Autors Tēma: Sociālais dienests  (Lasīts 17467 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Sociālais dienests
« Atbilde #120 : 2017. gada 20. decembris, 19:46:20 »
Šajā tēmā lasiet tikai Nāru. Pārējām nav ne mazākās saprašanas.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #121 : 2017. gada 28. decembris, 00:34:51 »
Šajā tēmā lasiet tikai Nāru. Pārējām nav ne mazākās saprašanas.
Broņ, Tu man kādreiz likies ļoti normāls cilvēks, pat spēju pieņemt, ka Tev šajā tēmā ir kaut kāds savs mistisks viedoklis par to, par ko masai citu cilvēku ir cita pieredze un mediķiem, kas bērnu ir redzējuši dzīvē, savi spriedumi, un Tu to uzliec kā vienīgo pareizo, lai gan situāciju nezini - klārē tik savas iedomas kā tāda tirgus tante. Bet komentārs "Lasiet tikai to viedokli, kas man patīk, visi citi ir muļķi!" tas ir par daudz pat manai iecietīgajai personai. Tev liekas normāli šitā veselu baru foruma lietotāju nolikt?
Lai ko Tev būtu nodarījušas māmiņas, ka spēj nolaisties līdz līmenim, kur jāizmet šitādas replikas, pārstāj to darīt un ej izrunā savu problēmu ar psihologu. Šis nav normāli. Sākot jau ar Taviem komentāriem no sērijas "Tā nevar būt, jo tā nevar būt nekad!", ignorējot faktu, ka es neesmu sūdzambībele, kas cep postus par katru sīkumu, lai tikai pagauztos un beidzot ar šo totāli pazemojošo vēsti saviem foruma biedriem. Tiec ar sevi galā cilvēk!

Atslēdzies reno

« Atbilde #122 : 2017. gada 28. decembris, 11:20:07 »
Broņa ir kā iņ un jaņ

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #123 : 2017. gada 28. decembris, 16:59:26 »
Ta' beidzot tas ir noticis. :) Kādam tolerance aprtrūkās. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #124 : 2017. gada 28. decembris, 17:14:00 »
Zigi ..izbeidzās, ne aprtūkās :))
lai gan ..kāda starpība...:)
ar Broņu vajag pūkainos cimdos, ja nē nezini kurā brīdī izvilks blociņu  :talking:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #125 : 2017. gada 28. decembris, 17:21:10 »
Zigis sapriecājās? Neceri. Ar Broņu vnk jābūt gatavam uz visu, un ja kāds izlēciens nepatīk, nav jā'ņem galvā :rofl:

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #126 : 2017. gada 28. decembris, 17:23:26 »
Nedomāju, ka kādam kas iztrūcis :)
Tieši pretēji, katrs spriež pēc savas dzīves pieredzes.
Un mēs jau redzam vien ‘spoguļa‘ vienu pusi, autores viedokli, otrs izpaliek.

Diez kā beidzās pasākums ar sociem un bērnudārza audzinātāju?
Ceru ka veiksmīgi un bērns tiek paēdināts.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #127 : 2017. gada 28. decembris, 19:13:34 »
Ta' beidzot tas ir noticis. :) Kādam tolerance aprtrūkās. :)

Tolerance vispār vai pret Broņu?
Tolerance man regulāri "nobeidzas" pie citas personas, bet Broņu es neņemu par pilnu - t.i.viņa mani nenoved :w:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #128 : 2017. gada 28. decembris, 19:29:51 »
Tolerance man regulāri "nobeidzas" pie citas personas :w:
Kā Harijā Poterā...
To Personu Labāk Vārdā nesaukt? ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #129 : 2017. gada 28. decembris, 19:46:06 »
Lords Voldemorts, Paši-Zināt-Kas (nupat piefiksēju, ka mums nav baisuļu-biedēkļu smailīšu)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #130 : 2017. gada 28. decembris, 19:55:56 »
Mēs ar Tōō personu laikam nolikti uz vienas strīpas. Kaut pilnīgi pretējās pozīcijās.

