Autors Tēma: atmiņas par mūri  (Lasīts 3290 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

atmiņas par mūri
« : 2014. gada 09. novembris, 10:21:55 »
Mēs tur bijām, mēs tur bijām! Pie tam tieši tajā dienā bijām no RBerlīnes aizbraukuši uz ABerlīni, neko nenojautām un vakarā, tāpat kā iepriekšējās reizes,  gājām atpakaļ uz Friedrihstr. staciju. Un tur šokings -baisā rinda, kādu 6-8 cilvēku biezumā, aizvijas tumsā.  Un pilnīgs klusums un kārtība.Mēs, ārzemnieki, tikām pa atsevišķu eju ar parasto paviršo robežkontroli un pasēm, bet tālāk viss bija vienā barā.

Tikai tagad saprotu, ka mēs noteikti bijām ja ne pirmajā, tad vienā no pirmajiem vilcieniem ar austrumvāciešiem. Varbūt pat kopā ar Merkeli:)) Tas brīdis, kad parādījās pirmās Rietumberlīnes ugunis, nav aprakstāms -asaras,sajūsmas kliedzieni,  šampānietis. Jo visu laiku, kamēr pūlis lēnām bīdījās pa tuneli uz peronu, bija baigais klusums.

Interesanti, ka par vilcieniem neko daudz nepiemin. Mūrī ejas atvēra vēlāk, un tur daudz mazāk cilvēku vienlaikus gāja cauri.

Atslēdzies Mao

Re: atmiņas par mūri
« Atbilde #1 : 2014. gada 09. novembris, 10:46:28 »
BŪT KLĀT TĀDĀ BRIDĪ! Kaifs.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #2 : 2014. gada 09. novembris, 11:15:09 »
  Mēs bijām ABerlīnē nedēļu pirms,nekas par kko tādu neliecināja,gājām skatīties,bet žogs priekšā,tumsā truši skraidīja. Neticami,ka pēc nedēļas cilvēkus laida pāri,ziņas likās kā fantāzijas.
 Pavasarī bijām atkal,Drēzdenē gan,bet viena aizbrauca satikt paziņu uz Berlīni-tad tur varēja noīrēt āmurīti,un atskaldīt mūra gabaliņus. Meitene atveda mums pa gabaliņam,likās baiga relikvija,nesen tik izmetu ārā. Bija tieši brīdis,ka 1 ost DM=1 west DM

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2014. gada 09. novembris, 11:48:44 »
Mums arī kaut kāds skripucis mētājas, pašas skrubināts, bet īstas drupačas tikai ar baisiem atskaldītājiem varēja dabūt.

Dienās pirms tam bijām DDR, tur baigais sasprindziens, lieli mītiņi un policija uz ceļiem. Mēs tajā brīdī vēl bijām pat nosacīti brīvāki ar visām tautas frontēm un karogiem. Cik ironiski -pāris dienas pirms 9. nov. austumvācietis bēdīgi purināja galvu un teica - nekad,nekad...

Jautrība arī pēc tam -Rietumberlīnē momentāni iztīrīja elektronikas veikalus un...augļu stendus. Aziāti tirgojās caurām naktīm.Uz operas sienas bija uzpūsts"Un tagad -banāni visiem"

Nākošās dienas laikam bija brīvdienas, baigie pūļi.Austrumniekiem špārkasēs katram izmaksāja 100 (200?) DM. No sākuma nesapratām, kāpēc viņi ar zīdaiņiem un maziem bērniem pāri spiežas:))

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 09. novembris, 13:16:10 »
Es Berliinee biju, kad muura vairs nebija.
Muuris kaa simbols rietumu un austrumu pasaules apvienoshanai, taa ir bijusi fantastiska iespeeja kaut ko taadu piedziivot.

