Izlasīju.
Tā kā diskusija ir mana ("nebeidzamo vaimanu", iespējams, nebūs; Reno 100% drošā prognoze nebūs piepildījusies, atbalstītāju pulks arī var atslābt), tad uzskatu par vajadzīgu paust savu viedokli. Jā, tekstiņš skaists gan, bet palieku savā redzespunktā - es netaisos liet ūdeni caurā mucā, lai vai tā ir sarkanbaltsarkana vai vēl nez' kādās krāsās izpindzelēta, t. i., - man ir vienalga, kādas kuram ir problēmas ar nodokļu ieņēmumu nepietiekamību un tamlīdzīgi. Tieši tāpat kā problēmu gadījumā nevienu reāli neinteresēs, kas notiek ar mani, tā savukārt es neredzu vajadzības īpaši iespringt jautājumos, kādas problēmas nomāc tos, citus.
Jā, es būšu tieši tas vecāks bērnudārzā, kurš ja ne visiem, bet sev - noteikti - uzdos jautājumu, kāpēc vieniem par viņu darba pienākumu labu izpildi dāvanai nesametas vispār neviens, bet citiem par to pašu - kā pašu par sevi saprotamu. Taisnību sakot, tas pat nav vienīgais neskaidrais jautājums.
Par nodokļiem ... Esmu ar mieru maksāt par valsts pakalpojumiem, vien LV gadījumā tiek prasīta nesamērīgi augsta samaksa par tiem, salīdzinot ar to kvalitāti, kuru saņemu pretī. Tai tekstiņā ir pusironiska runa arī par šādu gadījumu. Tieši tā, maksāšu labprāt, kad tiem, kuri tērē, varēšu uzticēties un uzticēt ... Esejā pielietotā ironija būtu vietā, ja dzīres neturpinātos jau 20+ gadu garumā. Un pat cilvēku bara aizbraukšana uz neatgriešanos nav bijusi gana svarīga, lai izdarītu jelkādus secinājumus, par uzvedības korekciju pat neatļaujos sapņot.