Par karotītes lietu saku vēlreiz fufelis, fufelis un vēlreiz fufelis. Personāls visu zina (parasti visus niķus par bērniem, kam lāpstu, kam karotīti), ne obligāti audzinātājai karotīte jāizsniedz, ja tā būtu būtiska, to izsniegt varētu i auklīte, i apkopēja, i ēdināšanas darbiniece un sen tā būtu izdarīts. Bet no karotītes pūš ziloni.. Tātad fufelis.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #131 : 2017. gada 29. decembris, 03:54:51 »
Diez kā beidzās pasākums ar sociem un bērnudārza audzinātāju?
Ceru ka veiksmīgi un bērns tiek paēdināts.
Soci bija atnākuši. Patur sev tiesības tuvākā gada laikā ierasties atkārtoti un bez iepriekšēja brīdinājuma. Tas mani nesatrauc vispār. Sūdzību iesniegusi privātpersona telefoniski, sīkāk neko stāstīt par iesniedzēju nedrīkstot. Ziņojums bijis, ka bērns tiekot pamests novārtā, par ko liecinot nevaldāma uzvedība, ko ziņotāja (Uh, sieviete, kāds pārsteigums!) teikusies, novērojot ikdienā, kad es ar meitu eju ārā rotaļāties.
Izmantoju Kvadras un vēl dažu ieteikumu - uz jautājumu, kā ir ar bērnudārzu, atbildēju godīgi. Ieteica vērsties ar iesniegumu Rīgas domē, lai iedod man līdzfinansējumu privātajam dārziņam. Pašai, protams, arī jāmaksā, bet vairs ne pilna summa. Tādu ciparu es jau varu pavilkt. Tas atrisinās problēmu uz laiku, kamēr tiekam vajadzīgajā dārziņā. Iesniegums ir uzrakstīts, janvārī izskatīšana, februārī jauns dārziņš, bez tādām problēmām - ir jau tur būts un izrunāts gan ar vadību, gan topošajām audzinātājām, kādas ir uzvedības īpatnības un kāpēc. Viņa tur grupiņā nebūs vienīgā tāda, ir vēl viens bērniņš tāds pats.
Par stāstu par karoti arī īpaši nebrīnījās - vecāka gada gājuma audzinātājas ir ieņēmušas galvā padomju idioloģiju, ka jebkurš bērns, kas neatbilst standarta rāmim, ir vienkārši izlaists. Kamēr nav kādu papīru, ka slims un vajag īpašu attieksmi, to nedara, kaut izstiepies. Ne man vienai tāda vecā kūka trāpījusies. Sodīt viņu par to nevar, ja bērns neēd ar tādu karoti, kādu dod, skaitās, ka bērns ir pats atteicies no ēdiena un spiest viņu ēst arī nevar. Dot vai nedot citu karoti, tas ir pēc audzinātājas uzskatiem. Nav noteikumu, kas paredz, ka tad, ja bērns neēd ar vienu karoti, jāpiedāvā cita, attiecīgi, nav pienākuma dot. Par dažām citām lietām, ko viņa dara, es varu vadībai pieprasīt rakstveida paskaidrojumu, tajā skaitā par to, kā vispār atļaujās bērnu kritizēt viņas klātbūtnē.
Tā kā te daža laba iedomājas, ka jebkurš var dot bērnam karoti, tā nav.  Virtuves darbinieks tikai ienes ēdienu, pat sadala to audzinātāja ar auklīti. Apkopējas tur nevazājas, kamēr tur ir bērni. Bet auklīte ir audzinātājas palīgs audzināšanas darbā, viņai jāklausa visam, ko saka audzinātāja un faktiski, barojot manu bērnu tā, kā viņa to darīja, viņa riskē ar savu darbavietu, jo nepakļaujas audzinātājas norādījumiem - "Gribēs ēst, ēdīs ar tādu karoti, kāda ir!". Lai audzinātāja būtu spiesta dot to karoti, ar kādu mazā ēd, ieteica vērsties pie ģimenes ārsta, lai uzraksta bērnudārzam zīmi, ka tā karote ir vajadzīga, pamatojums vienalga kāds, bērnu dārzam nav tiesību apstrīdēt ģimenes ārsta norādījumus, ja vien tie nav pretrunā ar bērna veselības stāvokli. Zīmi dabūjām - skaitās, ka uz sakodiena korekcijas laiku, konkrēts laiks, cik ilgi tas būs nepieciešams, nav norādīts. Kad iedevu zīmi audzinātājai un pateicu, ka tas par to karoti, galīgi neizskatījās, ka viņai tā doma patīk.
Pateica arī, ka sūdzība par audzinātājas darbu, ja mutiski izrunājot ar bērnudārza vadību nekas nemainās, ir jāiesniedz viņiem rakstiski. Ja tad arī nekas nemainās, attiecīgi iestādēs tālāk. Ja sūdzības ir tikai viena bērna mammai, tās mēdzot neņemt galvā, it sevišķi, ja vadītājas ir kā Broņa, kas uzskata, ka labāk par ārstiem zina, ir tas bērns slims, vai nav.
Visus papīrus, kur esam gājuši pie ārstiem un kur ir nosūtījumi, arī, protams, apskatīja. Pastāstija, kas mani sagaida nākotnē šajā sakarā. Nekas rožains tas nav, viegli nebūs, mūsu valstī vienkārši nav sakarīgas sociālā atbalsta programmas šādiem gadījumiem, bet birokrātija, lai dabūtu to pašu mazumiņu, biezā slānī.

