Autors Tēma: Lekšanās kvantitāte pāriet jaunā kvalitātē jeb kā tālāk dzīvosim?  (Lasīts 5332 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Ir dzirdēts par KF prezidenta publiskajiem izteikumiem, kuros viņš apgalvojis, ka no 2018. gada Krievija savas kravas vairs nenosūtīs caur LV ostām? Ir dzirdēts, ka baltkrieviem ir piedāvāta 25% atlaide dzelzceļa kravu pārvadājumiem pa RUS teritoriju, ja krava tiek vesta uz Primorsku, Ustjlugu vai citām KF ostām? Atgādināšu, ka baltkrievi ir vieni no lielākajiem LV ostu klientiem.
Vienīgais mierinājums - 3000 papildus piešķirtās pārvadājumu atļaujas LV pārvadātājiem RUS teritorijā, ko krievi īstenībā mierīgi varēja nedarīt.
Ir kādas prognozes, kas notiks LV ostās un tranzīta nozarē vispār tuvāko gadu laikā?
Ir kādas prognozes, kas varētu mainīties, ņemot vērā, ka 2018 vispār ir maģiski traģisks skaitlis LV ekonomikai (pārklājas vairākas lielākas un mazākas kataklizmas šajā gadā)?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies reno

Re: Lekšanās kvantitāte pāriet jaunā kvalitātē jeb kā tālāk dzīvosim?
« Atbilde #1 : 2017. gada 07. decembris, 08:52:15 »
Vienīgā stabilā un 100% drošā prognoze -Zigfrids vaimanās skaļi un nepārtraukti

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2017. gada 07. decembris, 17:29:51 »
Pie tā arī paliekam! :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2017. gada 07. decembris, 17:51:24 »
Nu ko te var prognozēt... Lai kaut ko sakarīgu prognozētu, nepietiks ar TvNeta ziņām, tur jābūt iekšā diezgan dziļi attiecīgajā jomā. Diletantu līmenī diezgan droši var noprognozēt vienīgi, ka "sūdi nāk". Jo kāpēc lai šī nozare būtu kāds izņēmums...  ;)   

Atslēdzies reno

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2017. gada 14. decembris, 22:44:52 »
Izlasīju.
Tā kā diskusija ir mana ("nebeidzamo vaimanu", iespējams, nebūs; Reno 100% drošā prognoze nebūs piepildījusies, atbalstītāju pulks arī var atslābt), tad uzskatu par vajadzīgu paust savu viedokli. Jā, tekstiņš skaists gan, bet palieku savā redzespunktā - es netaisos liet ūdeni caurā mucā, lai vai tā ir sarkanbaltsarkana vai vēl nez' kādās krāsās izpindzelēta, t. i., - man ir vienalga, kādas kuram ir problēmas ar nodokļu ieņēmumu nepietiekamību un tamlīdzīgi. Tieši tāpat kā problēmu gadījumā nevienu reāli neinteresēs, kas notiek ar mani, tā savukārt es neredzu vajadzības īpaši iespringt jautājumos, kādas problēmas nomāc tos, citus.
Jā, es būšu tieši tas vecāks bērnudārzā, kurš ja ne visiem, bet sev - noteikti - uzdos jautājumu, kāpēc vieniem par viņu darba pienākumu labu izpildi dāvanai nesametas vispār neviens, bet citiem par to pašu - kā pašu par sevi saprotamu. Taisnību sakot, tas pat nav vienīgais neskaidrais jautājums.
Par nodokļiem ... Esmu ar mieru maksāt par valsts pakalpojumiem, vien LV gadījumā tiek prasīta nesamērīgi augsta samaksa par tiem, salīdzinot ar to kvalitāti, kuru saņemu pretī. Tai tekstiņā ir pusironiska runa arī par šādu gadījumu. Tieši tā, maksāšu labprāt, kad tiem, kuri tērē, varēšu uzticēties un uzticēt ... Esejā pielietotā ironija būtu vietā, ja dzīres neturpinātos jau 20+ gadu garumā. Un pat cilvēku bara aizbraukšana uz neatgriešanos nav bijusi gana svarīga, lai izdarītu jelkādus secinājumus, par uzvedības korekciju pat neatļaujos sapņot.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 14. decembris, 23:17:18 no Zigfrids »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2017. gada 15. decembris, 20:06:33 »
vot! Es arī par to kvalitatīvo darbu prēmēšanu ... valsts iestādēs. Nekad neesmu sapratusi, kāpēc no gada uz gadu ierēdņiem maksā prēmijas par kvalitatīvu darbu?!! Vai viņiem par tādu nemaksā algu? Vai tādā veidā pieļauj, ka darbs varētu arī būt nekvalitatīvs,...? Teiksim VIDisti katru gadu oficiāli uzrāda miljoniem neiekasētu nodokļu summu, tātad viņu darbs bija nekvalitatīvs - jo tas ir viņu pienākums. Bet nepieminu tāda gada, kad nebūtu saņēmuši  pateicību no valsts par darba kvalitāti. Jā viņi teiks, ka nevar iekasēt, jo likumdošana nav ideāla un tā pieļauj tādu iespēju. Bet kāpēc nav? Tie paši ierēdņi sagatavo MK noteikumu un likumu grozījumus. Tātad, atkal nav kvalitatīvi izpildīts darbs. Saka, ka tos priekšlikumus, kamēr dabū līdz balsošanai pēc labojumiem saskaņošanas procesā vairs nevar pazīt. Nu tātad izstrādātāji nav tādā kvalifikācijas līmenī, lai pierādītu grozījumu lietderību - tātad nemaz nevar veikt kvalitatīvi savu darbu.  Tātad, kur aiziet valsts nauda? un kāpēc valstī tās mūždien trūkst.

es neko... es tikai tā domāju. Un īsi domāt es neprotu
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 15. decembris, 20:12:50 no olgucis »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 16. decembris, 10:29:08 »
Man Olguča pārdomām līdzīgas ir par citu tēmu - aploksnītēm ārstējošajiem ārstiem.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2017. gada 20. decembris, 10:17:04 »
Man Olguča pārdomām līdzīgas ir par citu tēmu - aploksnītēm ārstējošajiem ārstiem.

