Autors Tēma: Rokpeļņa atzīšanās.  (Lasīts 10640 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Rokpeļņa atzīšanās.
« Atbilde #75 : 2017. gada 29. decembris, 11:58:19 »
Nu un? Kas no tā visa ir krimināli sodāms?

Vai tad kāds no tiem maisiem kādu taisās krimināli sodīt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #76 : 2017. gada 29. decembris, 12:03:27 »
...lai pēc tam man visādi maizīši nestāsta, ka maisos esot "cienījami cilvēki." Cienīt tādus? :)

Nav spiesta lieta, tas katra paša ziņā. :)

Vai tad kāds no tiem maisiem kādu taisās krimināli sodīt?

Nē, tas ir sirdsapziņas jautājums. Neuzskatu, ka tas būtu jārisina ar administratīvām metodēm.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #77 : 2017. gada 29. decembris, 12:03:57 »
Kāpēc tai personai būtu Tev (vai jebkuram citam) kas jāpaskaidro? Uz kāda pamata?
kā tad! Šiem nekad nekas nav jāpaskaidro! tikai tiem, kas viņu dēļ caur elli izgājuši. Ar tiem gan neviens neucinājās. Cik dzīves salauztas!
Neko jau no tiem maisiem neprasa, tikai skaidrību. Un paši viņi ir sev sods. Kā to redzam no Rokpeļņa, sirdsapziņa grauž, kaut it kā neesot neko darījis.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #78 : 2017. gada 29. decembris, 12:04:20 »
Smieklīga tā ņemšanās. Kā nu tie nabadziņi tagad cietīs. Pilnīgi nevainīgi. Katram solim ir sekas, ar to nu jāsamierinās, pat, ja tā ir vienkšrši necieņa no līdzcilvēku puses.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 29. decembris, 12:09:55 no Broņa »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #79 : 2017. gada 29. decembris, 12:08:18 »
Luīze, ja konkrēts cilvēks vienu reizi ir pieļāvis kādu kompromisu ar sirdsapziņu (pārkāpis kādus principus, zadzis vai melojis), kā Tev liekas, ja par to nekas nedraudēs, viņš ilgi domās, ja līdzīgu kompromisu viņam piedāvās kāds cits. Citā laikā, citā iekārtā, citos apstākļos ...
Ak, jā vēl.
Ja šādi LV tiek definēts jēdziens "cienījams cilvēks", tad es ar to noraidu jebkādus un jebkurus turpmākos Bobja un citu pārmetumus man, ka es rakstot/uzvedoties/rīkojoties kā "tipisks latvietis" (nievājoši). Es tādus "cienījamos", atvaino, bet cienīt nespēju, lidz ar to - no manas puses adekvāta un likumsakarīga attieksme pret visu, ko viņi dara un kā vada valsti.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 29. decembris, 12:13:50 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #80 : 2017. gada 29. decembris, 12:11:36 »
Tas viss - pie noteikuma, ka tiek atcelts aizliegums kandidēt visiem, kuri sadarbojušies. Vēlreiz atkārtoju, - publicēt un ļaut kandidēt. Lai pēc tam Luīze PATI izlemj, grib viņa eirodeputātes krēslā redzēt palaistuvi vai stukacieni kādā citā vēlētā amatā.

Interesanta doma. Neatbalstītu visu sarakstu publicēšanu, bet tikai info par tiem, kuri grib kandidēt. Šobrīd ir tā, ka ja kandidāts ir čekas maisos, tad viņš automātiski tiek izslēgts no saraksta. Bet varētu dot iespēju viņam skaidrot un tad jau katrs pats lemtu, balsot par tādu vai nē.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #81 : 2017. gada 29. decembris, 12:15:19 »
Luīze, ja konkrēts cilvēks vienu reizi ir pieļāvis kādu kompromisu ar sirdsapziņu (pārkāpis kādus principus, zadzis vai melojis), kā Tev liekas, ja par to nekas nedraudēs, viņš ilgi domās, ja līdzīgu kompromisu viņam piedāvās kāds cits. Citā laikā, citā iekārtā, citos apstākļos ...
Ak, jā vēl.
Ja šādi LV tiek definēts jēdziens "cienījams cilvēks", tad es ar to noraidu jebkādus un jebkurus turpmākos Bobja un citu pārmetumus man, ka es rakstot/uzvedoties/rīkojoties kā "tipisks latvietis" (nievājoši). Es tādus "cienījamos", atvaino, bet cienīt nespēju, lidz ar to - no manas puses adekvāta un likumsakarīga attieksme pret visu, ko viņi dara un kā vada valsti.

Vai tiešām ir ilūzijas, ka ir kaut jel viens cilvēks pasaulē, kas nekad nav vai nu zadzis, vai melojis, vai pārkāpis likumu/principus?
 Zigis t.sk.,?

Ja nu Māte Terēze varbūt.