Broņ, tas stāsts nav par karoti, bet gan par attieksmi pret bērnu, kuram veselības stāvokļa dēļ vajag nedaudz savādāku attieksmi un nevēlēšanos izkāpt no savas komforta zonas, lai tam bērnam palīdzētu. Es te minēju arī citas lietas (Piemēram to, ka bērnu mierīgi atstāj vienu sēdēt blakustelpā nepieskatītu) un man norādīja uz vēl šo to, kas nav akurāti. Kaut kā visi, izņemot Tevi, redz to kopainu, bet Tu - tikai karoti. Lai kas Tev nebūtu ar tām māmiņām, get over it. Arī izglītības sistēmā, tāpat, kā jebkur citur, trāpās pa kādai kazai un man viņa trāpijās. Ja viņa tikai pukstētu un tas neietekmētu mana bērna veselības stāvokli (Turēšana badā to ietekmē fiziski - pamešana vienatnē citā telpā - psiholoģiski, uz ko šādi bērni reaģē smagāk), es par to muti vaļā nevērtu - ir un ir kaza, ne pirmā, ne pēdējā. Bet tā izturēties pret bērnu ir nepieļaujami, vienalga vai tas ir mans bērns vai svešs.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #132 : 2017. gada 29. decembris, 07:50:00 »
Mjā, pati nezināji, ka var bērnam dabūt citu dārziņu un to nokārtot? Un tikai tad, kad kāds par Tevi pasūdzējās, Tu arī saņēmies? Par touzpūsto karoti utt es iesmaidu. Jaunās māmiņas vsp tagad vairumā ir  :rat: :rat:

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #133 : 2017. gada 29. decembris, 08:40:22 »
Mjā, pati nezināji, ka var bērnam dabūt citu dārziņu un to nokārtot?
Dabūt vietu citā valsts dārziņā ir faktiski neiespējami. Tikai, ja kāds piekrīt samainīties vietām. Izvietojusi paziņojumus, ka gribu mainīt vietu biju jau sen. Atsaucības nebija. Būtu jau sen samainīts ar pirmo, kas piekristu. Dabūt līdzfinansējumu no pašvaldības uz privāto dārziņu var tad, ja bērns vēl nav sagaidijis savu rindu pašvaldības dārziņā. Informācijas par to, ka ar manu izieto ārstu čupu var dabūt tādu līdzfinansējumu privātajam dārziņam ar logopēdisko novirzienu publiski nekur nav, šo opciju piedāvā tiem, kas gaida rindu uz valsts logopēdisko. Tad no kāda pirksta man tas bija jāizzīž, ja tās informācijas nekur nav?  :faint:
Un karote nav uzpūsta. Tev liktos ok, ja kaut kāda kaza Tavu bērnu 10h turētu badā, jo karoti nevar iedot? Mēs te runājam par mazu bērnu, ne par pieaugušo, kas var pats paņemt kādu karoti vajag vai paciesties to dienu. Viņa slimības dēļ vēl nerunā, ati paprasīt nevar. Tur problēmās ar kuņği ātri var iedzīvoties. Tas ir kaut kas uzjautrinošs? Bērnam kaut kāda kaza veselību bendē, bet šai jautri. Tāpat uzjautrinātos, ja runa būtu par Tavu bērnu? Nedomāju vis. Soci arī nesmējās, pat nesmīkņāja.
Turklāt - sūdzējās ne jau bērnudārzs kā iestāde, bet tā kaza, kurai nepatika, ka es kādam pasūdzējos, ka bērns paliek neēdis viņas dēļ. Neko pārkāpusi es neesmu. Viens labums no tā, ka viņa pasūdzējās. Uzzināju par iespējām, kuru publiski nekur nav.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #134 : 2017. gada 29. decembris, 10:49:58 »
A Tu izdari tagad smuku pretgājienu, - tikko Tev no sociem uz rokas ir atzinums, ka sūdzībā minētais nav taisnība tā Tu - žvikts - iesniegumu policijai, ka nezināma persona Tevi ir apmelojusi. Vot, tad y uzzināsi, kurš bijis pie vainas? Un, iespējams, patīkami sūdzētājai arī kādu brīdi nebūs.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?