Autors Tēma: Rokpeļņa atzīšanās.  (Lasīts 10679 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Rokpeļņa atzīšanās.
« Atbilde #60 : 2017. gada 29. decembris, 10:56:49 »
Man jau šķiet, ka tos maisus sen vajadzēja atvērt un informāciju publicēt. Tad būtu bijis mazāk iespēju tur esošos šantažēt un panākt "atbilstošajiem spēkiem" labvēlīgus lēmumus. Būtu mazāk diedziņu aiz kā raustīt...

Un ko tādā gadījumā, ja maisos ir personas, kas neko nav darījušas un pat nenojauš, ka ir maisos?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #61 : 2017. gada 29. decembris, 10:57:59 »

Tu jau nezini, vai tiešām ziņoja, ja ziņoja, tad ko un par kuru... Tikai liekas klapatas un cilvēku sarīdīšana.
Ja nav noticis noziegums bez noilguma, tad aizmirstam un ejam tālāk.

Tad no tiesu arhīva izmetīsim informāciju par līdzpilsoņu sodāmībām arī? Galu galā - situācija ir līdzīga, ne? Un par pieķertajiem neatļautā būvniecībā ... Un malu zvejniekus un medniekus ... Sodu samaksāja un aizmirsām. Tā?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #62 : 2017. gada 29. decembris, 10:58:12 »
Pa šiem 20+ gadiem viss, kas tajos maisos bija patiesi nozīmīgs, sen jau no turienes izgaisis, un pārpalikušais atlikums noteikti nav raganu medību un spekulāciju vērts.
... tur ir tikai uzskaites žurnāli un kartiņas, jo visu operatīvās darbības arhīvu savāca Maskava. Tā kā tas, ko tur var ieraudzīt, nenestu nedz labumu tiem, kas to izlasītu, nedz tiem, kuru uzvārdi ierindoti mistiskās kartiņās. Varbūt cilvēks tur pret savu vēlmi iekļuvis un tas tagad latviešiem būtu lielisks iemesls, teiksim, mazpilsētā, iznīdēt normālus cilvēkus.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #63 : 2017. gada 29. decembris, 11:00:36 »

Tad no tiesu arhīva izmetīsim informāciju par līdzpilsoņu sodāmībām arī? Galu galā - situācija ir līdzīga, ne? Un par pieķertajiem neatļautā būvniecībā ... Un malu zvejniekus un medniekus ... Sodu samaksāja un aizmirsām. Tā?

Nejauc p. ar P.! :) Sodāmības ir pavisam kas cits, un pieeja šai informācijai ir stingri ierobežota.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #64 : 2017. gada 29. decembris, 11:05:57 »

Tu jau nezini, vai tiešām ziņoja, ja ziņoja, tad ko un par kuru... Tikai liekas klapatas un cilvēku sarīdīšana.
Ja nav noticis noziegums bez noilguma, tad aizmirstam un ejam tālāk.