Kaadas tur paardomas- iereednji pashi nesleepj, ka labu aarstu tauta pabaros...

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2017. gada 20. decembris, 10:21:08 »
Par degvielas cenas paaugstināšanu uz akcīzes nodokļa rēķina paziņo Neste, nevis Kučinskis. Jeb viņš to pateiks Vecgada uzrunā? Tā teikt -izbuktējiet bikses, lai smuki izskatītos ar kājām ejot? Jeb mācieties angļu valodu -Īrijā noderēs?

Zigi, es tavā klubiņā :sarcasm:

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #10 : 2017. gada 20. decembris, 11:45:27 »
Par degvielas cenas paaugstināšanu uz akcīzes nodokļa rēķina paziņo Neste, nevis Kučinskis. Jeb viņš to pateiks Vecgada uzrunā? Tā teikt -izbuktējiet bikses, lai smuki izskatītos ar kājām ejot? Jeb mācieties angļu valodu -Īrijā noderēs?

Zigi, es tavā klubiņā :sarcasm:

Par akcīzes nodokļa pieaugumu jau kopš rudens bija zināms. Budžeta sakarā tika minēts.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2017. gada 20. decembris, 16:52:03 »
Es jau rakstīju, ka 1 gab. 200 l mucas atvešana no LT būs saskaņā ar prognozēm 22 EUR ekonomija, t.i., tagad rēķinām ... Pēc PSRS laiku metodikas (ir pārbaudīts, - pielietošanai der) aptuvenais auto nolietojums ir vienāds ar degvielas izmaksām. Tātad ... izdevīgi braukt uz LT pēc degvielas būs tad, ja degvielā nenobraukā vairāk par 11 Eur, t.i., - EUR 5,50 turp un EUR 5,50 atpakaļ. Manam Opel Cayenne patēriņš ir ap 6,7 l. Tātad man atmaksājas ar 10 kannām pa 20 l braukt, ja līdz benzīntankam Lietuvā ir ... aptuveni 78 km. Man neatmaksājas, vien cits secinājums ... Aptuveni šādā attālumā līdz LV robežai benzīntanki LV pusē, iespējams, būs retums.

Katrā ziņā tā LV teritorijas daļa, kura aiz Bauskas, akcīzi maksās LT budžetā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2018. gada 09. aprīlis, 09:23:52 »
Nu, re, godātie līdzpilsoņi! Pat pusgads nepagāja, kad vaimanāt sāk jau vairs ne tikai zigfrids, bet "Latvijas Dzelzceļš". Runa ir par vakardienas "De Facto" sižetu par to, ka iepriekšminētais uzņēmums ir licis valdībai saprast, ka nāksies dotēt dzelzceļa infrastruktūras uzturēšanu. Kravu apjoms esot krities par vairāk nekā 30% pedējā gada (?) (vot, šo esmu palaidis garām) laikā. Protams, par to, kur pazudušas kravas - konkrēti ne vārda, lai gan tāpat saprotams, - skat. tēmas pieteikuma tekstu! Vienīgā nianse, ka valdība saka, ka jautājumu izskatīs, ja nokritīsies līdz 30 milj. gadā, bet dzelzceļš un asociācija saka, ka jau tagad vajagot. Vēl dzelzceļa uzraugs no valsts puses apgalvo, ka esot iespējas ietaupīt arī pašam dzelzceļam, sakārtojot lietas savā iekšienē. Kas zina, varbūt ir? Runa bija arī par ES līdzfinansēto elektrifikācijas projektu, kurš tagad ir zem lieeeelas jautājuma zīmes. Ja līdzfinansējumu atradīs, - iespējams, - būs. Ja nē, - paliks nepiepildījušos cerību kategorijā. Lai gan nav īstas skaidrības arī par to, vai pārvadātāji būs ar mieru pirkt jaunas un dārgas elektrolokomotīves? Viens no lielajiem pateica kategorisku "nē" tādām investīcijām izveidojušajos apstākļos, otrs apgalvoja, ka pirks, ja tas būs lētāk ekspluatācijā.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2018. gada 09. aprīlis, 11:20:09 »
Protams, par to, kur pazudušas kravas - konkrēti ne vārda

Zariņgovs sindroms Zigim, vai selektīvā dzirde? :) Skaidroja gan, un diezgan plaši. Bet es neņemšos atstāstīt, klausījos pavirši.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #14 : 2018. gada 09. aprīlis, 11:34:10 »
Nevajadzētu brīnīties - Zigfrīda skatījumā attiecības starp Latviju un Krieviju stipri līdzinās viņa domām par attiecībām ģimenē. Tā teikt - vīrs stiprais un varenais, sieva - stāvi pie ratiem. Šinī gadījumā - Krievija ar savu masu un iespējām aizpilda vīrišķo lomu, sīkā Latvija - sievišķo.  Tikai - varmāka vienmēr atradīs iemeslu, kāpēc sist. Nav te nekāda miermīlīgā runča Leopolda.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck