Autors Tēma: Nihilisms un nonivelēšana.. Vai un kāpēc...  (Lasīts 5296 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Maruu

Re: Nihilisms un nonivelēšana.. Vai un kāpēc...
« Atbilde #45 : 2018. gada 13. aprīlis, 00:24:57 »
Maruu, lūdzu parādi man, kur es "domāju kā Emīlija"- ka sēžu KREISAJĀ joslā un rādu vidējo pirkstu.

Kur. ?

Kreisā josla, labā josla... Pa ceļiem, kur braucu es, pārsvarā ir viena josla katrā virzienā. Un neko, visi nokļūst, kurp jānokļūst. Ir pat iecietīgi un pieklājāgi braucēji, kas mierīgi pagaida pie tukšās gājēju pārejas, ja kādam tā poga nospiedusies...

Nervus savus ārstējiet, kreisās joslas jājēji...
Tavs pirmais komentārs. Brauc kā jūties un domās rādi vidējo pirkstu. Ar tādām sajūtām vieta ir labajā joslā, kur neviens arī netracināsies, ka Tu pēc sajūtas brauc un visi normāli nonāks galā. Ja Tavas sajūtas saka, ka jābrauc uz 43, Tu vispār neiekļausies kopējā satiksmes plūsmā, radot korķi, ja uz ceļa ir tikai viena josla. Mūsdienās tiem, kas nespēj iekļauties kopējā satiksmes plūsmā, tiesības nedod.
Par stāvēšanu pie luksofora, ja kāds gājējs nospiedis un jau aizgājis, tā pie mums, tā Zviedrijā, stājas lielākoties viena iemesla pēc - ja noķers, ka pārbrauci, sods tāds pats, kā pie krustojuma pārbraukt uz sarkano.
Un, ja kreisās joslas lietošana, lai apsteigtu tos, kas jūtas tā, ka viņam jābrauc uz 40, ir kreisās joslas jāšana, tad jāapdomā, kurš jūtas kā ceļa karalis? Tas, kurš izmanto kreiso joslilu tam,lai tiktu garām tam, kas brauc uz 40 (Kam tā josla pēc likuma paredzēta), vai tas, kas ar labpatiku brauc un bremzē satiksmi un domās visiem rāda vidējo pirkstu, jo domā, ka noteikums par iekļaušanos satiksmes plūsmā uz viņu neattiecas?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #46 : 2018. gada 13. aprīlis, 00:36:57 »
Man, savukārt, pie pakava, ka mani 50 km/h kādu tracina :) un redzu, ka tracina, un izrāda, ka tracina :) Tā ir viņu, ne mana problēma. Domās parādu vidējo pirkstu, un braucu tā, kā jābrauc.

Zinu cilvēkus, kas filmas pērk, nevis zog. Ja neatrod Netflix, nopērk un skatās. Es vēl līdz tam neesmu izaugusi, bet aizdomājusies gan...

Ak vai. Izlūdzos piedošanu - autors tiešām par kreiso joslu uztraucās. Man kā lauku meitenei nav kreiso un labo joslu, ir tikai viena.

Turpiniet vien, uz 120 vai cik tur kuram ērti, kreisajā joslā... Es off no šā. Pilnīgi kauns sametās par savu likumpaklausību...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #47 : 2018. gada 13. aprīlis, 18:18:08 »
Grēkoju, bet ar to nelielos. Tos, kuri negrēko, nelamāju. Katrs pats izdarām savas izvēles. Palieku pie uzskata, ja kreisajā joslā braucošie hroniski traucē, problēma ir sliktā plānošanā, vai vēl ļaunāk - neveselā nervu sistēmā.
Un atkal es Tevi mīlu, Aģentiņ. Gribēju jau visvisādi izteikties par tiem ātrbraucējiem, bet Tu tik smuki pateici, ka pierimu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #48 : 2018. gada 13. aprīlis, 19:44:31 »
Vajadzētu tādu grēksūdzes būdiņu, vai kā to vietu katoļu baznīcā sauc.

Piem. Reno: :brauc:
Es šodien pilsētā braucu ar 60. Bet pa mežainu ielu
Izlīdu vienam priekšā, šķiet, ka dabūja bremzēt, bet neko -netaurēja

Tātad esmu tikai mazliet nihilējusi un gandrīz neskaitās :sarcasm:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #49 : 2018. gada 13. aprīlis, 22:16:55 »
No 60km uz mežainas, labi pārskatāmas ielas nevienam skāde necelsies, bet vot kādam priekšā izlīst - tas gan neira labi. Ne vien nepieklājīgi, bet arī bīstami.

Mana ticība saka, ka avārijas situācijas radīt nedrīkst.  Grēks ir satiksmi traucēt, nevis pārkāpt kādu tur panta punkta apakšpunktu. Un, ja kādu likuma burtu pārkāp, tad tā, lai tas būtu tikai formāli, bet reāli netraucē nevienam un nekam.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #50 : 2018. gada 14. aprīlis, 01:37:15 »
No 60km uz mežainas, labi pārskatāmas ielas nevienam skāde necelsies, bet vot kādam priekšā izlīst - tas gan neira labi. Ne vien nepieklājīgi, bet arī bīstami.

Mana ticība saka, ka avārijas situācijas radīt nedrīkst.  Grēks ir satiksmi traucēt, nevis pārkāpt kādu tur panta punkta apakšpunktu. Un, ja kādu likuma burtu pārkāp, tad tā, lai tas būtu tikai formāli, bet reāli netraucē nevienam un nekam.

Diezgan bieži barucu caur Biķernieku mežu. Es pabūtu policists bez algas. Un lielai daļai pilnu coitusu pēc CSN 8.96. Uuuunnnn....  8.99.1 - 8.99.3. No sirds un rajona.

96. Bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai paredzēto joslu skaitu norāda attiecīgie ceļa apzīmējumi vai ceļa zīmes, bet, ja to nav, braukšanas joslu skaitu nosaka paši transportlīdzekļu vadītāji, ņemot vērā brauktuves platumu, automobiļu gabarītus un nepieciešamos intervālus starp transportlīdzekļiem.

99. Apdzīvotās vietās ja bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai vienā virzienā ir trīs vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai šādos gadījumos:
99.1. ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas;
99.2. lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā;
99.3. lai apturētu transportlīdzekli uz vienvirziena ceļa.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #51 : 2018. gada 17. aprīlis, 11:19:57 »
te nu es varu vēlreiz piesaukt savu Vācijas pusaudžu bariņu , tukša iela un gaida zaļo
Vispār Vācijā sodi ir drastiski motivējoši.

Eh, bet man vēl joprojām dranķīga pēcgarša - mazmiests, luksofors sarkans,
autiņa neviena, skats uz vienu/otru pusi un duru pāri...
Aiz muguras atskan sīkā balss - bet tante iet!, un -tante nepareizi dara bērniņ.

Ehhh, ceru ka bērns nedarīs kā tante, kad ies bez mammas,
bet atceros un kauns vēl aizvien... :(

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #52 : 2018. gada 17. aprīlis, 12:03:01 »
Jā, nu es varētu saprast nevēlēšanos soda naudu maksāt. Bet kauns man nav bijis nekad - stāvēšanu pie sarkanā uz tukšas ielas vienmēr esmu uzskatījusi par debilizējošu pasākumu. Kaut gan tur var būt dziļāka jēga - līdz absurdam novesta bezsmadzeņu burtakalpība ir ļoti izdevīga valsts varai - ar tādu likumpaklausīgu pilsoņu kopu var manipulēt jebkādos veidos - par jebkuru noteikumu fanātisku izpildi defaultā stāvēs un kritīs un nepaklausīgos tūliņ paši nostučīs, ar lepnumu par savu pilsoņa pienākumu. Ideāli vadāms aitu bars. Ordnung über alles... :banhead:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2018. gada 17. aprīlis, 21:41:39 »
Neesmu burtkalpības piekritēja, nekādā ziņā, ja visi, tiešām visi sabiedrībā
ir homo sapiens - cilvji saprātigie..., bet, ak vai...
Sākot jau ar noteikumu radītajiem.

Kkā nāk prātā tā pati Maximas signalizācijas ignorēšana, par būvnormatīvu
ignorēšanu pat nerunājot...

Par ceļu satiksmi, nu Āzijā iztiek vispār bez noteikumiem...
viens vairāk vai mazāk - karma :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #54 : 2018. gada 17. aprīlis, 21:59:24 »
Neesmu par totālu anarhiju. Un visi sabiedrībā nekad nebūs homo sapiens. Tikai, man šķiet, sanāk kaut kāds dīvains apburtais loks - jo vairāk (it kā pat labi domātu!) visvisādu noteikumu un regulējumu, jo vairāk tas homo pārstāj būt saprātīgs. Un, kā nesaprātīgam, tam vajag vēl vairāk noteikumu, kas, savukārt, padara vēl tizlāku un nesaprātīgāku, un tā pa riņķi...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #55 : 2018. gada 17. aprīlis, 22:29:24 »
Ai, nu kad ir vērā ņemami un krietni makā griezoši sodi,
tad daudzmaz kļūst saprātīgi arī tie nesaprātīgie. :)
Vairāk satrauc to noteikumu diktētāju saprāta spējas, tas gan.

Bet kā nu tur bija - noteikumi jau, lai dabūtu adrenalīna devu tos pārkāpjot... ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #56 : 2018. gada 17. aprīlis, 23:25:23 »
Nedomāju vis, ka kaut kādu noteikumu pildīšana aiz bailēm no soda padarītu cilvēku saprātīgāku. Kādu asociālu elementu var tā iegrožot rāmjos, padarot līdzcilvēkiem vieglāk paciešamu, bet saprātīgu, t.i. domājošu, gan ne.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2018. gada 18. aprīlis, 07:02:42 »
Protams, ka ne, saprotu par ko Tu runā.

Bet nedomāju, ka noteikumu pastāvēšana likvidēs smadzenes tiem, kuriem tās jau ir.
Lielais “brālis“ ntos gadus centās mums smadzenes izskalot, bet pārsvarā experiments tomēr izgāzās.