Da ļoti vienkārši. Konkrēts piemērs.
Vienas lieeeeelas izdevniecības vadītāja savulaik pēc vienas manas klientes stāstītā savulaik, kad vēl tā izdevniecība strādāja PSRS apstākļos, esot ielēkusi vadošā amatā nenokurienes. Vienkārši, - atnāca un viņu ielika uzreiz vadošā amatā. Mana kliente apgalvo, - skaidrs, ka minētā vadītāja tur tika kādu spēku iebīdīta, aizdomas, ka stukace, esot bijušas visam kolektīvam. Vot, lai tagad godātā V. skaidro, kā un kāpēc viņa tālajos padomju gados ir tikusi tur, apejot cilvēkus, kuriem tas amats pēc loģikas vairāk pienācās. Pie noteikuma, ka manas klientes teiktais ir taisnība un ka godātā V. tais maisos ir. Pratīs jēdzīgi paskaidrot, - OK!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #65 : 2017. gada 29. decembris, 11:06:43 »
... Raganu medības uzreiz rīkot nav obligāti, bet piedāvāt vēlētājiem variantus noticēt/nenoticēt gan manuprāt vajadzētu. Pēc tam var rīkot gaaaaaaaru garās diskusijas ar bijušo darba biedru viedokļiem un atmiņām...
Vot, vot. Paņēmiens vecs kā pasaule - par konkurentu īstajā brīdī izplatām "infu", kas šis pirms 20 gadiem uzmācies kaut kādai viesnīcas istabenei, un kamēr šis ņemsies pierādīdams, ka nav kamielis, un kamēr istabene atzīs, ka, sorry, laikam tomēr būs sajaukusi ar kādu citu, tikām gadi paies un vilciens būs aizgājis...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #66 : 2017. gada 29. decembris, 11:16:35 »
Vēl viens stāsts no tautas.
Mūrnieks, kurš man māju būvēja (bijušais PSRS Armijas prāpors), apgalvoja, ka PSRS laikā viena šodien ārkāāāārtīga cīnītāja pret Krievijas agresivitāti, lieeeeela LV aizstāve, bijusī atmodas aktīviste, bla, bla, bla .... PSRS laikā esot bijusi prasta PSRS virsnieku m*uka uz izsaukumu. :) Bet tagaaaaaaaad ... tāda cīnītāja! :)
Vot, būtu tie maisi publiski, - sāktos līdzīgas informācijas plūsma kā savulaik par viena daktera zelta rociņām. :) Par to arī - vislielākās "cienījamo cilvēku" bailes.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #67 : 2017. gada 29. decembris, 11:19:51 »
Varbūt a la Mata Hari?
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #68 : 2017. gada 29. decembris, 11:32:52 »
Pasarg dies - praporu par mūrnieku... :faint:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #69 : 2017. gada 29. decembris, 11:43:25 »
...PSRS laikā viena šodien ārkāāāārtīga cīnītāja pret Krievijas agresivitāti, lieeeeela LV aizstāve, bijusī atmodas aktīviste, bla, bla, bla .... PSRS laikā esot bijusi prasta PSRS virsnieku m*uka uz izsaukumu. :) Bet tagaaaaaaaad ... tāda cīnītāja! :)

Nu un? Kas no tā visa ir krimināli sodāms?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #70 : 2017. gada 29. decembris, 11:45:08 »
...skaidrs, ka minētā vadītāja tur tika kādu spēku iebīdīta, aizdomas, ka stukace, esot bijušas visam kolektīvam. Vot, lai tagad godātā V. skaidro, kā un kāpēc viņa tālajos padomju gados ir tikusi tur, apejot cilvēkus, kuriem tas amats pēc loģikas vairāk pienācās. Pie noteikuma, ka manas klientes teiktais ir taisnība un ka godātā V. tais maisos ir. Pratīs jēdzīgi paskaidrot, - OK!

Kāpēc tai personai būtu Tev (vai jebkuram citam) kas jāpaskaidro? Uz kāda pamata?

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #71 : 2017. gada 29. decembris, 11:46:57 »
Te grūti izvērtēt, kas sliktāk - tas, ka kādam nāksies skaidroties, kāpēc viņš tajos maisos ir, vai tas, ka to, kas maisos ir, var turēt "īsā pavadā", draudot atklāt patiesību... Man jau liekas, ka, kaut arī tās bija viņa politiskās karjeras beigas, Georgs Andrejevs tomēr ieguva 25 mierīgus gadus bez "damokla zobena" virs galvas...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #72 : 2017. gada 29. decembris, 11:49:40 »
Luīz, ko tu tur gvelz? Nebijis gadījums, bet šoreiz pilnībā atbalstu Zigīti.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #73 : 2017. gada 29. decembris, 11:52:38 »
Man pofig, Broņa, es palieku pie sava viedokļa.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #74 : 2017. gada 29. decembris, 11:56:47 »
Kāpēc tai personai būtu Tev (vai jebkuram citam) kas jāpaskaidro? Uz kāda pamata?

Nubet par to tieši runa! Lai neskaidrojas, ja nevēlas. Ja cilvēks vēlas tikt jebkur ievēlēts, skaidroties būs viņa paša interesēs, ja nevēlas, - lai neskaidrojas, tikai lai pēc tam man visādi maizīši nestāsta, ka maisos esot "cienījami cilvēki." Cienīt tādus? :)  Tad lai runā atklātu valodu, - "biju homoseksuāli orientēts - savervēja, bet aktīvi stučījis neesmu" vai līdzīgi.
Tas viss - pie noteikuma, ka tiek atcelts aizliegums kandidēt visiem, kuri sadarbojušies. Vēlreiz atkārtoju, - publicēt un ļaut kandidēt. Lai pēc tam Luīze PATI izlemj, grib viņa eirodeputātes krēslā redzēt palaistuvi vai stukacieni kādā citā vēlētā amatā.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 29. decembris, 12:03:53 no Zigfrids »