Autors Tēma: tāds man tas hobijs...  (Lasīts 5648 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: tāds man tas hobijs...
« Atbilde #30 : 2018. gada 08. maijs, 10:50:23 »
Vakarnakt, kad olgucis bildi ielika, grozījos te un tusnīju, grūti bija esošajā kondīcijā ko noformurmulēt, bet jā - man patīk bilde no augšas līdz viļņu zaļajām galotnēm, ieskaitot. No debesīm līdz ūdeņiem

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2018. gada 08. maijs, 10:57:50 »
vilnis un jūra brīnišķīga, un arī atplūdi ir ok, tikai pie tāda viļņa izmēra, gribētos plašākus ... bet kas tās par zaļajām kakām krastā??

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2018. gada 08. maijs, 11:08:21 »
vilnis un jūra brīnišķīga, un arī atplūdi ir ok, tikai pie tāda viļņa izmēra, gribētos plašākus ... bet kas tās par zaļajām kakām krastā??

Vai Tu vienmēr, kad staigā gar jūras krastu, prāto, kas tur tās par kakām? ;)

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #33 : 2018. gada 08. maijs, 11:20:07 »
Lai vai pēc kādiem paraugiem vai pamācībām, bet katrs cilvēks ieliek kaut ko no sevis - paša īlens vienmēr izlīdīs.Uz šo darbu raugoties, man uznāk tādas sapņainas, romantiskas noskaņas - pat simbolus saskatu mākoņu un viļņu rakstā.Jūtams skaists iekšējais ritms - Olguc, Tev tā glezna SKAN!Un pie kājas kaut kādas nerealitātes - liels vilnis uz mierīgas jūras fona - kāpēc ne?Un kāpēc ne zili vai pelēki, bet zaļi akmentiņi?Tieši tas viss kopā to brīnumu rada.
Varbūt tas ir Tavs ceļš mākslā?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #34 : 2018. gada 08. maijs, 11:20:55 »
Tās kakas... varētu būt akmeņi. Šams, kad stāstīja, teica ka tai gadījumā forma nav svarīga. un tas zaļums varētu būt ūdenszāles. šams stāstīja, kā  veidot  ēnas atspulgu ( ar pirksta galu  ;) ), jo tas bagātinātu saturu un būtu kur acis piesiet. Man jau likās ka tur tāpat ir visa kā gana ko skatīt, bet ja pasniedzējs saka jāpilda... pie tam, varēs varbūt pie vajadzības  paskatīties, ka tas tika darīts

Atslēdzies Minne

« Atbilde #35 : 2018. gada 08. maijs, 11:30:15 »
Es tur redzu forši zaļus jūraszāļu pušķīšus  :go_go: (rozā, sorry!)

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2018. gada 08. maijs, 11:35:29 »
Man patīk gan vilnis, gan ar jūraszālēm apauguši akmeņi (daddy :fubar: )
Iebildumi -nelīdzenais un pārāk gaišais horizonts

