Autors Tēma: Rokpeļņa atzīšanās.  (Lasīts 10657 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Rokpeļņa atzīšanās.
« Atbilde #15 : 2017. gada 27. decembris, 20:05:03 »
bet VDK jau bija līdzekļi un populārākais bija narkoloģijas un citas medicīnas iestādes, kur Tevi nodeva aizmirstībai, vai izsūtīšana uz ārzemēm.   
Es papētīšu, kā tur bija 80jos, šobrīd precīzi nevaru ne piekrist, ne noliegt. Tikai šķiet, ka toreiz diezgan ekstrēmām izpausmēm bija jābūt, lai dabūtu pa kaklu - nu, tur, atceros, draugi leģionāru saietu organizēja, atrāvās.
UPD.
Pagūglēju. Astras process bija vēl 1983. (88.amnestēja) Jā. Bet es neteiktu, ka mēs toreiz vēl baigi baidījāmies? Jā? Nē? Kas īsti bija?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 27. decembris, 20:11:10 no Spārka »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #16 : 2017. gada 27. decembris, 20:09:20 »
Štrunts par tiem čekas maisiem...tie ir, lai tauta sakasītos....nedomàju, ka tur kaut viens esošais var nodarīt sliktu Latvijai...
Man vairāk interesētu tie cilvēki, kurus savervēja GRU - galv.izlūko§anas pārvalde, kura pakļauta ģenerālštàbam....tos sarakstus savā dzīvē neredzēsim, tik varam nojaust....šķiet tikai viens ir atzinies - Viesturs Alksnītis /publicēts puaro/...

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #17 : 2017. gada 27. decembris, 20:17:53 »
Mani drīzāk interesē no otras puses tas saturs.
Savā lokā jau vairāk vai mazāk zinājām, nojautām, jutām kurš ir tas,
kad mute jāpievalda. Bettt! varbūt par kādu personu esam domājuši kļūdaini un esam
bijuši ‘nedraudzīgi‘ nepelnīti :(
Lūk, tad pat vēlētos atvainoties.
Domāju, ka tādi cilvēki varētu būt, kuri mūžu domājuši, kur viņu problēma,ka visi atturīgi komunicē. Njā, tas būtu labi uzzināt, ka aizdomas bijušas nepamatotas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2017. gada 27. decembris, 20:18:15 »
tak čeka bija deģenerējusies kā padomju varas balsts, esmu pàrliecināts, ka nevienu normālu čekistu neinteresēja, ko tà bohēma dara...šos interesēja nauda - izkratīt valūtas pārpircējus, prostitūtas utt...konfiscēt kàdu videomaģi, ko vēlāk pārdot...neticu, ka bija idejiski čekisti - visi gribēja nēsāt džinsus, stāstīt pretpadomju aņukus par brežņevu utt

80tajos jau bija sākusies perestroika, glasnostj - arī čekai nācās sekot laika garam līdzi. :) Cik zinu, čekai bija nodaļas, un ar tautiešiem ārzemēs "strādāja" tikai viena no tām. Sīkāk neko nevarēšu pastāstīt, bet šo es aptuveni atceros no 90to gadu publikācijām laikrakstā Atmoda. Toreiz tika publicēti arī VDK štata darbinieku saraksti ar uzvārdiem, nodaļām, kur strādāja, un pat dzīvesvietas adresēm.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #19 : 2017. gada 27. decembris, 20:26:56 »
Mani drīzāk interesē no otras puses tas saturs.
Savā lokā jau vairāk vai mazāk zinājām, nojautām, jutām kurš ir tas,
kad mute jāpievalda. Bettt! varbūt par kādu personu esam domājuši kļūdaini un esam
bijuši ‘nedraudzīgi‘ nepelnīti :(
Lūk, tad pat vēlētos atvainoties.
Domāju, ka tādi cilvēki varētu būt, kuri mūžu domājuši, kur viņu problēma,ka visi atturīgi komunicē. Njā, tas būtu labi uzzināt, ka aizdomas bijušas nepamatotas.
Bebr, tev jau tad bija paranoja? Tevi izsekoja? Ko darīji tik pretpadomju? ;)
Nu, pāris vārdos - kà pretojies? Slinkoji darbā? :D

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #20 : 2017. gada 27. decembris, 20:32:44 »
Mani šajā kontekstā interesē, kā mūsu kultūras cienījamās personības ir bijušas ar visu to saistītas.
Šajā sakarā ir interesants literatūrzinātnieces Evas Eglājas - Kristsones pētījums. Viņai ir arī grāmata"Dzelzsgriezēji". Tas ir, tur vairāk it kā par sakariem ar trimdas latviešu kultūras cilvēkiem. Bet braukt uz turieni vai pretējā virzienā varēja tikai, ja esi parakstījis attiecīgu papīru. Trimdas rakstnieki mierīgi to visu arī izstāsta, bet no Latvijas rakstiekiem ir pilnīgs klusums. Eva Eglāja- Kristsone mēģinājusi savam pētījumam saņemt atbildes no Ziedoņa, Petera utt., bet no viņiem neko nav saņēmusi, tikai atteikumus.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2017. gada 27. decembris, 20:39:26 »
Es nemeklēšu tagad skaitli, bet bija kaut kas virs 500 sadarbojušos kultūras darbinieku.
Tad, Broņa, cik un kas, fui.

