Autors Tēma: roboti kā pensijas pelnītāji  (Lasīts 8193 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

roboti kā pensijas pelnītāji
« : 2017. gada 17. novembris, 12:19:52 »
Nezinu pat kā sākt..
Laikam par absurdu, kas nepārtraukti skan - nedzimst bērni, kuri strādās nākotnē un pelnīs pensiju tiem, kas patreiz strādā...to tik dzird, ka tagad ar katru gadu palielinās pensionāru skaits uz vienu strādājošo....tāpēc dzemdējiet, dzemdējiet, jo citādi nebūs pensijas..
Tai pašā laikā tiek runāts, ka darba roku iztrūkumu kompensēs ar automatizāciju un robotiem...
Bet kā tas izskatās no sociālā nodokļa puses un nākotnes pensijas?
Piemēram, tagad ir traktori , ar kuriem var izdarīt tik daudz kā agrāk ar četriem!
Agrāk bija 4 traktoristi, bet tagad viens.
Vai tam vienam maksā 4 reizes lielāku algu?
Protams, ka nē....jo traktors ir dārgāks par vecajiem, un saimniekam ir jāatpelna šis dārgais...
Tātad jautājums - vai pensijas nevajadzētu veidot no traktoru ražošanas?
...nu, kaut kā tā....
Vai pensijas valsts fondā nevajag iemaksas no robotiem?...roboti aizvieto cilvēkus, bet cilvēkiem tāpēc 4 reizes vairāk nemaksā un attiecīgi soc.nodoklis nav 4 reizes lielāks...
Ceru, ka sapratāt! :)

Atslēdzies Raimonds1

Re: roboti kā pensijas pelnītāji
« Atbilde #1 : 2017. gada 18. novembris, 14:04:14 »
Vispirms vajadzēs pārspēt ķīniešus.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2017. gada 18. novembris, 14:09:29 »
Lasīju šo ideju, kāds jau pirms Nakata to bija izdomājis - robotizētiem uzņēmumiem jāuzliek lielāki nodokļi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2017. gada 18. novembris, 14:35:00 »
Lasīju šo ideju, kāds jau pirms Nakata to bija izdomājis - robotizētiem uzņēmumiem jāuzliek lielāki nodokļi.
tagad precīzi neatceros, bet šķiet tas bija franču Makarona programmā vai arī otrādi (viņš bija pret), ka nodokļi robotiem kavēs to ieviešanu...un franči joprojām atpaliks šajā jomā no vāciešiem...papildus nodokļi robotiem kavēšot ieviešanu un veicinās atpalicību..
Domāju, ka Latvijā būs tādi paši argumenti, tāpēc domāju, ka robotiem nodokļus neuzliks..
Es domāju, ka vienreiz jāpieliek punkts principam - paaudžu solidaritāte pensijās tàjā ziņā, ka pensijas pelna tikai cilvēki..
Tas ir, pensiju fondā jānovirza līdzekļi no visa kopprodukta, jo šodienas variants, kad ar katru gadu ir vairāk pensionāru un mazāk strādājošo ir ceļš uz pensiju sistēmas bankrotu.
Muļķi tie, kuri domā, ka patreizējā sistēma pēc 10 gadiem nebūs bankrotējusi.
Kaut kas jāmaina! :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2017. gada 18. novembris, 20:25:13 »
Taisnību sakot, kopproduktu vajadzētu pārdalīt par labu jaunajām ģimenēm ar bērniem, un ne tik daudz kabatu piepildīšanai, cik darbam ar smadzenēm. Atšķirība, kāpēc Tuvajos austrumos dzimst, bet pie mums nedzimst, nav rumpja komfortā un labklājībā. Atšķirība ir galvās, un kamēr nebūs kārtības galvās, tikmēr var maksāt visādus pabalstus, cik gribi, - tāpat nekādas dzimstības nebūs. Uzskatāms piemērs varētu būt pašu latviešu ģimeņu lielums laikā ap abiem Pasaules kariem un, ja kāds apgalvos, ka laiki ir citi ... Ģimenēs, kurās tēvs un māte, abi ir latvieši un musulmaņi, pēc kādu 7 .. 10 gadu veciem datiem, bērnu vidējais skaits grozījās ap 4. Regulāri iesmīnu par mūsu karodziņnacionālistiem, lāpunacionālistiem un līdzīgiem tipāžiem. Kurš galarezultātā saglabās latviešu valodu? Viņi? Atļaujiet pasmaidīt! Vienīgā reālā iespēja bez muļķīgiem mītiem un izrādīšanās ir latviešu muslimiem. :)
Atgriežoties pie kopprodukta pārdales, tas nenotiks, kamēr pensionāri ies vēlēt, tā kā ... turpinām soļot pa ceļu uz nekurieni.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2017. gada 18. novembris, 21:27:09 »
Nu nebūs, nebūs mums te lielas dzimstības! Aģitē, kā gribi, nebūs. Ir taču, manuprāt, pilnīgi skaidra sakarība - jo primitīvāka dzīvības forma, jo daudzskaitlīgāk tā vairojas, un otrādi. Latvieši (par laimi vai nelaimi, es nezinu), jau pieder pie tās sabiedrības, kur nepietiek bērnus tik palaist pasaulē un tālāk lai tie kūņojas kā prot; pie mums bērns nāk komplektā ar pienākumu kaudzi - pienācīgi apgādāt, aprūpēt, izskolot- un, diespas kaut kādā veidā apdalīt, "traumēt" vai pie darba likt. Visādi tur bērnu tiesību aizstāvji neguļ un juvenālā justīcija arī tepat jau lūr ap stūri. Lai pamēģina latvietis kā tas muslims ietīstīt meitas melnajos paltrakos, skolā nelaist un 12 gados izdevīgi pie vīra izdot...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2017. gada 18. novembris, 22:48:52 »
Nu nebūs, nebūs mums te lielas dzimstības! Aģitē, kā gribi, nebūs. Ir taču, manuprāt, pilnīgi skaidra sakarība - jo primitīvāka dzīvības forma, jo daudzskaitlīgāk tā vairojas, un otrādi. Latvieši (par laimi vai nelaimi, es nezinu), jau pieder pie tās sabiedrības, kur nepietiek bērnus tik palaist pasaulē un tālāk lai tie kūņojas kā prot; pie mums bērns nāk komplektā ar pienākumu kaudzi - pienācīgi apgādāt, aprūpēt, izskolot- un, diespas kaut kādā veidā apdalīt, "traumēt" vai pie darba likt. Visādi tur bērnu tiesību aizstāvji neguļ un juvenālā justīcija arī tepat jau lūr ap stūri. Lai pamēģina latvietis kā tas muslims ietīstīt meitas melnajos paltrakos, skolā nelaist un 12 gados izdevīgi pie vīra izdot...

