Autors Tēma: Vīna baudītāju klubiņš!  (Lasīts 11979 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: Vīna baudītāju klubiņš!
« Atbilde #45 : 2018. gada 08. marts, 02:26:49 »
da laab, ko tad ar mani lai dara??? :scratch:
man ir pavisam normāli uzlabot vīna garšu ar karoti cukura... un ja vēl nepalīdz, tad kā Reno minēja piešķaidīt ar minerāli.
labie vīni skaitās tie,kurs var dzert bez šīm divām piedevām...
kad braucot no vācijas vai francijas iepērkam pa pāris kastēm ...tad man pilnīg vienalga kas uz viņām rasktiits..atšķiru vien Elzasas vīnus,jo  trips pa Vīna ceļu tomer atstāja kkādas paliekas manī...vismaz informatīvā laukā..garšas kārpiņas iegūtā informācija nemaina...
aa un vēl atšķiru gruzijas vīnus ..usjo basta ... :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #46 : 2018. gada 08. marts, 10:10:12 »
Es atkal, piedodiet, bet gruzīņus nesaprotu. Ņe majo.

Atslēdzies Margo

« Atbilde #47 : 2018. gada 09. marts, 14:41:53 »
Gruzīnas vīnus LV labus grūti atrast...Gruzijā viņi ir citas kvalitātes,kā pie mums, cik esmu dzirdējusi daudzi pie mums tirgotie nav autentiski.:( Someļjē klačas
Viss ir labs,kas labi beidzās!

« Atbilde #48 : 2018. gada 09. marts, 20:59:33 »
oi, tak gruzīnu vīniem pie mums ir tāda amplitūda cenā un kvalitātē - vismaz lata laikos Kindzmarauli cenas svārstījās no pāris līdz padsmit latiem par pudeli, bet tas pavisam lētais bija baigās samazgas atšķirībā no Francijas, kur vīns pat par pāris eiro ir visnotaļ dzerams. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #49 : 2018. gada 09. marts, 21:27:30 »
Sarkanvīnus palaikam šķaidu ar gāzētu minerāli -vīnziņi mani noslīcinātu ozolkoka mucā
Ně, spāņi tevi neslīcinātu - neatceros nosaukumus, bet viņiem ir padzěrieni - sarkanvīns ar minerālūdeni, sarkanvīns ar kolu....

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #50 : 2018. gada 10. marts, 20:39:12 »
Man šonedeļ burbuļi un burbuļi ar burbuļiem. Šobrīd luxemburgas cremants- pēc tradicionālās metodes ražots dzirkstulis, pinot blanc vīnoga- maigs, krēmīgs, gribas teikt,ka ābolu zefīriņš.
Cenu nezinu, iedāvināja.

Atslēdzies reno

« Atbilde #51 : 2018. gada 10. marts, 21:04:59 »
Montelvini  Collezione  Promosso  spumante extra dry - nu dikti labs

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #52 : 2018. gada 10. marts, 21:46:34 »
Reno - tad kāds prossecco veidīgais vai vnk dzirkstulis? Baig pēc itāļa izklausās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #53 : 2018. gada 10. marts, 22:33:34 »
itālis, jā

Atslēdzies Margo

« Atbilde #54 : 2018. gada 11. marts, 10:38:04 »
LAGUNILLA CRIANZA 2014g. Spānija

Riohas reģionā tapis sausais sarkanvīns no Tempranillo un Garnacha šķirnes vīnogām, izturēts ozolkoka mucās,13,5 grādi stiprs, ļoti bagātīgs vīns, jūtamas garšvielu, augļu notis, ko paspilgtina ozolkoks, pēc sajūtām man bija par smagu, izdzēru glāzi kopā ar pikantu liellopa gaļas sautējumu, tusiņam pie pasēdēšanas neizvēlētos, specifisks vīns  cienītājiem. Cenu kategorija vidēja.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Margo

« Atbilde #55 : 2018. gada 11. marts, 10:44:21 »
LAGUNILLA TEMPRANILLO 2016.g. Spānija

Riohas reģionā tapis vīns no tempranillo šķirnes vīnogām. Augļu notis ar vaniļas aromātu,13,5 grādi, bet vīns nav smags, patīkama ilgstoša pēcgarša, laba buķete, patika labāk par iepriekšējo tā paša reģiona vīnu. Baudījām kopā ar mēles salātiem un grauzdiņiem.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #56 : 2018. gada 14. marts, 21:39:50 »
Bildes nebūs, varu ielikt linku kur palūrēt, ja admini ļauj.
Tātad - cyna de Reyes jeb karaļa šūpulis - Reserva 2001 gads, spānija - tempranillo +garnacha +mazuello. Teikšu atklāti - vecs vīns , bet joprojām burvīgs. krāsā jau parādās ķieģlis - brūnie un oranžie toņi. smaržā  - upene, sarkanais ābols, vecs ābols , brūklene, mētras,āda, sviedri.Garšā -  ābols, aronija, veca āda (nu tjipa veca siksna), pavasra strauts -tāds foršs svaigums, minerāli,
īnu dzeram bez piedevām - bet lieliski klāt derētu jamons vai salami vai kkas uz to pusi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #57 : 2018. gada 14. marts, 23:25:55 »
Vīns ar sviedriem un vecu siksnu  :w: (dauzos)

Atslēdzies reno

« Atbilde #58 : 2018. gada 14. marts, 23:32:25 »
Elzzy, tu pati sagaršo tās siksnas un pavasara strautus, jeb tā rakstīts anotācijā?

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #59 : 2018. gada 15. marts, 08:33:08 »
Reno - pati, pati. es nelasu anotācijas. Izņemot tās briesmīgās reizes,kad mājaslapai jāraksta apraksti.