Autors Tēma: Grāmatu izstāde Ķīpsalā  (Lasīts 3030 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Grāmatu izstāde Ķīpsalā
« : 2018. gada 13. februāris, 15:39:18 »
Atkal gads ir pagājis, atkal būs izstāde. :)
http://www.zvaigzne.lv/lv/jaunumi/aktualitates/272897-latvijas_gramatu_izstade_2018.html

Brauksiet? Nebrauksiet?

Re: Grāmatu izstāde Ķīpsalā
« Atbilde #1 : 2018. gada 13. februāris, 17:45:42 »
ak kungs, kārtējo reizi netieku :( man laikam ir lāsts uz to grāmatu izstādi :) vienmēr baigi gribu, bet pa šiem gadiem tikai vienreiz ir izdevies tikt
personīgajam budžetam gan tas nāks par labu, mani jau parastā grāmatnīcā nedrīkst laist, kur nu vēl izstādē :) 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2018. gada 21. februāris, 08:58:31 »
Seminārs piektdien pārcelts uz Ķīpeni. Tad jau būs jāaiziet

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2018. gada 24. februāris, 13:55:50 »
Biju. Atskaitos. :)

Speciāli braucu no paša rīta, kamēr nav lielās cilvēkus masas saskrējušas. Iekšpusē pie biļešu kases gara rinda, bet esmu jau biļeti nopirkusi ārpusē. Iekšā laidējs apštempelē ar sarkanu zīmogu gan biļeti, gan manu roku.

Vispirms piestāju pie grāmatu maiņas galda - atbrīvojos no līdzpaņemtajām grāmatām un salasu ko citu vietā. Laiku pa laikam tiek izliktas no bibliotēkas norakstītās grāmatas, tādi brīži jānovaktē. Es uz to šoreiz neiespringu. :)

Tālāk seko apgaita gar izdevniecību stendiem. Kontinenta un Jumavas piedāvājums mani neuzrunā, piestāju pie Zvaigznes ABC. Atzīšos, ka vienu grāmatu nopirku tikai cenas dēļ - 1,50 eur par Deboras Hārknesas grāmatu "Raganu atklājums". :) Ja nepatiks, nākamgad nebūs žēl aizmainīt prom.

Kad grāmatas ir apskatītas, intereses pēc vēl noeju gar pārtikas un bižutērijas tirgotāju lavočkām. Nodegustēju dažādas marmelādes - ingvera, aveņu, aroniju, rabarberu, smilšērkšķu (ar visām sēklām) - pēdējā man garšoja vislabāk. Nenopirku nevienu. :) Pēc tam nodegustēju cepumus. Visilgāk kavējos pie tējas stenda. Nogaršoju dažādas tējas, tajā skaitā zaļo pulverveida tēju ar pienu ( :no: , bez piena ir daudz labāka), dažas nopirku.

Esmu paēdusi un padzērusi, mugursoma pilna ar grāmatām, dodos mājās. :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4 : 2018. gada 24. februāris, 15:27:55 »
...kur Luīze bijusi, tur nakatam nav ko darīt...grāmatas paņemtas, džems izēsts! :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2018. gada 24. februāris, 18:34:04 »
Džema nebija, tā ka nemuldi, ja? :) Bija marmelāde gabaliņos.  :nam:
Un grāmatas vēl palika.  :smile:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2019. gada 02. marts, 14:27:20 »
Izlēmu jaunu tēmu netaisīt, uzrakstīšu tepat.
Tātad biju ikgadējā grāmatu izstādē Ķīpsalā. Speciāli braucu uz atvēršanu, lai izvairītos no pūļiem, bet tāpat ātri saradās daudz cilvēku. Šoreiz kaut kā nebija noskaņojuma, turklāt grāmatplaukts man tāpat nav bezizmēra, tāpēc nevienu jaunu grāmatu nenopirku. Pacirkulēju gar grāmatu maiņas galdu, kur noliku arī līdzpaņemto kaudzīti (pazuda visai ātri). Pretī paņēmu dažus senākus izdevumus, ko neesmu lasījusi, pēc gada varēšu vest atpakaļ un atkal apmainīt. :) Bija iespēja tikt pie Akmentiņa "Skolotājiem" un Manfeldes "Virsnieku sievām", kā arī vairākiem Kontinenta izdotajiem romāniem, bet nepaņēmu, lai paliek citiem, kam nav pieejama bibliotēka. :) Roku pastiepu pēc Laimas Kotas "Mana turku kafija", bet no otras puses grāmatā jau bija iekrampējusies sirma kundzīte, nu lai jau viņai tiek. :)
Kopiespaids - grāmatu tirgotāju un stendu skaits samazinās, ieejas maksa paaugstinās - šogad 2 eur bija.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2019. gada 02. marts, 16:17:04 »
Lūkojoties grāmatas, acī iekrita šī:
http://www.la.lv/lauris-gundars-sveiks-vali

un šī:
http://www.fold.lv/2018/09/gramata-vala-balss-liels-un-mazs/

Nosaukums jau vien ir ko vērts, vai ne? ;)