Atslēdzies Sarma

« Atbilde #5 : 2014. gada 09. novembris, 13:27:20 »
Mēs arī tieši tajā laikā tur bijām.  :rocking:
Cik grūti būt sievietei! Visu laiku gribās kaut ko nopirkt, kādu nosist, notievēt...un pīrādziņu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2014. gada 09. novembris, 14:47:13 »
Man saistiibaa ar Berlines muura krishanu aizvien taa kaa cemme, vai? Ego skribinaas, kad sho notikumu min kaa simbolu aukstaa kara beigaam utt. Jo muusu Baltijas celjsh augustaa, pirms tam arii 1987.gada augusta notikumi pie Briiviibas piemineklja (veel pirms tam kkas nenotika arii Gruzijaa vai kkur tajaa regjionaa?) man liekas bija agraaki celmlauzhi padomju bloka sagraavee. Muuri bezmaz uztveru kaa fizisku robezhu nojaukshanu, lai gan vaacieshiem, nenoliedzami, tas bija iipashi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2014. gada 09. novembris, 17:02:59 »
Sarma, kādas tev atmiņas?

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 09. novembris, 18:22:39 »
Toties es biju klāt tai brīdī gad ar ceļamkrānu izcēla pirmo posmu no mūra VOT :P

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2014. gada 09. novembris, 18:27:42 »
Tas bija jau nākošajās dienās? Nevaru tagad atcerēties -mēs no rietumu puses tur vēl staigājām, kaut ko jauca, jeb tie bija tikai vārti?

Angļu lauku virtuve visus cienāja ar vāju. šausmīgi saldu kafiju.

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #10 : 2014. gada 09. novembris, 18:55:24 »
Baltija ceļš (gan parastais, gan ugunīgais) bija ar nozīmi mums un iekš bijušās PSRS, Berlīnes mūris bija ar nozīmi pasaulei. Nu, vism tā manā skatā

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2014. gada 09. novembris, 19:36:22 »
Baltija ceļš (gan parastais, gan ugunīgais) bija ar nozīmi mums un iekš bijušās PSRS, Berlīnes mūris bija ar nozīmi pasaulei. Nu, vism tā manā skatā

Diemzheel. Katalizators bija cits, bet lauri tikai muurim :D

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2014. gada 09. novembris, 21:40:37 »
Es tur trāpījos tajā nedēļā, kad mūris  krita. Es biju Rietumberlīnē. Rietumberlīnē viss bija it kā mierīgāk.

Tā nu sanāca, ka diezgan daudz staigāju viena un tas bija viens no maniem pirmajiem ārzemju braucieniem. Es biju riktīga aita, stress bija milzīgs, vāciski nerunāju. Dīvaini, ka neko daudz neatceros, atceros tikai, ka maldījos stipri pa metro/vilcieniem, nedēļas sākumā braukt kaut kur  vēl nevarēja, nedēļas beigās varēja.

Metro satiku vācu puisi, kas man 10 (!!!)gadus pēc tam sūtīja ar roku zīmētas kartiņas , vienu pa diviem gadiem... Eh, nez kā tev tagad iet Kristian, ceru, ka labi!

Atslēdzies j

« Atbilde #13 : 2014. gada 09. novembris, 22:40:58 »
Es biju nākošā gada 1.maijā. Ar šo datumu PSRS noliedza laist pāri robežai uz Rietumberlīni tos, kam tikai austrumvācu vīza. Bija interesanti, mūs sūta uz Čarliju, tur saka, diemžēl jūsu valdība neļauj. Mēģinājām labot pasi, bet tie bija acīgi :) taču iegājām, jo A pusē bija 1.maija gājiens, kura beigās visi ar blīkšķi sasniedza karogus kraviniekā un kā gājiens devās tālāk uz Brandenburgas vārtiem. Tur ārzemnieks cauri nelaida, bet ar to gājienu mēs iešmaucām, jo kontrolētāji tika pastumti malā.
Ārā nācās jau caur Čarliju, iespieda zieģeli. Un tad uz mūsu robežas ilgi tincināja, kā mēs tā- ārā iznākuši, neieejot iekšā :) beigās teicu "a mi parašutom seļi", tad laikam no pārsteiguma beidza piesieties :)
Jā, un tā skulptūra aiz vārtiem, saucējs- tajā brīdī šķita kaut kas, nu, neizsakāmi atbilstošs ....

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #14 : 2014. gada 09. novembris, 22:57:19 »
Dīvaini, ka tik daudzi no šī foruma tajā laikā bijuši tur, tik tuvu vēsturiskajam notikumam. Kā tas nākas?