Autors Tēma: roboti kā pensijas pelnītāji  (Lasīts 8208 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: roboti kā pensijas pelnītāji
« Atbilde #15 : 2017. gada 20. novembris, 00:50:28 »
Runa ir nevis par "ārzemēs dzīvojošajiem" poļiem, bet gan tiem, kuri dzīvo un strādā vienā pašā valstī

Šo nesapratu

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #16 : 2017. gada 20. novembris, 00:54:45 »
Miljardu poļi aizsūta mājās tikai no vienas valsts - Lielbritānijas. Tu, savukārt rakstīji par "ārzemēs dzīvojošajiem" latviešiem, t.i., - acīmredzot par visiem, kuri vairs nestrādā LV. Gan Austrijā, gan Īrijā, gan Kanādā. Poļi sūta uz mājām arī no citām vietām, tātad miljards tikai no LB. Nezinu, vai Tevis minētie 600 - 700 milj. ar poļu kopējo ir salīdzināmi?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2017. gada 20. novembris, 01:22:07 »
Jāpēta statistika. Es nezinu, cik poļu Polijā, cik ārvalstīs. Bet nedomāju, ka procentuāli kas baigi daudz atšķirtos

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2017. gada 20. novembris, 07:53:59 »
Nu, Polija jau vispār ir lielāka un poļu krietni vairāk, ne?
Protams, ka ārvalstīs strādājošo sūtītā nauda silda Latvijas ekonomiku un "velk" šeit dzīvojošos tuviniekus. Tas labi. Bet bēda tā, ka cilvēki aizplūst. Jaunie, strādājošie. Un lielā daļa neatgriezīsies vairs nekad. Iesakņojas svešumā, tur ģimenes nodibina, tur piedzimst bērni, kam dzimtene ir jau tā valsts... Un, kā aizies aiz mākoņa maliņas Latvijā palikušie vecvecāki, tā arī naudu vairs nesūtīs... Viss.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #19 : 2017. gada 20. novembris, 11:05:20 »
Nu nebūs, nebūs mums te lielas dzimstības! Aģitē, kā gribi, nebūs. Ir taču, manuprāt, pilnīgi skaidra sakarība - jo primitīvāka dzīvības forma, jo daudzskaitlīgāk tā vairojas, un otrādi. Latvieši (par laimi vai nelaimi, es nezinu), jau pieder pie tās sabiedrības, kur nepietiek bērnus tik palaist pasaulē un tālāk lai tie kūņojas kā prot; pie mums bērns nāk komplektā ar pienākumu kaudzi - pienācīgi apgādāt, aprūpēt, izskolot- un, diespas kaut kādā veidā apdalīt, "traumēt" vai pie darba likt. Visādi tur bērnu tiesību aizstāvji neguļ un juvenālā justīcija arī tepat jau lūr ap stūri. Lai pamēģina latvietis kā tas muslims ietīstīt meitas melnajos paltrakos, skolā nelaist un 12 gados izdevīgi pie vīra izdot...

Vai nav brīnumi, ko? Tieši tādi paši divi latvieši, kuriem "nebūs mums te lielas dzimstības", pieņem reliģiju, un - ir! 4 sīči vidēji ģimenē tā, ka nemetas! Ne badā, ne bez izglītības ... 4 sīči vidējais, t.i., iedzīvotāju skaita dubultošanās ik pēc kādiem 30 gadiem. Mūsu gadījumā tas būtu ilgāk jāgaida, jo vispirms lejupejošā līkne jāiztaisno un par augšupejošu jāpārveido. Redzot, kas notiek valstīs ar "primitīvākām dzīvības formām", darbaspēka pietiek gan pašiem, gan vēl visādiem angļiem aizdot spēj. Cik zinu, piemēram, Pakistānā nekādu latviskajām līdzīgu problēmu nav, vēl vairāk - ierindas pakijam ir gana vieglāk iekārtoties kkur ārzemēs, jo daudzkur jau savējie priekšā, pie tam viņi nav tādi individuālisti, kā mēs, t.i., domā principā ne tikai par sevi vien. Un, atvainojiet, bieži vien, cik pazīstu un esmu sarunājies, viņu prastie laucinieki ir gana gatavāki strādāt par mūsu nodzērušamies lauku "eiropiešiem", kuri "par kapeikām nestrādās."

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #20 : 2017. gada 20. novembris, 11:47:45 »
Jau atkal diskusija auzās.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #21 : 2017. gada 21. novembris, 18:06:56 »
Es saprotu, ka egoiste... bet reaali zafigam cilveekiem astonji beerni? Atteikties no visa, ko dziive var sniegt, iisti nevar saprast kaa vaardaa?
Visu dziivi beernus vaakjiit? Pasaule jau taapat paarapdziivota...

A to kaa pagalma kakjene- dzemdeet no pubertaates liidz klimaksam...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2017. gada 21. novembris, 18:28:30 »
Noapaļojot - pasaulē uz 2 mirušajiem esot 4 dzimušie.
Tur es piekrītu Nakatam, pasaule tāpat jau ir pārapdzīvota.
Mani 3 bērni ir vienkārši mani bērni, nevis ieguldījums kaut kādā mistiskā demogrāfijas attīstībā.
Inešukam par domu - 8 bērni... Nezinu, iespējams, ka tas ir ļoti skaisti, ja ir laika un materiālie resursi, ko viņiem veltīt. Laiks, ko es pavadīju mājās ar bērniem bija skaistākais manā dzīvē. (Baidos, ka ļoti daudzos gadījumos tik skaisti nav).
Ļoti labi saprotu un atbalstu arī childfree ideoloģiju.
Un man liekas kaut kā orveliski, mehāniski un nepieļaujami domāt par to, ka vajag bērnus, lai būtu pensijas.
Vēl dīvaināk šķiet iedomāties (c) Zigfrīds - mainām ideoloģiju, ticību, dzemdējam kā Pakistānā. Nerunājot par pilnīgo idejas absurdu, Pakistānā ir tuvu 50% analfabētisms. TO mums vajag?