Diskutējams jautājums. Man gan liekas, ka egoisms ir pie vainas, nevis kāda primitīvisms vai pretēji. Daudz bērnu = atteikšanās no ceļošanas, vaļaspriekiem mīļotajiem lielā daļā, nepieciešamība tik tiešām strādāt ar atdevi un rezultātu, nevis veģetēt darba vietā, atteikšanās no iespējas "baudīt" vīnu, delikateses, utml., aizvietojot to ar rūpēm vnk pilniem vēderiem, utt. Nu, kurš to šodien darīs? :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 18. novembris, 23:32:33 »
Jā, un starp citu, ir tādi plaši neizbazūnēti dati, ka ir sākusies krievu otrā imigrācija. Tukša vieta nepaliks, tā sakot. No Krievijas uz Rīgu braucot cilvēki darbā, pēc laika ierodas arī ģimenes. Esmu dzirdējis, ka izplatīta parādība IT jomā, piemēram, it kā esot.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 19. novembris, 09:41:40 »

Kvadra, tātad mūsu pašu vectēvi (viens no manējiem - 7 bērni, Ulmaņa laikā - paraugsaimniecība un 9 gadi izsūtījumā) arī bija "primitīva dzivības forma"? Ome (dzimusi 1912. g.) auga 9 bērnu ģimenē. Un tai laikā manējie noteikti ne tuvu nebija tādi vienīgie.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #9 : 2017. gada 19. novembris, 12:06:49 »
Diskusiju dalībnieki par daudz runā par dzimstību, kas protams ir cēlonis pensiju sistēmas bankrotam nākotnē...taču tur neko vairs neizglābt un mana pārliecība, ka 8 miljardi iedzīvotāju uz Zemes ir civilizācijas bojā eja...
Runa ir par principa - paaudžu solidaritātes finišu, jo strādājošo mazāk kā pensionāru...šādi pensiju nebūs!
Protams, katra slīcēja liktens ir paša rokās - saraušiet daudz naudas un dzīvojiet vecumā zaļi! :)
Taču darba devēji ir tikai kādi 10%, pārējie? ..bez pensijas?
Skolotāji, karavīri, ierēdņi, ārsti? ..bez pensijas?
Vajag jaunus risinājumus! :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2017. gada 19. novembris, 20:10:49 »
Zigfrīd, es domāju, ka Tu pats saproti atšķirību dzīvesveidā, kā dzīvoja cilvēki pirms simts gadiem un tagad.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2017. gada 19. novembris, 20:27:20 »
Un vēl. Es patiesi nesaprotu, kāpēc visu laiku tiek runāts tikai par dzimstību. Ne jau dzimstībā vaina, ka Latvijas sabiedrība noveco. Dzimstības rādītāji, kā šķiet, ir pat ar tendenci uzlaboties. Tikai ko tas līdz, ja tie šeit dzimušie un uzaugušie jaunieši, knapi pilngadību sasnieguši, lielum lielā daļa pamet Latviju?!  Ja aizbrauc jaunatne, kam būtu šeit jāstrādā un savi bērni pasaulē jālaiž?  Šeit paliek tie, kas uzturami, jo vēl mazi, un tie, kas uzturami, jo jau veci... Bet strādāt un nodokļus maksāt nav kam.  A mums tik klārē - dzimstība, dzimstība... Ko līdz dzemdēt 8 bērnus, ja šeit paliks tikai viens no viņiem? Kamēr mūsu varturi turpinās darīs visu, lai Latvija nebūtu dzīvošanai pievilcīga valsts (sasodīts, no šejienes pat nabaga "kara šausmu nomocīties" bēgļi bēg!), tikām nekāda dzimstība to cauro mucu nepiepildīs.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2017. gada 19. novembris, 21:20:52 »
