Autors Tēma: Rožu diena, īsti vīrieši, pareizā vieta dzīvei un citas lietas  (Lasīts 5350 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Rožu diena, īsti vīrieši, pareizā vieta dzīvei un citas lietas
« Atbilde #15 : 2017. gada 28. novembris, 17:37:09 »
Kāds te vispār sakars ar zīmogiem pasē?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2017. gada 28. novembris, 20:45:37 »
Da jūs neuztraucaities, godātās dāmas! Tā kā Tadeušs domā aizvien vairāk jaunu vīriešu, cik man zināms. Kamēr var dzīvot kopā bez zīmogiem pasēs, tikmēr kopdzīve ir OK. Pie pirmās runas par precēšanos vai sīčiem, - uz neredzēšanos! Jau visai drīz - pie citas sāniem. :)
Ar visu manu... nu, kā to lai saka... skepsi pret vīriešu dzimumu, tomēr neesmu tik pesimistiska. Gadās jau, protams, eksemplāri, kas visu mūžu baidās no jebkādām saistībām kā velns no svētā krusta, bet savā vairumā tomēr vīrieši "arī ir cilvēki" (:D)- pirmo jaunības dullumu izskrējuši, nobriest gan stabilākām attiecībām, gan bērniem. Un pat svešus bērnus spēj pieņemt pūrā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #17 : 2017. gada 28. novembris, 21:01:57 »
Ar visu manu... nu, kā to lai saka... skepsi pret vīriešu dzimumu, tomēr neesmu tik pesimistiska. Gadās jau, protams, eksemplāri, kas visu mūžu baidās no jebkādām saistībām kā velns no svētā krusta, bet savā vairumā tomēr vīrieši "arī ir cilvēki" ( :D )- pirmo jaunības dullumu izskrējuši, nobriest gan stabilākām attiecībām, gan bērniem. Un pat svešus bērnus spēj pieņemt pūrā.

Labi, teiksim savādāk, - vispārināsim, paplašināsim atkal. Vēsturiskais attiecību modelis ir sačakarēts, es domāju/ceru, ka šeit domstarpību nebūs - tā tas ir. Loģiski, ka notiek jauna (viena) vai katram sava - individuālā modelīša meklējumi. Ja sievietes var mieeeerīgi uzskatīt jebko, kas saistās ar omju dzīvesveidu, par novecojušu un neaktuālu mūsdienās, tad ... vai vīriešiem nu tiešām ... nav tādu tiesību? Ir, un kā vēl ir! Redzi, modelis bija, un cilvēki tam pielāgojās, jo tā bija iekārtots. Šodien ... prasīt no vīrieša kādu bruņnieciskumu? Oi! Tā taču vecā, nekam nederīgā modeļa iezīme ... skaidrs, ka neaktuāli un nemoderni!
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #18 : 2017. gada 28. novembris, 21:25:04 »

Labi, teiksim savādāk, - vispārināsim, paplašināsim atkal. Vēsturiskais attiecību modelis ir sačakarēts, es domāju/ceru, ka šeit domstarpību nebūs - tā tas ir. Loģiski, ka notiek jauna (viena) vai katram sava - individuālā modelīša meklējumi. Ja sievietes var mieeeerīgi uzskatīt jebko, kas saistās ar omju dzīvesveidu, par novecojušu un neaktuālu mūsdienās, tad ... vai vīriešiem nu tiešām ... nav tādu tiesību? Ir, un kā vēl ir! Redzi, modelis bija, un cilvēki tam pielāgojās, jo tā bija iekārtots. Šodien ... prasīt no vīrieša kādu bruņnieciskumu? Oi! Tā taču vecā, nekam nederīgā modeļa iezīme ... skaidrs, ka neaktuāli un nemoderni!

Kādēļ vēsturiskais modelis sačakarēts? Tas tikai turpina attīstīties, tas arī viss. Cilvēki pielāgojušies gadu tūkstošiem un turpinās pielāgoties arī nākotnē. Ko taisi paniku?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #19 : 2017. gada 28. novembris, 21:35:08 »
Kādēļ vēsturiskais modelis sačakarēts? Tas tikai turpina attīstīties, tas arī viss. Cilvēki pielāgojušies gadu tūkstošiem un turpinās pielāgoties arī nākotnē. Ko taisi paniku?

