 kartītēm maisos palikušas tikai 4000    :scratch: ..ok, laikam kaut kāda mēra epidēmija, ka 4/5 apmirušas (mirušos līdz 1991.gadam pati čeka izņem)..Laikam jau vajadzēja šo maisu saturu uzreiz sadedzināt, jo ticamība ļooti zema...un kāpēc kartītes neaizveda uz Maskavu?
Padomājiet - cik daudz vietas aizņem maza kartīte un cik daudz vietas aģenta lieta "delo nr.." aktu vākos? ..."delo" var aizvest, bet kartīti pamet!...un cik papētīju, tad man zināmie, daudzi tur navu....

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #83 : 2019. gada 07. janvāris, 10:55:29 »
Savulaik čeka lielījās, ka katrs piektais iedzīvotājs esot bijis stukačs.
Pat, ja pārspīlēja 10 reizes (nevis 20%, bet tikai 2%), tad vienalga bija jābūt vismaz 50 000 kartītēm...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #84 : 2019. gada 07. janvāris, 11:19:57 »
Tas tikai lieku reizi pierāda, ka tie "atvērtie maisi" ir pilnīgs fufelis. 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #85 : 2019. gada 07. janvāris, 11:25:15 »
Tas tikai lieku reizi pierāda, ka tie "atvērtie maisi" ir pilnīgs fufelis.

Pilnīgs ne, bet nepilnīgs gan ;)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #86 : 2019. gada 07. janvāris, 12:36:10 »
Savulaik čeka lielījās, ka katrs piektais iedzīvotājs esot bijis stukačs.
Pat, ja pārspīlēja 10 reizes (nevis 20%, bet tikai 2%), tad vienalga bija jābūt vismaz 50 000 kartītēm...
Kartītēm bija uzskaite, ko var redzēt arī tagad...aģentus numurēja/reģistrēja savervēšanas kārtība...lielākie numuri ir 25000+...tā ka, šajā kategorijā diez vai vairāk bija...šādi savervētu nebija 50 000...taču milicijai bija savi aģenti (arī slavenais maniaks Rogaļovs}, obhss jeb ekonomiskai policijai bija savi aģenti...starp spēka struktūru dienestiem pastāvēja konkurence un katram bija savi aģenti....Bet paši slepenākie toreiz bija GRU aģenti ...tos speciāli sagatavoja un apmācīja speciālos kursos ... kā ,piemēram, Viesturs Alksnītis, kurš atzinās vecajā puaro saitā...šos noteikti neatradīsiet maisos

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #87 : 2019. gada 07. janvāris, 14:39:24 »
No 25 000 kartītēm maisos palikušas tikai 4000
VDK aģentūras alfabētiskajā kartotēkā ir 10 612 kartītes.
(c) https://lvportals.lv/skaidrojumi/301179-kadu-informaciju-sniedz-vdk-agenta-kartite-2019

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #88 : 2019. gada 07. janvāris, 16:40:54 »
VDK aģentūras alfabētiskajā kartotēkā ir 10 612 kartītes.
paldies par precizējumu Spārkai! :)   
Es ,protams, neskaitīju kartītes,  bet paļāvos uz publiski E.Smiltēna teikto...vo, paļaujies tik uz politiķa teikto... :ou:

Atslēdzies reno

« Atbilde #89 : 2019. gada 07. janvāris, 16:53:23 »
Par Viesturu A. zinājām jau padomju laikos.Baigais skandāls izcēlās,"kāds apvainojums!!" kad  viesībās pie tagad labi zināmiem sab. cilvēkiem V. A. publiski tika nosaukts par stukaču. Nosaucējs tika palūgts jauno gadu sagaidīt citur.