Un vēl. Es patiesi nesaprotu, kāpēc visu laiku tiek runāts tikai par dzimstību. Ne jau dzimstībā vaina, ka Latvijas sabiedrība noveco. Dzimstības rādītāji, kā šķiet, ir pat ar tendenci uzlaboties. Tikai ko tas līdz, ja tie šeit dzimušie un uzaugušie jaunieši, knapi pilngadību sasnieguši, lielum lielā daļa pamet Latviju?!  Ja aizbrauc jaunatne, kam būtu šeit jāstrādā un savi bērni pasaulē jālaiž?  Šeit paliek tie, kas uzturami, jo vēl mazi, un tie, kas uzturami, jo jau veci... Bet strādāt un nodokļus maksāt nav kam.  A mums tik klārē - dzimstība, dzimstība... Ko līdz dzemdēt 8 bērnus, ja šeit paliks tikai viens no viņiem? Kamēr mūsu varturi turpinās darīs visu, lai Latvija nebūtu dzīvošanai pievilcīga valsts (sasodīts, no šejienes pat nabaga "kara šausmu nomocīties" bēgļi bēg!), tikām nekāda dzimstība to cauro mucu nepiepildīs.

Redzi, te jau nākamā problēma parādās. Kā man kādreiz viens Zviedrijā spiegojis latvietis stāstīja, viņam atbraucot, turki tur restorānos mazgājuši traukus, ne vairāk. Kad braucis prom, pēc viņa vārdiem, visi zāļu pārziņi un oficianti savā vairākumā jau turki ... Un atbilde, kāpēc tā. Tāpēc ka viens otru stutē, balsta un palīdz. Tikko kāda vieta atbrīvojas, tā trauku mazgātājs kļūst par vecāko trauku mazgātāju, bet viņa vietā pēc zvana ierodas nākamais turks no kādas Stambulas vai perifērijas. Jau pirms gadiem trim kkur dzirdēju ENG ekonomistu gaudas par poļu problēmu, - gada laikā vesels miljards angļu naudas pārceļojot uz PL. Gadījumā ar latviešiem, ja būtu izkopta spēja sadarboties un galvenais, kā pakistāņiem un daudziem citiem - neasimilēties, tad uzņēmējdarbība LV-IRL, IRL-LV, LV-ENG, ENG-LV pabarotu daudzus gan tur, gan šeit. Tad būtu vērts tos astoņus dzemdēt, jo, fiziski esot prom, mentāli viņi vienalga paliktu šeit.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2017. gada 19. novembris, 21:40:51 »
Ārzemēs dzīvojošie un strādājošie "neveiksminieki" uz LV ik gadu sūta vismaz 600-700 miljonus €. Tev šķiet, ka tas baigi atšķiras no poļu devuma Polijai?
Baigi zemu vērtē latviešus un viņu spēju sadarboties un vienam otru "vilkt"

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2017. gada 20. novembris, 00:46:23 »
Ārzemēs dzīvojošie un strādājošie "neveiksminieki" uz LV ik gadu sūta vismaz 600-700 miljonus €. Tev šķiet, ka tas baigi atšķiras no poļu devuma Polijai?
Baigi zemu vērtē latviešus un viņu spēju sadarboties un vienam otru "vilkt"

Runa ir nevis par "ārzemēs dzīvojošajiem" poļiem, bet gan tiem, kuri dzīvo un strādā vienā pašā valstī, un tā, iespējams, ir liela atšķirība. Ir vēl IRL, kur poļu, cik zinu, ir pietiekoši, ir vēl Vācija, noteikti vēl kādas valstis. No saviem ārzemniekiem gan dzirdu, ka latviešiem ar "vilkšanu" pašvaki veicoties.