Autors Tēma: Olguča ziemas atrakcijas  (Lasīts 2270 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Olguča ziemas atrakcijas
« : 2018. gada 18. janvāris, 14:52:00 »
Šodien bija paredzēts iemēģināt, kā mans Mākonītis ir ticis galā ar tām trīs dienām pie -11 grādiem. Iepriekšējam mīlulim vārdā  Ķirsis, jau pie -4 neatgriezeniski aizsala durvis un  nedēļas laikā akumulators bija sauss un lietojams  tikai smukumam.
Mīļums bija aizsnidzis līdz ausīm. Piespiedu signalizāciju. Nostrādāja. Bet durvis šofera pusē palika ciet. Vispār, nereaģēja ne uz ko. Ziemas sezonas atrakcijas varēja sākties. Iepūtu šofera durvju slēdzenē kaut kādu  tam domātu figņu . Visas pārējas trīs durvis bija vaļā, paņēmu slotiņu un sāku  pucēt Mākonīti, lai vismaz izskatās lietojams. Procedūras beigās paraustīju vēl reiz šofera durvis –ciet. Nu moins – ar durvīm skaidrs, bet vēl bija jāpārbauda akumulators. Kā tas bija pierasts ar Ķirsi- iekāpu no pasažieru durvju puses. Šofera sēdeklī tiku, ātri, ja neskaita pēdējo kāju – tur mums ar sajūga verķi radās domstarpības. Piespiedu no iekšpuses šofera durvis… Kašmars! – tās ļoti viegli atvērās. Tā…. Kamēr pieradīšu pie tām jaunām figņām, būs pavasaris! Akumulators sekundes trīs padomāja, bet tad smuki pieleca! Vismaz kāda laba ziņa. Izlaidu pa pilsētu kādus trīs riņķus, pa vidam kaut kur piestāju un  katram gadījumam nopūtu šofera durvju gumijas ar tam domātu figņu ( kas zina, varbūt iepriekšējo kārtu būšu ar mēteli  norāvusi nost. Beigās noliku Mākoniti pie pakša un mēģināju aizvērt durvis (vairākas reizes) – pasažieru durvis ciet – šofera vaļā!  Tā, atkal sākas. Atstāt vaļā kaut kā negribējās. Lietoju vienkārši atslēgu. Beidzot ciet bija visas durvis.
Jautājums tāds… es kaut ko darīju nepareizi? Varbūt  procesa beigās, man tā atslēgas poga neaizvēra šofera durvis, jo akumulatoram spēka nepietika? Bet  kāpēc tad aizvēra ciet visas pasažieru durvis? Bet visumā , es ir priecīgs sievišķis – Makonītis bija atsaucīgs un ārā atkal krīt sniegs!
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 18. janvāris, 14:57:46 no olgucis »

Atslēdzies reno

Re: Olguča ziemas atrakcijas
« Atbilde #1 : 2018. gada 18. janvāris, 15:00:50 »
Šofera pusē tā poga aukstumā laikam neatsaucīga, slēdz ar atslēgu

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2018. gada 18. janvāris, 15:07:16 »
NOTEIKTI nākošreiz iemēģināšu! Man vienkārši bailes mašīnai pāri darīt. Jo Mākonītīs pēc būtības ir jauks braucamais un līdz šim man viņa sakarā bija tikai pozitīvas emocijas. Vienkārši, es sevi pazīstu, ja kaut ko nav iespējams salauzt, tad es būšu pirmā, kurai paveiksies

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2018. gada 18. janvāris, 15:08:53 »
Tev pie šī sarežģījuma vajadzēja vēlreiz izdarīt akciju ar pulti - aizslēgt, atslēgt un aizslēgt durvis. Tā var būt, ja kaut kas bija ieķēries, Tu atvēri no iekšas, bet durvju mehānismam nebija elektroniskās informācijas, ka viņas tikušas atslēgtas, tāpēc ar pirmo reizi neaizslēdzās

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2018. gada 18. janvāris, 15:18:11 »
ja ja ... vispār tur bija dīvainība... kad sēdēju pie stūres, kompis rādīja (mirgoja) , ka atslēga ir stūres slēdzenē. Es tai brīdī vēl atslēgu  nebiju slēdzenē lietojusi...  Kā, es saku, es tam kompim reiz sajaukšu galvu! Vispār, jānokopē visi ieteikumi un mierīgi jāizmēģina. Tai mašīnas instrukcijā kaut kur bija rakstīts, ka ja neatpazīst atslēgas signālu, tad vajag  pāris reizes atvērt  (aizvērt) ar atslēgu, lai slēdzene pielāgotos... Es atkal visu norakstīju uz aukstumu. ... a varbūt tas viss arī ir no aukstuma. Kaut gan, kāda starpība, galvenais, ka neklausa

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2018. gada 18. janvāris, 15:37:26 »
Aukstumā notiek visādi brīnumi (lasi - nejaucības). Es savējam veselu dienu nevarēju dabūt vaļā pasažiera durvis. Un ne tāpēc, ka gumijas būtu piesalušas, bet centrālā atslēga nenostrādāja. Spaidi pogas, cik gribi, ciet un viss, kaut tu izstiepies. Nākamajā dienā atvērās, it kā nekas nebūtu bijis.

Atslēdzies Margo

« Atbilde #6 : 2018. gada 18. janvāris, 15:42:30 »
Manai vecajai mašīnai bija niķis, ka ziemā nestrādāja centrālā atslēga, mašīnu varēja atslēgt un aizslēgt ar atslēgu caur baģāžnieka slēdzeni. :)
Viss ir labs,kas labi beidzās!

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2018. gada 18. janvāris, 15:49:19 »
Caur Bagažnieku!!!!!!!???? Nu moins! Man pat prātā neienāktu!! A man jau likās, ka man mūždien lielākās ziepes. Es atceros laikus, kad divas ziemas sezonas braucu ar Ķirsi uz darbu pusstundu ātrāk, jo varēju iekāpt un izkāpt tikai pa aizmugurējām pasažieru durvīm! Varu iedomāties, kas būtu, ja es to darītu pa bagāžnieka durvīm...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2018. gada 18. janvāris, 17:14:21 »
Caur bagāžnieku :D
Pazīstama lieta - esmu kāpusi, kad visas durvis aizsalušas. Kur liksies, ja rokturus negribās aplauzt - rāpies caur bagāžnieku un spied vaļā no iekšpuses. Tiesa, es tādas atrakcijas tikai pie mājas esmu izveikusi, kur neviens neredz. Šīs iespējas dēļ vien vērts ar universāli braukt, ne sedanu :D   

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #9 : 2018. gada 18. janvāris, 18:26:35 »
iedomājos - braucu uz bodi. Atveru bagāžnieku , iemetu iekšā maisus , ielienu pati un palūdzu, lai kāds. kas tuvumā aiz manis bagāžnieku aizver ;o))))) Man patiktu!!!