Es netaisu paniku, es konstatēju. Modelis ir gan sačakarēts. Nepastāv vairs strikta nodalījuma, jā, jā - sievietes 3K. Bet kādreiz tas viss bija un darbojās. Daudzkā vairs nav.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #20 : 2017. gada 28. novembris, 21:43:23 »
Evolūcija.
Tā kā esi procesa iekšienē, tad grūti to novērot no malas. Bet būtībā nekas īpašs

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2017. gada 28. novembris, 22:01:03 »
Jā, nu, attīstība, evolūcija ... Tās ir tādas interesantas lietas. Ir kāda sākotnējā vērtība ... Demokrātija, piemēram. Pēc tam atnāk kādi cilvēki un sākotnējo modeli drusku attīsta, bet saka, tā ir tā pati demokrātija! Pēc tam vēl drusku evolūcijas, pēc tam vēl, vēl, vēl, vēl, vēl, bet viss - zem tā lozunga, ka tā ir tā pati īstā, pareizā un sākotnējā demokrātija, tikai reizes 800 drusku "attīstīta"! :) Bet tu, cilvēks, paskaties to, sākotnējo, un salīdzini ar to, kas ir tagad ... Un nevari saprast ... vai tiešām VAI TIEŠĀM tās abas ir līdzīgas lietas? :) Liekam vārda "demokrātija" vietā "vēsturiskais attiecību modelis" un lasām no jauna!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #22 : 2017. gada 28. novembris, 22:11:08 »
Demokrātija, toč, nav nekāda sākotnējā vērtība.

Un "vēsturisks attiecību modelis" skan vēl ērmīgāk

Atslēdzies Camma

« Atbilde #23 : 2017. gada 29. novembris, 01:12:03 »
Nezinu, vai nu man atkal bļodiņa pilna un līst pāri malām, vai esmu kā citādi nepareiza. Bet. Piegriezies pašlaik visuresošais vīriešu nicināšanas bums. Nezinu, vai nu viņi ir tik lieli maitas. Tāpat nesaprotu, kam vajag masmēdijos šitos kumēdiņus ar rozēm un mirtēm.
Riebekļi ir bijuši un būs vienmēr. Vienalga, vai pie varas faraons vai komunisms visā plaukumā. Nebūs nekad viss ideāli. Kādam vienmēr nāksies saskarties ar kaut ko viņam nepieņemamu.
Un vēl kas - cilvēce kā kultūra skaita n-tos gadu tūkstošus. Vai tiešām visā šajā laikā nekad un nekur nav bijusi ideālā sabiedrība? Domāju, ka kaut kur ir bijusi vai pat pašlaik ir. Tikai mēs ar savu ūberizglītību un ūberdemokrātiju un ūbervienlīdzību un ūber.. jo, ko tik vēl ne ūber, esam tik dziļā ānusā, ka ideālam katru dienu rikšojam garām un savā lepnībā esam akli.
Bija kādreiz laba multene, kad vīram paša sieva likās par stulbu un sliktu, aizklimta laimi meklēt, izbradājās pa visādām citādām dāmām, kamēr atgriezās pie savas - mīļās un mīlošās.
Par tēmu kā tādu - vardarbība dzemdībās - TAS brīdis ir tik pilns emociju un fizisku sāpju, ka jebkas var likties slikts. Atkarīgs no paša uztveres. Un gadīsies arī kāds mediķis-maita. Ko tagad? Smieklīga tā ''starptautiskā'' biedrība. Kārtējais pabļausteklis. Jo nav šīs biedrības (vai tūkstošu tai līdzīgo) mērķis iet tautās un rūpīgi atlasīt empātisko jaunatni un virzīt mācībām, lai kļūst par labām vecmātēm. Ar runāšanu nekas nebūs līdzēts. Pilnīgi nekas. Jo ar runāšanu neizravēsi no simta labu mediķu tos dažus, kas ir nelieši pēc saprāta vai kam viss pofig, ka tik labi baro. A pabļaustīties ta vajag.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2017. gada 29. novembris, 09:17:24 »
Nedomāju vis, ka jebkad eksistējusi ideālā sabiedrība per se (izņemot nepierādītas fantāzijas par Atlantu utt.civilizācijām vai filozofu un fantastu darbos par Utopiju ;) ). Jautājums ir par to, kā konkrētais cilvēks juties savā mikropasaulē vai arī kā spējis pielāgoties attiecīgajiem apstākļiem. Pielāgošanās ir visa pamatā bijis. Un vienmēr bijuši indivīdi, kuri to nav spējuši, tādēļ izvēlējušies vai nu pašiznīcināšanos vai arī revolūcijas ar mērķi uzlabot esošo iekārtu ar mērķi dzīvot tajā ideālajā (neeksistējošajā, jo tajā, nākamajā, būs cilvēki, kuri, savukārt, nepielāgosies tai).

Par vīriešu nīšanu. Arī nav baigi "uzkritusi" šāda tendence. Vienkārši tagad mūsu sabiedrībā ir radusies iespēja sievietēm vairāk atļauties runāt, būt neapmierinātām, dzīvot tā, kā patiesībā grib un jūtas. Vai tas ir kas slikts? Nezinu, nedomāju vis. Tā vienkārši notiek. Vai tad labāk bija, kad sieviete bijusi apspiesta, bez vārda tiesībām? Tas noteikti bijis ērti daļai sabiedrības. Tālāk lasīt augstāk rakstīto. Viss iet pa spirāli.
Tikpat labi vienmēr bijušas sievietes, kuras uztver vīrieti kā dievu, bet izgāž žulti uz citām sievietēm. Mērīsimies, kas ir ļaunāk?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2017. gada 29. novembris, 09:19:49 »
sievietēm iespēja būt neapmierinātām nav tas pats, kas dzīvot tā, kā patiesībā grib un jūtas. Harmoniskā dzīvē neapmierinātībai nav vietas

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2017. gada 29. novembris, 09:22:31 »
sievietēm iespēja būt neapmierinātām nav tas pats, kas dzīvot tā, kā patiesībā grib un jūtas. Harmoniskā dzīvē neapmierinātībai nav vietas

Bija domāts - iespēja justies vai runāt par to, kā jūtas. Pateikt, ka tikusi izvarota, piemēram.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #27 : 2017. gada 29. novembris, 09:33:15 »
viss ir oki, tikai dēļ kampaņveida aktivitātēm dzīve būtiski nemainās. Tas var dot kādu ievirzi, bet tikai tiem (tām), kas to vēlas saredzēt un uzturēt turpmākā dzīvē. Diemžēl kampaņveida aktivitātes nākotnē var tikt aplauztas ar tiesas procesiem par neslavas celšanu un radīt cietējām vēl lielākas problēmas jau taustāmā izteiksmē. Jautājums, protams ir dilemma - teikt, radīt psiholoģisko spriedzi pāridarītājam, bet vienlaikus riskēt ar lieliem izdevumiem, vai atstāt visu kā ir un dzīvot tālāk. Kāds nu kurai būs izvēles ceļš, tas no katras pašas atkarīgs. Man pašam nepatīk vilkt līdzi pagātnes negācijas, pakārtot tām savu esošo dzīvi un vēl nākotni. Bet, katram savs.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2017. gada 29. novembris, 09:42:55 »
Bobi, piedod, bet tagad Tu runā pilnīgu sviestu.

Pirmkārt, tā ir cita tēma citā sadaļā. No manas puses tas te bija tikai piemērs, lai precizētu savu domu.

Otrkārt, runājot tiešām par šo, tas sviests ir tajā, ka Tu vienos svaru kausos mēģini ielikt nesalīdzinamas lietas. Psiholoģiskā spriedze pāridarītājam (nabadziņš) un lieli izdevumi vai - dzīvot tālāk, nesaņemot ne psiholoģisko palīdzību, ne taisnīguma sajūtas gandarījumu.
Tici man, lielais vairums jau "velk līdzi pagātnes negācijas", kā Tu to nonivelē, jo patiesībā nesaproti, ko tas nozīmē. Bet tad kkad tas izpaužas kā totāla neapmierinātība ar savu dzīvi (par ko atkal tiek kritizēta, ka izvēlas būt neapmierināta :D ).  Cik vienkārši viss patiesībā ir, izrādās :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2017. gada 29. novembris, 10:21:25 »
jā, laikam citā tēmā trāpīju, bet tas arī vienīgais, kur Tev piekrītu. šoreiz.