Autors Tēma: augi ēnainai vietai  (Lasīts 3654 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

augi ēnainai vietai
« : 2018. gada 26. marts, 12:43:21 »
man vajag palīdzību. Stāstiet, rakstiet ko jums izdevies ieaudzēt pusēnā un ēnā. jau līdz vēmienam visus variantus esmu apdomājusi.. bet varbūt tomēr ne visus. :scratch: Dienas gaitā mož uztaisīšu bildi ar apstādāmo/apstrādājamo teritoriju. Varbūt kopistiski runājoties man naaks apgaismība.
Pagaidām nekur tālāk par papardēm neesmu tikusi.. bet vispar es gribu kko ziedošu  :( :cry:

Tā ir žoga mala...ideāli ja kkas kāpjošs,lienošs uttutml...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

Re: augi ēnainai vietai
« Atbilde #1 : 2018. gada 26. marts, 14:40:57 »
Nekur nekāpj, bet aug smukos, apaļos puduriņos. Šķirnes daudz un smukas, Hostas.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2018. gada 26. marts, 14:41:28 »
Ja grib lienošu - efejas, klematis.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2018. gada 26. marts, 14:41:52 »
Praktiski neiznīcināmas - dienziedes.

Atslēdzies magda

« Atbilde #4 : 2018. gada 26. marts, 16:23:49 »
Hostas.Tās tagad ir tik daudzkrāsainas,ka var smuki sakombinēt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2018. gada 26. marts, 17:02:59 »
Astilbes!Brīnišķīgas ziemcietes, krāsas un smaržas, zied sākot no jūnija beigām
Arī atraitnītes piecietīs ēnu, bet tās jau tikai pavasarī
Rododendriem labāk patīk noēnojums, bet augsnei jābūt skābai

Tad, kā jau te ieteikts -hostas, tagad ir 100iem šķirņu. Efejas, ja iepatīkas vieta, baigi jākontrolē. Dienziedes vienu brīdi, kad jūnijā dzeltē lapas , ir ļoti neizskatīgas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2018. gada 26. marts, 17:05:40 »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2018. gada 26. marts, 17:05:41 »
Dienziedes vienu brīdi, kad jūnijā dzeltē lapas , ir ļoti neizskatīgas.
Tikai ne manējās. (c) I-ā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2018. gada 26. marts, 17:32:24 »
tad jau tu nežēlīgi nogriez vēl zaļā lapas :cry:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2018. gada 26. marts, 17:36:01 »
tad jau tu nežēlīgi nogriez vēl zaļā lapas :cry:
Neko nedaru, aug kā nezāles, arī pēc noziedēšanas lapas zaļas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2018. gada 26. marts, 17:58:01 »
Tfu tu, es taču sajaucu ar VĒLZIEDĒM. Tev droš vien bija lielais izbrīns par par manu komentu
Vēlziedes (izskatās kā lieli krokusi, pavasarī zaļas lapas kā maijpuķēm, tad nodzeltē un nokrīt, septembrī tikai ziedi)
arī var būt kādā stūrī ēnā

Atslēdzies Ēna

« Atbilde #11 : 2018. gada 27. marts, 10:55:55 »
Citronliānas, šķiet arī ēnā tīri neko jūtas, drusku zied un kāpelē un tām ir veselīgas (negaršīgas) ogas.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #12 : 2018. gada 27. marts, 11:53:38 »
Citronliānas, šķiet arī ēnā tīri neko jūtas, drusku zied un kāpelē un tām ir veselīgas (negaršīgas) ogas.
Ja vien ir iespēja palikt apakšā labu augsni, citronliānas ir ĻOTI VĒRTĪGAS.Aug smuki uz augšu, ogas izcili vērtīgas -tonizējošas, lai gan skābas ļoti - var sasaldēt,var ievārījumu vārīt.Arī lapas var tējai izmantot. Ir tikai viens bet - citronliāna ir divmāju augs - vajag, lai blakus būtu gan sievišķie, gan vīrišķie eksemplāri, tikai tad būs ogas.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2018. gada 27. marts, 11:57:17 »
vakar slinkums bija komentēt,jo pašai izklausījās -sakat ,ko gribat , es jums pateikšu ,kāpēc man tas neder :)
naktī noskatījos kādus 6us video par ēnainu vietu augiem un tagad man ir vismaz kkādas versijas.
Bildi arī vakar neuztaisīju, bet šon līst kā no spaiņa...
Karoč ir tā... man vajag tādus augus,kurus necieš gliemeži, pat ne tikdaudz kā bailēs no norīšanas, bet drīzāk lai tur netusē un nevairojas . tad vajag ,kkā noslēpt nesmuko kaimiņu žogu...uz viņu pusi ir dienvidu saule, tātad viņupusē ir zaļš, bet mūsējā vairs tikai stumbeņi un brikšņi,kuri pavērās,kad savu mūžamežu nopļāvām. sēta pieder kaimiņam(te sētas ir sadalītas, katram pieder sava viena sēta,par kuru jānes atbildība).. gribēju stādīt kkādus vīteņus... bet manā pusē jau viņi neziedēs...līdīs uz augšu un tur kaimiņš ar žogu zāģi nopļaus ,ka nemetas:/, tātad jēgas nav.
vēl....otra pusē dzīvo suns..ar kuru manējie kašaki uztur draudzīgu kašķu attiecības...tas nozīmē,ka vajag lai netiek cauri, bet lai var tikt tam sunim uzšaut pa purnu un uzčurāt  :smile:
vajag lai tie ēnas augi neizplešas, lai aug savā ierobežotajā zemžoga teritorijā(man jau tā teritorija nav liela)..un es gribu lai zied  :thinking: :thinking: Nu karoč ... galvenā sāpe ,ka tas žogs ir priekšā saulei un man 5-i metri dārza ir ēnā..un vēl viņš ir vienk brieZmīgZ...tie liberiņi ,kas tur sakrauti..domāti stratēģisko caurejamo vietu nobloķēšanai (kaķim)...viņš regulari izbaksta jaunu caurumu un kas nu ir pa rokai to garāmejot piestutēju cauruma priekšā  :smile:
turpinu uzklausīt versijas  :sad_smiley:

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2018. gada 27. marts, 12:06:03 »
tur Tev nekas neaugs zem tūjām. Uzlieciet vieglo klūgu vai skalu žodziņu tādu uz 1,0 - 1,2 m augstumā un būs  pa smuko