Mums te ir arī Dille, ja? :)
http://www.lielsmazs.lv/index.php/lv/gramatas/dilles_tante/

Atslēdzies Blāzma

« Atbilde #8 : 2019. gada 03. marts, 09:21:46 »
Vairākus gadus apmeklēju šo izstādi, bet vienu gadu vīlos, tāpēc ne pagājušajā, ne šajā gadā nebraucu.
Daži jautājumi:
- Vai vēl ir Zvaigznes stends, kur grāmatas uz svara? Ja jā, tad cik maksā un kas tur labs atradās?
- Kā notiek grāmatu maiņa? Skaits pret skaitu? Bildēs manīju dažas interesējošas grāmatas, bet man laikam nav ko dot pretī.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2019. gada 03. marts, 10:19:12 »
- Vai vēl ir Zvaigznes stends, kur grāmatas uz svara? Ja jā, tad cik maksā un kas tur labs atradās?

Jā, tāds stends tur ir katru gadu, un bij arī šogad. Grāmatas bija pa 3 eur kilogramā. Pie tā galda drūzmējās daudz cilvēku, tā ka piedāvājumu neizpētīju.

- Kā notiek grāmatu maiņa? Skaits pret skaitu? Bildēs manīju dažas interesējošas grāmatas, bet man laikam nav ko dot pretī.

Tur tak neviens nekontrolē, cik Tu atnes un cik paņem vietā, viss uz paša sirdsapziņas. Sākumā savas atnestās grāmatas izkrāmē uz norādītā galda, pēc tam var skatīties pa plauktiem, ko paņemt. Bet realitātē bija tā, ka kāds krāmē savas grāmatas un bariņš stāv apkārt, lai uzreiz par pagrābt. :)

Atslēdzies Luīze

Atb: Grāmatu izstāde Ķīpsalā
« Atbilde #10 : 2023. gada 03. marts, 15:00:29 »
Šogad aizbraucu uz grāmatu izstādi. Ieejas biļete 5 eur  :faint: , bet ir iespēja iepriekš nopirkt biļeti internetā par 3 eur +PVN. Pie Ķīpsalas halles liels jauniešu pūlis, daudzas rajonu skolas noorganizējušas autobusus saviem jauniešiem, tā teikt, patīkamais apvienots ar lietderīgo - gan izglītības iespēju izpēte, gan ekskursija un tusiņš.  :)
Pirmais šoks man iestājas, kad saprotu, ka grāmatu izstāde vairs nav atsevišķā hallē, kā bija agrāk. Izlavierēju caur jauniešiem (šie vnk stāv un tusē savā starpā), lai tiktu iekšā hallē, un sāku meklēt grāmatas. Atrodu pašā tālākajā kaktā - mazi un nepārskatāmi stendi, grūti atrast sev interesējošo, jaunumus praktiski neredzēju. Toties varēja paklausīties Mediņskolas muzicētājus vienlaikus ar rakstnieku sarunām :mrgr: Nezinu, kam tas ir izdevīgi - sabāzt vienā hallē 2 pasākumus. Pagājušajā gadā uz izstādi nebiju, bet bija draudzene un sūdzējās, ka grāmattirgotāju bija tik maz, ka pasākums izskatījās vnk nožēlojams. Laikam tāpēc apvienoja :?:
Tagad par patīkamo. Patīrīju savus grāmatplauktus, aiznesu vairākas grāmatas uz maiņas punktu un sāku lūkoties pēc kā sev noderīga. Pielasīju pilnu mugursomu - gan vīram nozares literatūru paņēmu, gan sev daiļliteratūru, t.sk. Kerkelinga grāmatu. Vot tā, Amā :mrgr:

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #11 : 2023. gada 03. marts, 15:40:05 »
Skarbi, Luīze, skarbi  :sad_smiley:

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2023. gada 03. marts, 18:02:05 »
Bet reklāmas tik jūsmīgas

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #13 : 2023. gada 03. marts, 23:46:32 »
Šodien sanāca neplānoti tur būt. Vienīgais prieks, ka man bija piešķirta brīvbiļete.
Grāmatu stendi maz un tādi bēdīgi.  Galīgi nešķita vilinoši.