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #22 : 2017. gada 27. decembris, 20:46:10 »
kng Nakat, paranoja ir kad redz realititāti un nedzīvo ar sapni par komunisma saulaino tāli? :D

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #23 : 2017. gada 27. decembris, 21:08:44 »
Bet es neteiktu, ka mēs toreiz vēl baigi baidījāmies? Jā? Nē? Kas īsti bija?

Nu es maziņš, padomju laikā, bet nu visi zināja stāstus par melnajām mašīnām un pazudušajiem cilvēkiem. Un VDK nevervēja muļķus un izvirtuļus, pamatā tie ir cilvēki, kas ir morāliski apzinīgi, kas ja velnam atdeva mazo pirkstiņu, atdeva arī visu dvēseli. Komika visā tajā bija, ka tu varēji nebūt ziņotājs, ja biji partijas cilvēks, kurš ziņoja apzinīgi pilnā balsī. :) Un īstenībā, jau VDK darbinieki nekur nav pazuduši, ļoti daudzi no viņiem ir dzīvi, teiksim, tas pats Savickis droši vien zin vairāk nekā 5 vēsturnieku komisijas jebkad.
Un padomju cilvēki baidījās ļoti, viņi vēl joprojām baidās!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #24 : 2017. gada 27. decembris, 21:11:51 »
kng Nakat, paranoja ir kad redz realititāti un nedzīvo ar sapni par komunisma saulaino tāli? :D
paranoja ir, kad redzi savā apkārtnē stukačus....dzēri pie virpas, brigadieris saoda, bet vainīgs "stukačs Janka" ? ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #25 : 2017. gada 27. decembris, 21:13:12 »
Ko tu tur murgo, tplv? Toč, sīkais.. Kādas melnās mašīnas un pazudušie cilvēki 80-tos gados? Ne nu baidījās, nekā, drīzāk riktīgi iesmēja par to. Nu kamēr pašu neskāra, protams.

Atslēdzies dip

« Atbilde #26 : 2017. gada 27. decembris, 21:27:26 »
Cilvēks nenoliek iestājeksāmenus (pietrūkst punkti). Tiek piedāvāts "darbiņš", lai tiktu studentos. Cilvēks izvēlas tehnikumu.
Otrs - mazliet apzogas. Lai paliktu LVU, " darbiņš"  tiek pieņemts.

Tas bija Afganistanas kara laikā. Izvēlies ko vēlies.

Un pusdzērušus santehniķus točna nevervēja.

Latvju publikai vispār būs pamatīgs šoks par uzvārdiem. Vai arī nebūs. hvz.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #27 : 2017. gada 27. decembris, 21:29:55 »
Tā jocīgi, un tagad JR ir cietējs, tikko Panorāmā arī. Nu nez, mana krustmāte stāstīja, ka Medicīnas akadēmijā arī viņai esot piedāvājuši stukačot, atteikusi, bet bijis bail gan...

Es pati sīkais esmu, kāda gan zināšana mazpadsmitniekam laukos par šīm lietām.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #28 : 2017. gada 28. decembris, 00:01:28 »
Ko tu tur murgo, tplv? Toč, sīkais.. Kādas melnās mašīnas un pazudušie cilvēki 80-tos gados? Ne nu baidījās, nekā, drīzāk riktīgi iesmēja par to. Nu kamēr pašu neskāra, protams.
Manās atmiņās nav ne melnu mašīnu, ne pazudušu cilvēku 80-tajos gados. (Tas vairāk izklausās pēc Staļina laika stāstiem, bet tik sena neesmu, lai pati tos atcerētos).  Toties to gan atceros, kā Brežņeva laikā māte mani, skolnieci padsmitnieci, brīdināja - lai ko mēs savā lokā runātu un par ko iesmietu, tu nebrauc cilvēkos ar muti, jo nekad nezini, kādās ausīs tas var nonākt... Tā arī dzīvojām - oficiāli runājām, kā vajadzēja, neoficiāli par to vīpsnājot un iesmejot... Tādi laiki bija.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2017. gada 28. decembris, 07:32:26 »
iekšējās drošības dienesti ir bijuši, ir un būs, un tie strādā attiecīgās valsts formācijas pasludināto principu vārdā. Iesaistītie cilvēki šajā darbā arī ir, lai arī skarba un nepatīkama, bet realitāte. Ja cilvēks ir bijis iesaistīts toreiz, pirms 30 un vairāk gadiem, un ja tagad viņš par to paziņo, tas nozīmē, ka viņš sevi ir sodījis visu šo laiku. Viņam nav jāmirst tādēļ, viņam ir tiesības dzīvot to, kas viņam dots. Tas, ka atzinies, manī neraisa ne cieņu, ne necieņu, tikai konstatāciju, ka  viņš nav juties labilbi visu šo laiku un savu dzīvi šajā godīguma plāksnē ir sačakarējis. Es laikam nemāku nosodīt cilvēkus, bet domāju, ka lielāko sodu viņš ir uzlicis pats sev. Un ja kādam šķiet, ka viņu vēl jāsoda pēc likuma panta, - domāju, ka šāda soda saņemšana viņam būtu pats vieglākais visā procesā. Ja vien ar to varētu kaut ko mainīt.
Ko vēlas publika? Lai izved pilna stadiona vidū un nošauj?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 28. decembris, 07:40:57 no Bob(i)s »