Autors Tēma: Rokpeļņa atzīšanās.  (Lasīts 10667 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Rokpeļņa atzīšanās.
« Atbilde #45 : 2017. gada 28. decembris, 20:03:00 »
Mana studiju biedrene jautri dzīvoja un viņu izmeta no augstskolas. Tagad TV (kā diezgan pazīstama persona) stāsta, ka viņu izmeta tāpēc, ka nesadarbojās ar čeku. Atceros tik to, ka "it kā čekisti" ar viņu pāris reizes papriecājās.
Par Rokpelni nav viedokļa un tādus maisus sen vajadzēja sadedzināt, cik var...Man būtu diezgan vienalga, ja mans vīrs būtu maisā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #46 : 2017. gada 28. decembris, 20:11:58 »
Nu par tavu vīru tiešām vienalga. Bet studiju biedrene tev foršā.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #47 : 2017. gada 28. decembris, 20:47:33 »
Man jau arī šķiet, ka tos ko vajag jau sen no maisiem izvākuši. Tēva studiju biedrs izdarīja pašnāvību drīz pēc tam, kad par čekas maisu atvēršanu sāka runāt pirmo reizi, šķiet, vēl deviņdesmitajos. It kā tā dēļ...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #48 : 2017. gada 28. decembris, 21:21:01 »
tādus maisus sen vajadzēja sadedzināt, cik var...

Aha, dedzināšana vēsturiski iedarbīga, ko tik nededzināja, raganas, grāmatas, muižas, pilis :)
Nesen arī Rubeņa grāmatu Tālbergs aicināja dedzināt :)
Jā, dedzināt, nošaut, izsūtīt - iznīcināt.
Nav fakta, nav problēmas. Ērti. Dolče vita! :)

Mangust, labi zini, ka agrāk neviens nostučītais arī nav pašnāvību izdarījis?
Tādēļ, ka stučitās infas dēļ vai nu sadarboties, vai tuviniekiem nekādas perspektīves?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #49 : 2017. gada 28. decembris, 22:51:46 »
Vispār es ko pavisam citu gribēju pateikt - atvērt vajadzēja jau toreiz, jo diemžēl tie maisi nav nekāda pūķa ola, ko tikai izredzētais ar elfu zobenu var pāršķelt. Taču atvērt vajag, lai tas beidzot būtu izdarīts, kaut arī tas vairs tikai formāls solis.

Es zinu, ka pašnāvību izdarīja Cēsu vidusskolniece, kuru skolotāja terorizēja ar draudiem viņas vecākiem, kas pārāk brīvdomājoši bija. I stučītāji nebija vajadzīgi
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #50 : 2017. gada 28. decembris, 23:14:30 »
Es zinu, ka pašnāvību izdarīja Cēsu vidusskolniece, kuru skolotāja terorizēja ar draudiem viņas vecākiem, kas pārāk brīvdomājoši bija. I stučītāji nebija vajadzīgi

Par skolotājiem, jā, tie varēja, ja gribēja. Man arī tika :) tiešā tekstā,
es tev tāāādu raksturojumu uzrakstīšu, ka tu nekur neiestāsies!
Laimējās, tas politiski neaktīva, nav komjauniete, uzvedība viduvēja, sekmes teicamas,
tiešām pārsteidza  katedras vadītāju.
Nu, ieteicu vēlreiz izlasīt no sākuma :) Sekoja ā, skaidrs.
Vēlāk uzzināju, arī cietis no režīma,  bijis izsūtīts.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #51 : 2017. gada 29. decembris, 07:30:12 »
man domāt, ka no tā visa pasākuma ir uzpūsts bieda bubulis, ar ko apkāst lētticīgos ļautiņus. Tautas masām taču patīk uzskatīt, ka no viņiem kaut ko slēpj un zem slepenības plīvura ir sazin kas. Viens vēsturnieks vai jurists, neatceros, kas, TV intervijā teica, ka tas arhīvs nemaz nav slepens un gandrīz jebkurš tam var piekļūt. Un tur ir tikai uzskaites žurnāli un kartiņas, jo visu operatīvās darbības arhīvu savāca Maskava. Tā kā tas, ko tur var ieraudzīt, nenestu nedz labumu tiem, kas to izlasītu, nedz tiem, kuru uzvārdi ierindoti mistiskās kartiņās. Varbūt cilvēks tur pret savu vēlmi iekļuvis un tas tagad latviešiem būtu lielisks iemesls, teiksim, mazpilsētā, iznīdēt normālus cilvēkus.
Es neatbalstu kaut kādu masveida uzvārdu publicēšanu bez skaidrām norādēm, ka šis cilvēks tiešām ir kaitējis saviem līdzcilvēkiem. Ja kam vajag - dot iespēju iepazīties ar šiem materiāliem, neveicot kopijas vai fotografēšanu.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #52 : 2017. gada 29. decembris, 09:25:47 »
Mana studiju biedrene jautri dzīvoja un viņu izmeta no augstskolas. Tagad TV (kā diezgan pazīstama persona) stāsta, ka viņu izmeta tāpēc, ka nesadarbojās ar čeku.
Vai tik Ž.G tā agrāk nestāstīja?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #53 : 2017. gada 29. decembris, 10:14:02 »
Manuprāt nevajag izgudrot visādas teorijas, bet vienu gan vajag. Vēstures vārdā nofiksēt faktu: "X. bija/nebija čekas maisos." Un viss. Tālāk ... Kas notiks, tas jau ir otršķirīgi. Kādus likumus pieņems, kurus no amatiem izmetīs ... bet visus "pret savu gribu" stāstus "aizķertie" varēs pierādīt pēc tam. Šobrīd ir jābūt vienkāršai fakta konstatācijai.

Bet par sevi ... Laikam tiešām esmu nevērtīgs cilvēks pēc definīcijas (pilnīgi mazvērtības kompleksi pārņem), - ne mani savervēt kāds mēģinājis, ne reketieri deviņdesmitajos traucējuši, ne briesmīgās ērces jelreizi piesūkušās ...
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #54 : 2017. gada 29. decembris, 10:18:49 »
Manuprāt nevajag izgudrot visādas teorijas, bet vienu gan vajag. Vēstures vārdā nofiksēt faktu: "X. bija/nebija čekas maisos." Un viss. Tālāk ... Kas notiks, tas jau ir otršķirīgi. Kādus likumus pieņems, kurus no amatiem izmetīs ... bet visus "pret savu gribu" stāstus "aizķertie" varēs pierādīt pēc tam. Šobrīd ir jābūt vienkāršai fakta konstatācijai.
Jā un nē.
Nē, jo kādu var vnk ieraut karuselī. Tam cilvēkam varbūt ar to visu nekad nav bijis nekāds sakars, bet kamēr pierādīs, tikmēr vilciens jau būs aizgājis un tā pasažieriem būs pilnīgi pie kājas kaut kādas izmeklēšanas rezultāti - konkrents būs nobīdīts malā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #55 : 2017. gada 29. decembris, 10:32:44 »
Tam, ka "ir pagājuši 20+ gadi", "daudziem ar to nebija nekāda sakara", "es vispār nezinu, kāpēc tur esmu", es domāju, pēc tam būs arī savs svars, t.i., savu sadarbības faktu un visu maisu satura autentiskumu apstrīdēt varēs mierīgi. Raganu medības uzreiz rīkot nav obligāti, bet piedāvāt vēlētājiem variantus noticēt/nenoticēt gan manuprāt vajadzētu. Pēc tam var rīkot gaaaaaaaru garās diskusijas ar bijušo darba biedru viedokļiem un atmiņām, pēc tam var lemt, ko ar to visu darīt, bet skaidrībai, kas maisos ir, ir jābūt. Es pasvītroju - skaidrībai par to, KAS IR MAISOS, nevis - par to, kurš stučīja vai aktīvi sadarbojās. Sāpīgākais var būt tas, ka vienam otram pēc tādas publiskas tīram mazgāšanās var iznākt tā, ka to laiku līdzpilsoņi, savas atmiņas tikpat publiski paužot, var visu mazgāšanos padarīt par prastiem meliem. Vot, no tā visticamāk arī baidās visi maizīši un pārējie maitas.
Un, taisnību sakot, šis viss vēlreiz un vēlreiz vairo manu personisko skepsi par šīs valsts varu. Kkā mūsu valdošajiem tā tauta tik stulba liekas, ka ne referendumu par lata nomaiņu pret eiro, ne to maisu satura izvērtēšanu, nu neko tai stulbajai tautai izlemt uzticēt nevar. Nu, izsvītrojiet taču beidzot no Satversmes to smieklīgo punktu, ka vara LV piederot Latvijas tautai (?)! Uzrakstiet kā ir - tauta ir stulba un tādai nopietnus jautājumus izlemt uzticēt nedrīkst.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 29. decembris, 10:40:21 no Zigfrids »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #56 : 2017. gada 29. decembris, 10:38:26 »
Es tos maisus sadedzinātu, lai izvairītos no šitādām raganu medībām, spekulācijām un minējumiem. Vai arī noglabātu dziļā un neaizskaramā arhīvā uz 75 gadiem.
Dzīve turpinās.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #57 : 2017. gada 29. decembris, 10:41:47 »
Esmu pārliecināts, ka dzīve turpināsies arī gadījumā, ja atvērs un publicēs. Par tiem, kuri stučīja, tautā tāpat ir zināms.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #58 : 2017. gada 29. decembris, 10:53:02 »
Esmu pārliecināts, ka dzīve turpināsies arī gadījumā, ja atvērs un publicēs. Par tiem, kuri stučīja, tautā tāpat ir zināms.

Tu jau nezini, vai tiešām ziņoja, ja ziņoja, tad ko un par kuru... Tikai liekas klapatas un cilvēku sarīdīšana.
Ja nav noticis noziegums bez noilguma, tad aizmirstam un ejam tālāk.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #59 : 2017. gada 29. decembris, 10:53:40 »
Man jau šķiet, ka tos maisus sen vajadzēja atvērt un informāciju publicēt. Tad būtu bijis mazāk iespēju tur esošos šantažēt un panākt "atbilstošajiem spēkiem" labvēlīgus lēmumus. Būtu mazāk diedziņu aiz kā raustīt...