Tā nopietni par pensiju nodrošinājumu pat negribētos sākt runāt. Par Nakata minēto "robotu nodokļu" tēmu pirmie ir sākuši runāt tieši Bils Geits un citi IT šefi, lai cik dīvaini arī nebūtu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2017. gada 21. novembris, 18:34:07 »
Es nesaku, ka nav kaada gjimene, kuraa 8 beerni buutu ok... zinu paaris sievishkjus, kuri buutu staraa tupeet maajaas un papildus 4 esoshajiem veel kaadu uzmeistarot... bet tik ljoti finanses nevelk...
Bet nu visiem kaa aamen bazniicaa- zafigam nabagus kankaros vairot?  Jau tagad krietnai daljai dereetu dzimumvadus nosiet (abiem dzimumiem)..

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #24 : 2017. gada 21. novembris, 19:18:39 »
Kam vajadzīgi 8 bērni?
Nu, tad pretjautājums. Mums darba tirgū šobrīd konkurence ir? Nu, kā jums šķiet? Redziet, ja ir tie 8 bērni, tad tie, kuri augstāko izglītību "nevelk" kļūst par santehniķiem, celtniekiem, utml. Netrūkst mums kvalificētu celtnieku? Santehniķu ir gana? Kāds ir pēdējo gadu piecu laikā mēģinājis, teiksim, flīzētāju atrast un sarunāt? Pamēģiniet! Varbūt tad tomēr savādāk domāsiet. :)  Pie tam tendence nemainīsies, - ja šobrīd reizēm nākas burkšķēt, ka veikalā tikai X kases strādā, tad pēc 20 gadiem iepirkšanās ka tik' pusi dienas neaizņem! Nav, kam izlikt preci plauktos, atvainojiet. Nav, kam cenu zīmes izdrukāt un pielikt, atvainojiet, - vajadzēs pagaidīt! Un tā - visur un vienmēr! :)  Auto salūzis? Oi, varat pierakstīties rindā, - uz nākamā gada oktobri! Nu, vai atslēgas rokā un aiziet! :)

Vnk tādos brīžos saproti, ka tava izglītība ir bezvērtīga un cipariņi bankas kontā, tāpat kā papīrīši makā, - tieši tāpat. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 21. novembris, 19:30:47 no Zigfrids »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #25 : 2017. gada 21. novembris, 19:24:38 »
Pārapdzīvotā Pasaule ir tāds pats mīts kā visi pārējie. Viena pati Krievija ... Pēc dažādām aplēsēm - no ~ 90 līdz 150 miljoni iedzīvotāju ... bet teritorija ... Aizbrauciet uz "pārapdzīvoto" Latgali! :) Pleskavas apgabalā iedzīvotāju - tikpat, cik Rīgā, ja pareizi atceros. Tieši tāpat - Austrālijas vidiene.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #26 : 2017. gada 21. novembris, 19:31:20 »
Kam vajadzīgi 8 bērni?
Nu, tad pretjautājums. Mums darba tirgū šobrīd konkurence ir? Nu, kā jums šķiet? Redziet, ja ir tie 8 bērni, tad tie, kuri augstāko izglītību "nevelk" kļūst par santehniķiem, celtniekiem, utml. Netrūkst mums kvalificētu celtnieku? Santehniķu ir gana?
Paklau. Pat, ja man būtu 8 vai 10 bērni - nu kā Tu man vari pamatot, ka viņi ir/būtu tādēļ, lai pildītu kaut kādu "sabiedrisko uzdevumu", "valsts pieprasījumu", "darba tirgus vajadzības"?!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #27 : 2017. gada 21. novembris, 19:36:28 »
Paklau. Pat, ja man būtu 8 vai 10 bērni - nu kā Tu man vari pamatot, ka viņi ir/būtu tādēļ, lai pildītu kaut kādu "sabiedrisko uzdevumu", "valsts pieprasījumu", "darba tirgus vajadzības"?!

Pag, a ko jūs svinat to 18. novembri tādā gadījumā? Jūsu valstij ir problēma - cilvēku nav, bet sanāk, ka pilsoņiem pofig? Es esmu savu nostāju nodeklarējis, bet jūs ko? Kad zigfrids te nostāsta, ka viņam pret valsti ir 100% līgumattiecības "dots pret dotu", tad zigfridu nosunī un saka, ka pats lai savu darvu ēdot. Atvainojos, bet jūsu attiecības pret valsti ir savādākas? :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #28 : 2017. gada 21. novembris, 19:40:38 »
Mums ir dafiga bezdarbnieku... zo arguments par cilveku truukumu man personiigi nepaarliecina...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #29 : 2017. gada 21. novembris, 19:42:24 »
Un taisiit beernu, jo Zigim tocha aizdambeejaas... a ja nu jams sadomaa uz pabalstiem seedeet, nevis straadaat? D... mana "ziedoshanaas"...

Un vsp esmu par adopciju...