Autors Tēma: tāds man tas hobijs...  (Lasīts 5696 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

tāds man tas hobijs...
« : 2018. gada 23. aprīlis, 17:35:12 »
šodien gandrīz pabeigts. ( 70 x 50 cm)Kādu mēnesi lai pažūst, tad vēl  kaut ko palabošu, jau tagad redzu - mākonīšus jāpielabo un to mežu nedaudz.. kalnus, varbūt. Tad vēl redzēs. Gleznots uz kāda veca darba ar kluso dabu, - kur bija pāris alus pudeles un kaut kāda vobla.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies olgucis

Re: tāds man tas hobijs...
« Atbilde #1 : 2018. gada 23. aprīlis, 17:47:57 »
nu vēl nedaudz

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2018. gada 23. aprīlis, 17:48:21 »
;o)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2018. gada 23. aprīlis, 17:48:49 »
;o))

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2018. gada 23. aprīlis, 17:49:20 »
;o)))

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2018. gada 23. aprīlis, 17:49:43 »
;o)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2018. gada 23. aprīlis, 17:50:09 »
;o))

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2018. gada 23. aprīlis, 18:13:03 »
Ražīgi esi darbojusies :)
Tu no fočenēm glezno?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2018. gada 23. aprīlis, 18:23:14 »
 tagad reti kāds skicē no dabas. Pārsvarā nobildē un skrien tālāk.  Uzmetu pāris skices no foto, kamēr noskaņojums atmiņā. Vienu melnbaltu - ar ēnu un kompozīcijas risinājumu, otru ar eļļas pasteli - meklēju  toņus un krāsas . Foto vienādi labi parāda tuvumu un tālos priekšmetus, gleznošanai tas neder... un tad arī priekšmeti  plakani. Lai līdz gleznai dabūtu tur vēl daudz jādomā. It īpaši, ja nav nekādas saprašanas , kā man

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2018. gada 23. aprīlis, 19:27:41 »
Tie kalni stipri rērihaini. Īpatnēja liekas tā rožu plantācija - it kā nepabeigta, bet tajā pašā laikā nemaz neprasās pabeigtumu. Nu, es galīgs diletants...
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2018. gada 23. aprīlis, 20:05:08 »
Man vislabāk patīk ar ziedu taku -visbrīvākā, un patiktu ar strūklaku, ja būtu bez strūklakas :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2018. gada 23. aprīlis, 20:49:08 »
ja, ja .... man arī liekas, ka kalni  drusku tā kā lec ārā ... vienkārši nevarēju vēl atrast pareizo  krāsu gammu visai bildei , vēl meklēšu. Ziedu taka - celiņš  caur magoņu lauku , Strūklaku uzdāvināju mammucim dzimšanas dienā- tā ir viņas vismīļākā  atpūtas vieta, līdz kurai viņa jau otro gadu vairs netiek - veselība pārāk švaka - tagad  priecājās uz bilžuku skatoties - viņa tieši strūklaku gribēja. ;o)))  Bet kalnus pieliku pie sienas, tagad ir  apsmadzeņošanas  etaps -  - pierakstu... ko un kur palabot. Un tad ar svaigu  skatienu uz priekšu. Jā kalnus noteikti vajadzētu  gaišāko zilo kadmiju ar balto, bet es ar to indigo zilo  meklēju formu. Gribējās to kalna svaigumu - tas vairāk nāk ar ziliem toņiem un violetiem... Tad jau redzēs ;o)))

Atslēdzies true detective

« Atbilde #12 : 2018. gada 23. aprīlis, 22:33:20 »
smuki. man arī ziedu taka vislabāk patīk.

ps.
es arī nesen gleznošanai pievērsos, sapirku visu nepieciešamo un ar youtube un google palīdzību kaut ko pincelēju, bet līdz citiem rādīšanai līmenim vēl tāls ceļš ejams :).
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #13 : 2018. gada 23. aprīlis, 22:52:39 »
Šķiet, ka kalni visgrūtāk gleznojami.Ja vēl pats pa kalniem staigājis, tad vēl jo vairāk prasīgums pieaug.Vienīgie, kas kalnus pa īstam izjūt un arī prot gleznot  - Nikolajs un arī viņa dēls Svjatoslavs Rērihi. N.Rērihs pat neliela izmēra etīdē māk parādīt kalnu varenību un plašumu.Patiešām - neesmu nevienam citam redzējusi īsti labus kalnu gleznojumus - ja zināt, padalieties!
Olguci - Tev ir dikti labs nags uz gleznošanu, bet kalni šoreiz...Nu varbūt kut kur Ķīnā šādas formas varētu atrast.Un dziļuma (perspektīvas) dikti pietrūkst tai kalnu bildē.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #14 : 2018. gada 23. aprīlis, 23:07:42 »
Nu, vai zini....ņem un aizkrāso alus pudeles ar voblu!  :evil: