Autors Tēma: Sociālais dienests  (Lasīts 17424 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Sociālais dienests
« Atbilde #15 : 2017. gada 07. decembris, 13:54:41 »
Mani pārsteidz tas, ka šis viss izskatās pēc vienas audzinātājas pašiniciatīvas. Vai tā vispār viņa drīkst darīt? Vai ir pārrunājusi ar bd vadītāju, metodiķi vai psiholoģi (ja tāda ir)? Ja bērnam ir problēmas ar komunikāciju, tad drīzāk kāds psihologs jāiesaka nevis socdienests jāuzsūta.

Man kaut kā likās, ka sociālos dienestus sūta tad, ja bērns acīmredzami nekopts, ar zilumiem, badā, un arī tad ne vienmēr.

Marū, ja nāks kāds, tad obligāti paprasi apliecības, izpēti visus zīmogus. Kā arī pajautā, kas un kāpēc atsūtīja.

Atslēdzies tex

« Atbilde #16 : 2017. gada 07. decembris, 14:31:49 »
Nedomāju, ka Maruu uz to ir spējīga, bet viņiem nebūtu vnk jābrāžas iekšā "pārbaudīt". Es nelaistu. Vispirms pieprasītu rakstiski paskaidrot(t.i. ierakstītā vēstulē), kādā lietā (kas, kādā sakarā ko ir ierosinājis), ka gribu konsultēties ar juristu. Ka dzīvoklī bez tiesneša izdota kratīšanas ordera vsp neviens iekšā nav jālaiž. Lai tiesnesis to dotu, tur būtu jābūt pamatotai lietai, nevis 1as duras aizdomām.
Tieši tāpēc būvvalde, piemēram, nemaz nedrīkst pārbaudīt nelikumīgu būvniecību, jo pilsonim nav nevienā likumā noteikta pienākuma laist viņus iekšā. Iekrīt un dabū sodus de facto tikai tie par ko kāds ir pasūdzējies un kas ir bijuši gana glupi, lai paši ielaistu.  Arī policija iekšā nav jālaiž bez kratīšanas.
viņi nekaunīgi izmanto to, ka neaizsargātākā sabiedrības daļa nezina savas tiesības un pretī jau nestāv advokāts.

Un ja es būtu Maruu vietā, vrb arī pasūdzētos forumā, bet noteikti jau būtu sazvanījusi vismaz 1 juristu... noprecizējusi, kādas tieši ir manas tiesības, kas ir jāpieprasa. ko drīkstu un ko nē un kā būtu labāk reaģēt.

Un pie tās audzinātājas es savu bērnu neatstātu. Visticamāk, atrastu veidu, lai viņa tur vairs nestrādātu. Ja tiešām neko neuzraktu(kas gan gadās reti. It sevišķi ar izglītību - daudzas jau nu studējušās gribēs strādāt kkādā mazpisānu dārziņā...), tad apsūdzētu par tikpat "pamatotām aizdomām", lai viņu atstādina, gadiem atrakstās utt

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #17 : 2017. gada 07. decembris, 14:33:43 »
Mani ļoti aizķēra tas, ka tā audzinātāja Tev sūdzas PAR BĒRNU BĒRNAM DZIRDOT!!! :evil: Tas vien jau pietiekami, lai viņu dekvalificētu!
Un kādā sakarā soci???Varētu būt runa par psiholoģisku palīdzību Tev vai Bērnam

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2017. gada 07. decembris, 14:42:14 »
tā audzinātāja par to savu nepatiku neslēpj, katru vakaru, ejot viņai pakaļ, dzirdu atkal, ka mazā tāda un šitāda, ik pa laikam man prasa vai tad es mājās ar mazo vispār nedarbojos.
Viņa šo saka bērna klātbūtnē?!? Vecinjai taisnība - tur jau pietiek sūdzībai par viņu pašu... sākumā dārziņā vadītājai un tālāk kontrolējošām iestādēm. Ja atrodas vēl kāds pārkāpums vai nepietiekama izglītība... - pat ja vadītāja būs viņas pusē, nedrīkstēs paturēt.

Maruu vai jums abām ar meitu ( ja tādas ir mātei, tad galīgi nebūtu brīnums, ka bērns pārņēmis) nav psihoemocionālas grūtības pastāvēt par sevi un pieprasīt no apkārtējiem un personāla pret sevi izturēties atbilstoši? Vai tur nevarētu līdzet prakstiski un ar padomu tie līdzcilvēki, kas arī palīdzēja saņemties un izšķirties no ex?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #19 : 2017. gada 07. decembris, 14:45:15 »
Man kaut kā iespaids, ka Maruu galīgi nav grūtības pastāvēt par sevi un savu viedokli

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #20 : 2017. gada 07. decembris, 14:48:42 »
Bobi - bet tas tomēr šoks - iedomājies kādu sev tuvu līdzīgā situāc. - jau viss iepriekšējais un stresi ar exi un tā nesakarīgā/patoloģiskā audzinātāja un bāc! ...soci...

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #21 : 2017. gada 07. decembris, 15:02:49 »
Nu sociem, lai nāktu inspicēt kādam iemeslam jābūt. Tas, ka audzinātājai nepatīk bērns nevar būt iemesls. Varbūt sīks ko pateicis, kas dara bažīgu, varbūt šķiet, ka par maz ar bērnu nodarbojas attīstībai...
Bet sociem pašiem ir jāvienojas par apciemojuma laiku. Ja nav ar poličiem var arī nelaist iekšā,ja nav saskaņots.
 Es pajautātu audzinātājai, kas viņai bērna aprūpē šķiet ne tā. Tagad jau visi drošs paliek drošs labāk liks kādam parbaudit, ka tik kas negadās. Kautkas viņai bažas ir radījis.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #22 : 2017. gada 07. decembris, 15:03:04 »
īsti neesmu sekojis iepriekšējiem stresiem, bet nedomāju, ka sociķi ko sliktu var nodarīt cilvēkam, kas savu bērnu normāli aprūpē. Nu, mēdz jau būt bēdu leja ar tiem pedagoģiskā darba babuļiem gluži tāpat kā ar sociālajiem. Bet kā pirmie tā otrie gaida, ka nu tik būs, nu tik māte satrauksies (ja tā nav objektīva situācija) un tā ir kā sava veida atriebība citai sievietei. Ne jau par ko konkrētu, bet ņemot vērā vispārējo nepatiku pret sieviešu dzimumu. (parasti šai cietēju kategorijai šķiet, ka vienmēr pie visa vainīga cita sieviete). Bet ja māte ir psihoemocionāli noturīga, spēj pār sevi valdīt un nereaģēt uz provokācijām, tad neko viņai padarīt nevar. Cits jautājums, ka audzinātāja var turpināt ņemties, tad ir sarežģītāk, jo jāmeklē ceļi kā mainīt grupiņu vai bērnudārzu.

Bet es spriežu tikai virspusēji, nezinot detaļas, tāpēc Maruu pašai jādomā, kā rīkoties, izejot no situācijas.

Un par tiem juristiem - tādi apkārt nemētājas un konsultācijas maksā bargu naudu. Lētāk ir pašam parakties pa likumiem un noteikumiem, gan jau Labklājības ministrijas mājaslapā var saites atrast

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #23 : 2017. gada 07. decembris, 15:15:46 »
Bez iemesla nekas nenotiek. Daudz te neskaidrību un minējumu, arī situācijā gan jau autore kko noklusējusi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2017. gada 07. decembris, 15:20:05 »
Bob(i), tu nopietni gribētu kkādiem babuļiem, kam pašiem tarakānu galvā vairāk kā te visam forumam kopā ņemtam,Zigi ieskaitot,  izrādīties un pierādīt, ka neesi kamielis?
Ja sievišķim tiešām ir vispārēja nepatika pret sieviešu dzimumu, Tu tādas audzināšanā atstātu uz visu dienu savu meitu?!

Lai kādi iebildumi arī tai audzinātājai viņas dullajā galvā nebūtu saradušies, izteikt tos bērna klātbūtnē ir TIK neprofesionāli, ka tas liek apšaubīt arī tā "viedokļa" un visu viņas darba kvalitāti. Viņa ir izglītības personāls, kam jāaudzina citu bērni atbilstoši likumiem, priekšrakstiem un vadlīnijām, turklāt jābūt ar atbilstošu izglītību, nevis jāmāca vecāki, kā viņiem pareizāk jaaudzina viņu bērni. Jā, ar vecākiem būtu jāizrunā, ja radušās kādas grūtības, bet ne jau bērna vai pasrag dievs vēl visas grupiņas bērnu un vecāku klātbūtnē. Viņa var ieteikt, bet nebūtu jāsagaida, ka visi nu metīsies darīt, kā viņa vēlas. un ja nu kāds tā nedara, tad jāuzsūta soci...
Pašai visas komisijas pēc kārtas...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2017. gada 07. decembris, 15:25:43 »
Bob(i), tu nopietni gribētu kkādiem babuļiem, kam pašiem tarakānu galvā vairāk kā te visam forumam kopā ņemtam,Zigi ieskaitot,  izrādīties un pierādīt, ka neesi kamielis?
Ja sievišķim tiešām ir vispārēja nepatika pret sieviešu dzimumu, Tu tādas audzināšanā atstātu uz visu dienu savu meitu?!

