Autors Tēma: Sociālais dienests  (Lasīts 17436 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Maruu

Re: Sociālais dienests
« Atbilde #45 : 2017. gada 07. decembris, 17:36:18 »
Ir gan jēga -tas parāda, ka tu apmeklē ārstu. Un par palīdzību no sociem -ļoti laba doma
Man ir kaudzēm papīru ar pārbaudēm par pēdējo gadu - ko uzrādīt man tāpat ir pietiekami. Diagnozes tur kaut kādas arī ir, bet kodu veidā, es nezinu, vai soci mācēs tādus saprast. Es pati zinu tikai tāpēc, ka man ārsti skaidrojuši, kas tur ir.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #46 : 2017. gada 07. decembris, 17:39:29 »
Es, protams, nezinu, vai tur ir visi kodi. Ja nav, meklē vēl. http://www.mansarsts.lv/Home/diagnozes

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #47 : 2017. gada 07. decembris, 18:51:00 »
Audzinātāja viena pati neko neizdomā. Bez izglītības iestādes vadības nekas tāds nenotiek. Pilnīgi piekrītu Nārai, kaut kas jau ilgi ar vecākiem ir apspriests, nav ņemts vērā. Visas ārišķības nav svarīgas.. cik tīrs dzīvoklis un tā, nu ne jau galīgi.. bet tas nesvarīgi. Tur ir kaut kas cits.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #48 : 2017. gada 07. decembris, 19:03:39 »
Ja jau komisija un kārto uz spec.dārziņu, tad jau viss notiek un nav ko satraukties. Sorì, palagus nelasīju, apmēram zinu visas tās māmiņu runas.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #49 : 2017. gada 07. decembris, 19:11:38 »
Lai arī pēc likuma socus drīkst neielaist, tā tomēr šajā situācijā nebūtu pareiza rīcība. Tas būtu trumpis audz.rokās un soci pēc tam pa dienu bērnu no bērnudārza vnk savāktu.  Kamēr dabūtu atpakaļ, paietu dienas vai nedēļas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #50 : 2017. gada 07. decembris, 19:12:40 »
Nāra, labāk gan šoreiz būtu izlasīju gan palagus, gan māmiņu runas.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #51 : 2017. gada 07. decembris, 19:14:34 »
Audzinātāja viena pati neko neizdomā. Bez izglītības iestādes vadības nekas tāds nenotiek. Pilnīgi piekrītu Nārai, kaut kas jau ilgi ar vecākiem ir apspriests, nav ņemts vērā. Visas ārišķības nav svarīgas.. cik tīrs dzīvoklis un tā, nu ne jau galīgi.. bet tas nesvarīgi. Tur ir kaut kas cits.
Lai anonīmi ziņotu, ne ar vienu nekas nav jāsaskaņo. Ja tas būtu ar iestādes vadītājas ziņu, būtu atnākuši uz faktisko dzīvesvietu uzreiz, vadītājai ir arī tāda adrese. Un, ja tas bija ar vadības svētību, kāpēc bija man jāprasa, lai es adresi uzrakstu? Vadībai tak ir veselas divas! Izskatās nu jau pēc viņas pašdarbības.
Šovakar pat nepienāca pastāstīt, cik mana meita dumja, slinka un neaudzināta, ļoti "aizņemta" bija.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #52 : 2017. gada 07. decembris, 19:29:00 »
Piedodiet par drusku offtop, bet šobrīd tak notiek ļoti aktīva tautas mudināšana uz "nevienaldzību" un "sociālo līdzdalību un atbildību", t.i., stučīšanu, sākot ar TvNet "mobilo reportierēšanu" un beidzot ar anonīmām kļauzām visām uz iespējamām instancēm - PVD, VID, vides dienestiem, socdienestiem utt.  Viena "sociāli atbildīga" darbiniece atradusi veidu, kā izpausties (lasi - ieriebt), un nekāda saskaņošana ar priekšniecību viņai priekš tam nav vajadzīga. A dienestiem - signāls ienācis, jāreaģē.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #53 : 2017. gada 07. decembris, 19:35:13 »
Audzinātājai nav jāziņo anonīmi, nav tādu problēmu, tāpat viņai visu prasa. Varbūt tie nemaz nav soci, bet tās izglītības iestādes kaut kāds sociālais pedagogs vai psihologs, kas nāk individuāli aprunāties mājas apstākļos.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #54 : 2017. gada 07. decembris, 19:37:36 »
Nu, tie taču pieteiktos (?)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #55 : 2017. gada 07. decembris, 19:38:35 »
Bet soci arī piesakās..

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #56 : 2017. gada 07. decembris, 19:41:25 »
Audzinātājai nav jāziņo anonīmi, nav tādu problēmu, tāpat viņai visu prasa. Varbūt tie nemaz nav soci, bet tās izglītības iestādes kaut kāds sociālais pedagogs vai psihologs, kas nāk individuāli aprunāties mājas apstākļos.
Prasa, kas ir noticis un kā Tu to zini. Vārdu neprasa. Pati esmu ziņojusi par situācijām, kur mājās notiek vardarbība pret bērnu. Turklāt, jo vairāk domāju, kam viņai tas, jo labāk saprotu, ka interese par manu dzīvesvietu un to, kad būšu mājās, uzradās pēc tam, kad es izdarīju ko? Pareizi - pasūdzējos vadībai par karoti. Un tad dots pret dotu - es sataisīju problēmas viņai, viņa nolēma, ka jāsataisa tādas arī man.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #57 : 2017. gada 07. decembris, 19:44:17 »
Bet soci arī piesakās..
Ne vienmēr soci piesakās. Ja ir aizdomas par antisanitāriem apstākļiem vai vecākiem alkohola reibumā, neviens nepiesakās, kā teikt, lai noķertu pie rokas.
Dārziņa soci sauc pie sevis uz pārrunām, ja ir aizdomas, ka kaut kas nav labi. Turklāt, dārziņā ir viens sociālais darbinieks, nevis vīrietis un trīs tantes, kā tas sastāvs, kam durvis atvēra tētis.

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #58 : 2017. gada 07. decembris, 20:08:47 »
Pāris dienas atpakaļ bija ziņa, ka māte totālā pālī ar trīcošu,
pārsalušu BEZ apaviem sīci poliči savākuši. Šodien, ka soci apsekoja un nolēma
bērnu atstāt ģimenē.

Ja esi pārliecināta, ka visu dari pareizi, par ko uztraukties, nu lai nāk, lai skatās.
Pēc tam to audzinātāju sūdzi par apmelošanu un pieprasi kompensāciju.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #59 : 2017. gada 07. decembris, 21:12:36 »
Izkritu nogulsnēs - kaut ko tik stulbu sen nebiju dzirdējusi. Piekrītu, ka te dārziņš ir slēdzams ciet. Kā, KĀ var atstāt bērnu neēdušu, ja problēma ir štrunta karotē?
P.s. Ļoti bieži pēdējā laikā kolēģi atzīmē, ka bērna uzvedības problēmas saistāmas nevis ar psiholoģiju vai neiroloģiju, bet... gastroenteroloģiju. Kā likums, neviens šādiem bērniem netausta punci un neprasa par atraugām, vēdera izeju. Bet mazais mokās un nemāk pateikt, kas ir nekārtībā, jo citu savu stāvokli (veselo) nemaz nav izjutis. Tikai minējums...
Visus sakost!