Tukša muldēšana.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #82 : 2017. gada 29. decembris, 12:20:36 »
Interesanta doma. Neatbalstītu visu sarakstu publicēšanu, bet tikai info par tiem, kuri grib kandidēt. Šobrīd ir tā, ka ja kandidāts ir čekas maisos, tad viņš automātiski tiek izslēgts no saraksta. Bet varētu dot iespēju viņam skaidrot un tad jau katrs pats lemtu, balsot par tādu vai nē.
Man jau liekas, ka problēma ir tā, ka ne jau visus "atrod" tajos maisos, un tie, kurus "neatrod", bet viņi tur ir (vai bija)... Tos tad var ietekmēt un ietekmēt, lai pieņem "vajadzīgos" lēmumus... Diemžēl, 25 gadu laikā daži "vajadzīgākie" var būt pazuduši, tāpēc maisus atvērt vajadzēja uzreiz...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #83 : 2017. gada 29. decembris, 12:26:40 »
Vai tiešām ir ilūzijas, ka ir kaut jel viens cilvēks pasaulē, kas nekad nav vai nu zadzis, vai melojis, vai pārkāpis likumu/principus?
 Zigis t.sk.,?

Ja nu Māte Terēze varbūt.

Tukša muldēšana.

Redz, šeit ir jāredz drusku plašāk ... jautājums ir par to, vai pilsonis X. vēlreiz palīdzētu kādai varai pie izsūtāmo sarakstu sastādīšanas?

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #84 : 2017. gada 29. decembris, 12:33:02 »
Tie, kas vēl dzīvi un ir tajos maisos, visai ticami, ka neviens nav piedalījies izsūtāmo sarakstu sastādīšanā (jo vairs nebija tas laiks, kad stādīja sarakstus)... Un tad ir jautājums - kā būtu, ja būtu...

Bebrs

• Viesi
« Atbilde #85 : 2017. gada 29. decembris, 12:34:27 »
Te grūti izvērtēt, kas sliktāk - tas, ka kādam nāksies skaidroties, kāpēc viņš tajos maisos ir, vai tas, ka to, kas maisos ir, var turēt "īsā pavadā", draudot atklāt patiesību... Man jau liekas, ka, kaut arī tās bija viņa politiskās karjeras beigas, Georgs Andrejevs tomēr ieguva 25 mierīgus gadus bez "damokla zobena" virs galvas...

Politiskās karjeras beigas? Ārlietu ministrs, Eiroparlamenta deputāts, vēstnieks Kanādā,
cieņu arī nezaudēja. Nu tādas labas tās beigas, nekādas represijas pēc fakta publiskosanas nemanu. Raganu medības un linča tiesu arī.

Tauta nav tik dumja, lai būtu neadekvāta, kaut dažiem tā būtu izdevīgāk.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #86 : 2017. gada 29. decembris, 12:39:00 »
Tie, kas vēl dzīvi un ir tajos maisos, visai ticami, ka neviens nav piedalījies izsūtāmo sarakstu sastādīšanā (jo vairs nebija tas laiks, kad stādīja sarakstus)... Un tad ir jautājums - kā būtu, ja būtu...

Kāda starpība? Nav jau runa par sarakstu stādīšanu tikai un vienīgi. Ja cilvēks smuki un centīgi sadarbojies ar vienu varu, tikpat smuki - ar nākamo ... Bija krieviem viena filma, kurā bija personāžs, kurš mainīja cepures atkarībā no tā, kas ciemā pie teikšanas, - baltie vai sarkanie?
Un vēl ... Skaidrība šajā jautājumā viestu vēl lielāku skaidrību jautājumā, kāpēc tik viegli tiek ziedotas LV nacionālās intereses visādu ES un NATO interešu priekšā? Varbūt vienkārši pie varas mums cilvēki tādi? :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #87 : 2017. gada 29. decembris, 12:40:11 »
Man zināmu vīru par lielu mutes palaišanu uz Sibīriju pārvietoja vēl 1980. gadā. Viņš gan kaut kādā veidā pēc gada atspruka atpakaļ

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #88 : 2017. gada 29. decembris, 12:43:29 »

Redz, šeit ir jāredz drusku plašāk ... jautājums ir par to, vai pilsonis X. vēlreiz palīdzētu kādai varai pie izsūtāmo sarakstu sastādīšanas?
Redz, arī šim kokam ir otrs gals.
Kāds nestādīja sarakstus, bet aizskrēja tam stādītājam nostučīt savu kaimiņu cerībā pa burzmu tikt pie viņa mantas, bet kāds, kurš bija pagasta administrācijā un attiecīgi skaitījās piedalījies pie sarakstu stādīšanas (paraksts apakšā!), savu iespēju robežās centās izsūtāmos brīdināt. Ar savu dzīvību riskēdams...
Sarežģīts laiks tas bija, cilvēku likteņi savijās visneiedomājamākajās kombinācijās un nav iespējams tos tagad izvētīt caur melnbaltu sietu.
Neviens nezin, ko kurš darītu vēlreiz vai darītu pirmoreiz. Vēl jo vairāk - atļaušos pateikt, ka to Tu, Zigi, pats par sevi nezini, pirms attiecīgajā situācijā neesi nokļuvis.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #89 : 2017. gada 29. decembris, 12:44:35 »

Absolūts sviests. Vai tad tagad ir liegts skaidrot? Ja nu kādam dikti gribas vēl izskaidroties.. Ā, doma tev vēl tālāka - lai dod iespēju šam vēl kandidēt?