Atbildi meklē manā iepriekšējā tekstā

Atslēdzies tex

« Atbilde #26 : 2017. gada 07. decembris, 15:45:03 »
Nu sociem, lai nāktu inspicēt kādam iemeslam jābūt. Tas, ka audzinātājai nepatīk bērns nevar būt iemesls. Varbūt sīks ko pateicis, kas dara bažīgu, varbūt šķiet, ka par maz ar bērnu nodarbojas attīstībai...
Bet sociem pašiem ir jāvienojas par apciemojuma laiku. Ja nav ar poličiem var arī nelaist iekšā,ja nav saskaņots.
 Es pajautātu audzinātājai, kas viņai bērna aprūpē šķiet ne tā. Tagad jau visi drošs paliek drošs labāk liks kādam parbaudit, ka tik kas negadās. Kautkas viņai bažas ir radījis.
Tikpat labi kādam "anonīmam" vecākam var rasties aizdomas, ka tā audzinātāja ne tā aizskar bērnus, kas ir gan krimināli sodāmi, gan jāatstādina no amata tūlīt. Lūdzu, pārbaudiet ;) Lūk, arī pamats ....

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #27 : 2017. gada 07. decembris, 15:45:05 »
Mani nebeidz fascinēt Tex fantāzijas  :rat:

Atslēdzies tex

« Atbilde #28 : 2017. gada 07. decembris, 15:47:29 »
 :rat: :rat: :rat: cik gribi. Bet aizdomas jebkuram var rasties par jebko un varas iestādēm ir pienākums pārbaudīt. Lūk, arī viss "pamats", kam noteikti jābūt.
Jo nopietnākas tās aizdomas, jo pamatīgāk un nopietnāk. Un ilgi clv varēs skaidrot, ka nav kamielis, tērējot tam daaaudz laika un nervu, ja šādus "aizdomātājus" nenocirps saknē  ;)

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #29 : 2017. gada 07. decembris, 16:31:33 »
Mazajai ir slimība, pagaidām bez diagnozes, bet ejam medicīnisko komisiju, lai viņa tiktu speciālajā dārziņā.
Kas audzinātājai nepatīk? Meita savā vecumā nedara daudzas lietas, ko citi bērni dara, tajā skaitā - viņa nerunā, tikai dažus vārdus. Viņa arī neēd dārziņā neko, kas jāēd ar karoti, jo mājās viņai ir mazāka karote, lielās nepatīk un punkts. Esmu audzinātājām šo teikusi - viena ok, dabū tējkaroti un mazā ēd, otra uzskata, ka man ir jāspiež bērnu ēst ar lielo karoti, jo viņai, redz, tāds vecums. Pajautāju, kur problēma iedot mazo karoti, pateica, ka tas nav paredzēts. Paskaidroju, kas meitai par kaiti, kāpēc viņai tas ir nepieciešams, atbilde "Jums nav oficiālas diagnozes, tāpēc mums nav pamata tam ticēt!". Kad būs tā diagnoze, nebūs vajadzības tajā dārziņā iet. Arī ar ģērbšanos ir problēmas - pati neģērbjas. Mājās vienmēr drēbes izvēlas pati, ko vilkt, ja velku citas, psiha visu dienu. Reiz nopirku zeķubikses, kas viņai patika.Tumši zilas ar minjoniem. Uzvilku. Vakarā dabūju pārmetumus, ka meitai neesot kājas mazgātas. No zeķubiksēm sakrāsojies tas nevarētu būt. Mhm, protams, es parasti viņu mazgāju līdz nabai un uz leju ne.  :faint:
Slimības dēļ viņa ir arī antisociāla - ar citiem bērniem faktiski nekomunicē, turas atstatus, kopējās aktivitātēs gandrīz neiesaistās. Audzinātāja pukst, ka man vajadzēja ātrāk domāt, ka bērns jāsocializē kaut vai parkā, pilnīgi atsakās klausīties, ka mazajai kas kaiš - visa viņas uzvedība esot mana nolaidība.
Un jā, viņa to man saka bērna klātbūtnē. Nezināju, ka tā nedrīkst.
Viņai tas bērns ir pilnīgi neērts, nezinu, ko viņa vēlas ar šo panākt, bet skaidrs, ka kaut kāds funktieris tur apakšā ir.

Nelaist socus iekšā, vai tas viņiem neliktu domāt, ka tai audzinātājai ir taisnība un man ir ko slēpt?  :scratch:  Trauksmes ailīti jau uzreiz ieķeksēs. Normālam bērnam svešas tantes ir baigais stress, kur nu vēl manai. Momentā paslēpsies zem galda un ārā nenāks.