Bet jūra ir viens no sarežģītākajiem objektiem, un tie, kam tas padodas, ir absolūtā topā -sākot jau ar Aivazovski. Atcerēimies Kreicu padomju laikos -man liekas katrā inteliģentā mājā ir kāda viņa glezniņa, bet labākās japāņi pirkuši kā traki.
Tā kā -ir no kā mācīties un kur tiekties, tava jūra man noteikti labāk patīk, nekā ainavas. Starp citu, kopēšana ir labs mācību paņēmiens -neesi mēģinājusi?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #37 : 2018. gada 08. maijs, 11:36:43 »
Nē, nu es jau tik iedomīgs nav  :) . Līdz mākslai tur ir tālu. Vienkārši, man ļoti patīk gleznas, bet par tādu naudu, atļauties nevar, tāpēc jāpindzelē pašai. Un kā lab ne? Ir dažas, kas jau tagad pašai patīk un baigais prieks, ka tādas man ir. Bet jo vairāk kaut ko dara, jo vairāk redz kļūdas vecajās. Nesen noskatījos, kā jāglezno kalni un tagad man skaidri saprotams kas nav pareizi tajā pirmajā ar kalniem. Visforšakais, ka, var labot- eļļas krāsai var likt nākošo kārtu pavirsu. Man jau tagad rokas niez turpināt - tur vajag visus kalnus pārtaisīt ievērojot gaisa perspektīvi - tā vispār nav parādīta un arī pareizi- pie formas jāpiestrādā un pie mežiem ezera malā. Noteikti labošu, ceru, ka izdosies. Galvenais ir darbu nesamocīt.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 08. maijs, 11:52:53 no olgucis »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #38 : 2018. gada 08. maijs, 11:38:33 »
Neviens nepiemin putniņus  :blushing:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #39 : 2018. gada 08. maijs, 11:44:12 »
Protams, ka esmu kopējusi. Tas visvairāk palīdz studēt - kāpēc tāds tonis un ne cits, ko tas dod un kā to panākt... re kur pāris darbiņu... bet tagad ir tas etaps, ka jau gribās ko savu ;o))))))

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2018. gada 08. maijs, 11:51:07 »
Vai Tu vienmēr, kad staigā gar jūras krastu, prāto, kas tur tās par kakām? ;)

Minne, Tu esi TIK tālu no jūras, ka būtu nu paklusējusi... :)  Gleznai ir jābūt reālistiskai! Ja tie bija domāti ar zāli apauguši akmeņi, tad tā nemēdz būt - bangu zonā akmeņi ir gludi noskaloti, zāles ir izmestas krastā aiz atplūdu līnijas. Vienīgie, kas varētu šitā peldēt ir zaļi iepakojuma maisiņi... 

īsāk sakot, ja vēl būtu palikusi baltā krāsa, es tos "akmeņus" aizkrāsotu ar putām...vai vismaz to zāli novāktu no akmeņiem... bet tā jau Olguča, ne mana glezna :) Kopumā ir OK  :yes: :yes: :yes:

putniem nav ne vainas, tā tuvākā kaija pēc izmēra bik "kosī pod albatros", bet saprotu, ka perspektīva... ja to tuvāko zīmētu mazāku, tad tālākā vispār būtu punktiņš...
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 08. maijs, 11:57:26 no daddy »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #41 : 2018. gada 08. maijs, 11:58:36 »
Hm, es te padomāju - varbūt mainīt profesiju un par mākslas kritiķi pieteikties?? :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #42 : 2018. gada 08. maijs, 12:02:10 »
;o))))))))))))) Nē, nu principā jau var aizkrāsot. Bet ja labi padomā, ja viņu nebūtu un ja tās ūdens zāles nevietā nebūtu aizķērušās... vai maz kāds tiem pievērstu uzmanību, vai ne? Tieši haoss ir dzīvības pirmsākums. Kaut kas kaut kur haosā nepareizi savienojās un sākās reakcija, ko mēs saucam par dzīvību ;o) Pāris neveiklu triepienu un rodas iemesls aizkavēties pie gleznas un par to runāt. Tātad viņa paliek interesanta ;o) Tīrais mārketings ;o)))

Atslēdzies daddy

« Atbilde #43 : 2018. gada 08. maijs, 12:10:30 »
taisnība, kaut kur acis piesiet vajag (akmeņi), bet pārspīlēt ar nevajag.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #44 : 2018. gada 08. maijs, 12:25:25 »
taisnība, kaut kur acis piesiet vajag (akmeņi), bet pārspīlēt ar nevajag.

Tieši tās "nepareizības" rada mākslu.Tās ir kā pirkstu nospiedumi - katram savi!Nu, ir jau superreālistisks virziens un ir cilvēki, kas neko citu nepieņem, tomēr man nerodas iespaids, ka tas būtu Olguča ceļš.