Ir man viens kolēģis, kas bieži piemin, cik gan "krievu laikos" bija labi - izglītība par velti, medicīna par velti, elektrība un sabtransports pa lēto... Bet, vecīt, es saku, baigi gudrais tu esi - gribi visus labumus reizē - tās cenas pie šodienas iespējām! Tā nenotiek! Toreiz tev nekāda sava SIA nebūtu, strādātu 8 stundas rūpnīcā kā normāls padomju cilvēks, skaitītu kapeikas no algas līdz algai un grūstītos veikalā rindā pēc cīsiņiem. Ne tu būtu savu džipu nopircis, ne māju, darbnīcu uzcēlis... Daudz izlektu - priekš tādiem "buržujiem" bija OBHSS...
Komplektā viss nāk, komplektā.
Es kāpēc vispār par to. Tāpēc, ka nevar gribēt savienot nesavienojamas lietas - Eiropas likumus/tikumus un mežonīgo austrumu. Vai mežonīgo rietumu, vienalga. Jā, savā ziņā Zigim ir taisnība - "normālie vīrieši" tādā izpratnē, ka iet un sadot pāridarītājam pa purnu vai aukstu pataisīt, iet mazumā. Kas tajās "citā zemēs" skaitās goda lieta, tas šeit - kriminālnoziegums. Jo šeit tādas lietas pienākas risināt tiesikā ceļā. Es atturēšos šobrīd vērtēt, labi tas ir vai slikti, tas tā vienkārši ir pieņemts šeit. ''Tās valstis" ir citas valstis, un tās ir "to valstu" tradīcijas. Šeit nav "tā cita valsts". Šeit ir eiropeiskas tradīcijas. Un nevar izraut kaut kādu vienu iepatikušos to "citu zemju" tradīciju un pārējās paturēt savas, tā nenotiek.