Autors Tēma: latv.literatùras spèle  (Lasīts 24626 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Re: latv.literatùras spèle
« Atbilde #30 : 2017. gada 05. decembris, 17:46:43 »
Jābūt Zvejnieka dēlam
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #31 : 2017. gada 05. decembris, 17:56:06 »
Anita noliecās pacelt skaistu, apaļu akmens oliņu — būs mazajam Edzim ko paspēlēties.
—    Viņš ir… mans vīrs … — viņa klusi atbildēja, valstīdama oliņu pirkstos, un nezin kāpēc viņai kļuva neērti no šīs vienkāršās atzīšanās.
—    Ak tā … — Sārtaputns drusku aprāvās.
«Kāpēc es viņus neiepazīstināju tur liedagā?» Anita domāja. «Kauču vai pieklājības dēļ … Kā gan es varēju būt tik izklaidīga? Bet vai tā maz ir izklaidība? Varbūt apzinīga vairišanās … kauns par Oskara sarkanām rokām, drūmo izskatu un vienkāršo valodu? Ai Anita, kas tev noticis!»
Sārtaputns ar interesi vēroja aizejošo Oskaru un lāgiem paskatījās Anitā; domās viņš salīdzināja viņus abus. Kluss žēlums atkal radās viņa sirdī pret šo sievieti. «Nē, tas nu gan nav īstais vīrs tādai sievietei…» inženieris domāja. «Ko gan viņa atradusi tādā?»
Pie savas mājas vārtiem Anita atvadījās un gāja iekšā. Sārtaputns viņu pavadīja domīgu skatienu. Viņš redzēja, ka pagalmā Anita satika savu viru, abām rokām saņēma tā elkoni un abi par kaut ko runāja. Nē, tas lielais nemaz nelikās noskumis, viņš smējās atkal, un beidzot pasmaidīja arī Anita. Inženieris neizpratnē pagrozīja galvu un gāja prom.

+1 Lumbergs pirmais!
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 15. decembris, 12:27:57 no Spārka »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2017. gada 05. decembris, 17:58:32 »
Šausmas, es pat tādu Sārtaputnu vairs neatceros....

Atslēdzies Minne

« Atbilde #33 : 2017. gada 05. decembris, 18:00:51 »
Pag, tos citātus var krustām sķērsām likt? Jūs neizdomājāt tā, ka uzminētājs liek jaunu citātu?
Kurā posmā esmu nobremzējusi? Reno jau pateica pareizo atbildi savam citātam?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #34 : 2017. gada 05. decembris, 18:03:06 »
Nakats lai noformulē noteikumus, viņa ideja.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #35 : 2017. gada 05. decembris, 18:16:31 »
Minne, katrs liek citātu vai fragmentu, kad vēlas...lai nebūtu bremzēšanās ar vienu...domāju par noteikumiem priekš Spārkas...varbūt šī gadsimta darbiem tas jànorāda? ...cik nopratu, tad XXI gadsimts būs grūtības..

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #36 : 2017. gada 05. decembris, 18:34:12 »
Tagad šis -
" Pamazām atgūdams spēju sakarīgi domāt, sajutu ne tik daudz kaunu par pieredzes trūkumu, kā vilšanās sūrumu un augošas dusmas. Es pats sevi ienīdu. Nožēlojams cilvēks. Principu nodevējs. Gļēvulis, nelietis. Protams, apjautu Zelmas viltību. Man bija dusmas arī uz viņu. Bet uz sevi simtkārt vairāk.
Gulēju, iespiedis seju spilvenā. Zelma pūta elpu man uz pakauša un braukāja ar pirkstgaliem starp lāpstiņām.
- Es tagad iešu...
- Tu esi tipisks vīrietis.
- Esmu tipisks sivēns.
- Nekļūsti smieklīgs. Tūdaļ apmainīšu palagu, un viss būs kārtībā.
- Nez vai. "

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #37 : 2017. gada 05. decembris, 18:37:58 »
Zinu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #38 : 2017. gada 05. decembris, 19:05:38 »
man bija Brigadere -punkti tiem, kas uzminēja. Princese Gundega un karalis Brusubārda

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #39 : 2017. gada 05. decembris, 19:08:47 »
Zinu.
bet šo no XXI gadsimta -
"...arī to, ko pienesa un uzgāza virsū Urgu kaimiņiete: jūsu Zanei piedzimis nēģerēns.
Mūsu Zanai?
Zanei piedzimis?
Piedzimis nēģerītis?
Melns moris?
Melns, mazs morītis?
Kā baltai sievietei var piedzimt melns bērns?
Melns no balta?
.....Mimis neko nesaprata. Uģis iesākumā arī neko nesaprata. Trakot sāka pēc lietišķā pierādījuma apskates..
Ja neticat, bildē apskatiet! Mums Gunīte atsūtīja. Tas bērns pie Zanes baltās krūts ir pilnīgi melns! Nāc,....,paskaties uz savu brālīti! Jūs nemaz, nemaz nezinājāt, ka Zane sīko gaida? Nu re, bez jūsu zināšanas radinieks ir klāt! Melns kā velns!
Zanei melns velniņš?
Velnēns ar ragiem un asti?
Velniņš radinieks?
Brālis - velnēns? "

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2017. gada 05. decembris, 19:18:37 »
Iepriekšējais - Jauna cilvēka memuāri?

Jāpievieno vēl autors - tātad Zigmunds Skujiņš

Atslēdzies Minne

« Atbilde #41 : 2017. gada 05. decembris, 19:19:36 »
man bija Brigadere -punkti tiem, kas uzminēja. Princese Gundega un karalis Brusubārda

ehh..un es vēl beigās nosvārstījos starp šo un Lolitu :D

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #42 : 2017. gada 05. decembris, 19:19:55 »

Kailajiem stilbiem tērpojot, gāju pie Zelmas. Es viņu noskūpstīju. Bija ļoti auksts, logs stāvēja, atvērts līdz galam. Es trīcēju. Viņa sacīja, man pat lūpas esot aukstas, vai es nedzirdot, kā mani zobi klabot pret viņas zobiem. Tad es noskūpstīju viņu vēlreiz, lai dzirdētu, kā skan mūsu zobi. Tas, protams, bija iemesls. Jo man negribējās iet atpakaļ. Par citu es vairs nedomāju. Man gribējās, lai mums būtu kopīgas lūpas, kopīgas rokas, viscaur viss kopīgs. Vēl vairāk kopīgs ar Zelmu. Beidzot es īsti sapratu, cik šis vārds skaists. Zelma. Zelma. Kalvi Zariņ, jums jāmet rokas granāta. Tūdaļ būs sprādziens. Baigi. Rokas granātu nekad neesmu metis, bet es zinu, kas jādara ar kreiso roku, kas ar labo.
Sēdieties, Kalvi Zariņ, teorijā jums pieci. Un tomēr kaut kas nav kārtībā. Muļķi, muļķi, kāds kauns. Jā, dzirdēju Zelmas balsi, jā! Mums bija kopīgas lūpas, kopīgas rokas un kopīgas kājas. Bet tālāk nebija iespējams tikt. Neveiksmes draudi kopā ar cerības jūsmu. Sviedrains, bez elpas atkritu līdzās Zelmai.
Pamazām atgūdams spēju sakarīgi domāt, sajutu ne tik daudz kaunu par pieredzes trūkumu, kā vilšanās sūrumu un augošas dusmas. Es pats sevi ienīdu. Nožēlojams cilvēks. Principu nodevējs. Gļēvulis, nelietis. Protams, apjautu Zelmas viltību. Man bija dusmas arī uz viņu. Bet uz sevi simtkārt vairāk.
Gulēju, iespiedis seju spilvenā. Zelma pūta elpu man uz pakauša un braukāja ar pirkstgaliem starp lāpstiņām.

+1 Bingo, Minne!
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 08. decembris, 00:38:23 no Spārka »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #43 : 2017. gada 05. decembris, 19:30:16 »
punkts Nārai!...viņa pirmā māja Brigaderes virzienā :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #44 : 2017. gada 05. decembris, 19:33:42 »
Pagaidām rezultāti:

Samotrākes Nīke - 2
Luīze - 1
Nakata kngs - 2
Minne - 1
Lumbergs -1

Nāra - 1

Aicinu ik pa laikam atjaunot rezultātu tabulu. :)