Autors Tēma: Cilvēks un dzimums  (Lasīts 10144 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Cilvēks un dzimums
« Atbilde #45 : 2018. gada 30. aprīlis, 11:30:22 »
Tevi apdraud, mani neapdraud.
Tev mānija runāt civilizācijas vārdā :)
Viss kārtībā, - mani apdraud, - es rīkojos.
Tevi neapdraud, - Tu gaidi!
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #46 : 2018. gada 30. aprīlis, 11:34:01 »
Es būtu ar mieru veikt aktīvas darbības, lai atjaunotu vienu no demokrātijas (sākotnējā tās izpratnē) principiem, ka likumus raksta VAIRĀKUMS savās interesēs.

Ne jau to es Tev jautāju :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #47 : 2018. gada 30. aprīlis, 11:36:17 »
Viss kārtībā, - mani apdraud, - es rīkojos.
Tevi neapdraud, - Tu gaidi!

Gaidīt neko negaidu :)

Varētu sīkāk - kā Tevi apdraud un kā tad Tu rīkojies?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #48 : 2018. gada 30. aprīlis, 12:40:18 »
Kkā aizdomājos... kādu meldiņu Zigfrīds vilktu, ja atrastos ne vairākuma,
bet mazākuma daļā?
Izskatās, ka pats lektu bedrē vai zemē ieraktos sabiedrības, civilizācijas
un demokrātijas vārdā  ;) :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #49 : 2018. gada 30. aprīlis, 15:31:43 »
Diskusiju nelasīju(soory) bet pārbraucot sapratu par ko bazars. lai nevērtu jaunu ielikšu šepat... gan jau paši redzējāt

http://www.tvnet.lv/egoiste/skaistums/784098-stasts_no_dzives_vins_velas_tapt_par_dzivu_lelli

es neroku šobrīd dziļumā, bet man vienmer bijis neatbildēts jautājums- kur viņi tam ņem naudu??? KUR???
un kur bērns 11 gadu vecumā dabūja hormonu tabletes un naudu tādām??

es negribu būt kkādā viedokļu partijā, bet man liekas,ka tiem kam nav tādas naudas tiem jādzīvo vien savā dieva dotajā ādā. bet kas nezin kur naudu grūst, tie var gan dzimumus mainīt, gan par lellēm kļūt  :scratch: :confused:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #50 : 2018. gada 30. aprīlis, 15:57:14 »
Mums skolā bija dežurants, tāds pusmūža apaļīgs onkulitis ar brillēm,
jau pēc skolas beigšanas nejauši atklājās, ka ne onkulītis, bet tantīte.
Kam nav iespējas operēties neoperējas, bet tāpat ģērbjas  kā  jūtas, ne kādi orgāni.
Hormonus droši vien vecāki pirka, kad konstatēja ka daba kļūdījusies.

Nu tās lelles - tas tiešām man šķiet slimi, tā gan izpildās arī dažs labs “normālais“...
Bet nu katrs ar savu ķermeņi jau var apieties kā grib. Dažs kā lelle, citam pīrsingi un tetovējumi, milzu krūtīs vai dibeni :)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #51 : 2018. gada 30. aprīlis, 18:29:58 »
http://www.lm.gov.lv/upload/dzimumu_lidztiesiba/%5B4024%5D_lr_lm_gramata.pdf
palasam
http://www.lm.gov.lv/upload/dzimumu_lidztiesiba/%5B4023%5D_lr_lm_metodiska.pdf
Iedvesma turpmākajam darbam • Kādi vārdi tiek attiecināti uz bērniem un viņu nodarbēm jūsu bērnudārzā? • Vai ir vārdi, ko jūs lietojat, lai apzīmētu tikai to, ko dara meitenes, un tikai to, ko dara zēni? • Padomājiet par vārdu salikumu «meiteņu kašķis»! Ko tieši meitenes dara, kad viņas «kašķējas»? Vai visas meitenes kašķējas? Vai kašķējas arī zēni? • Vai pastāv paralēls izteiciens «meiteņu kašķim», ja ar to nodarbojas zēni? • Vai jums ienāk prātā vēl citi vārdi, kas, tāpat kā «vārtsargs», apgrūtina otra dzimuma piedalīšanos? • Vai jums nāk prātā alternatīvas vārdiem, kam ir izteikta dzimuma nokrāsa? • Ko vēl jūs varat darīt, lai paplašinātu un pielāgotu valodu tā, ka situācijas automātiski nebūtu vērstas uz vienu dzimumu? • Vai jūs atzinīgi novērtējat bērnu spontānās idejas un radošu pieeju valodai?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #52 : 2018. gada 30. aprīlis, 20:28:14 »
Uzjautrinos.
Varētu bērniem likt indiferentus vārdus (tādu ir milzums) - Kalo, Aino, Kiki. Vismaz latviešu lietotājam nebūs skaidrs, kāda dzimuma bērnam piederīgs. Šaize - uzvārds arī jāviduvējisko. Varētu vienkārši noraut galotnes - Kalo Celm, Kiki Laps. Oj, vēl viena šaize - ko ar Hugo un Otto darīt? Pag, a nafig vispār no sieviešu vārdiem atvasina vīriešu? Sandra- Sandris?
Bīstamība ir tajā, ka cilvēki sāk mētāties un nevar sevi identificēt pašā būtiskākajā - jo kas tad var būt svarīgāks par sugas turpināšanu, dzimumu?
Man nav svarīgi, kā sevi identificē konkrēts indivīds. Hromosomu bojājumi vai kas cits nepadara cilvēku par cilvēku sugas atkritumu. Šādus indivīdus nevar izstumt no sabiedrības. Bet nevar arī pakļauties viņu diktātam.
Mellene pacēla vēl vienu jautājumu - finanses.
Ļoti interesanti, cik šeit visai kategorisko citādo aizstāvju būtu ar mieru veselības aizsardzībai domātos līdzekļus novirzīt dzimumu maiņai? Nafig maksāt par dārgām un unikālām sirds operācijām vienam-diviem sīkajiem (nav nekur zvanīts, ka neatdod Dievam dvēseli operācijas laikā), varam papraktizēties dzimumu maiņā (tur tak operācijas (vairāku) laikā nemirst!). Zāles arī no valsts kabatas! A kā citādi? Ņems vēl un padarīs galu bez tabletēm. Lai iet ratā visi diabētiķi un vēžinieki.
Nesaprotu citu lietu, kāpēc šis skar tikai dzimumu identitāti? A ja es vispār esmu neatpazīta saprātīga suga? Ak tad mani jāliek Sarkankalna dziednīcā? A ja nu atklājas, ka tādu ir katrs 100-tais?
Pag, kur te bija gadījums, kad sieviete salaulājās ar Eifeļtorni. Interesanti, kā tornim piekrišanu prasīja? Un ja kāds cits gribētu laulāties ar torni- šams jau būtu aizņemts? Vai arī viņam būtu atļauta daudzsievība? Un kāpēc daudzsievība? Daudzlaulātība?
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2018. gada 30. aprīlis, 20:45:05 »
Tālredzīgie igauņi, valodā dzimtes nav un  vārdi uzvārdi arī reizēm var piederēt
jebkuram dzimumam. Atkal mums priekšā  :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #54 : 2018. gada 30. aprīlis, 21:01:42 »
Cilvēku uz pasaules par daudz...
Kā to samazināt bez kariem un slimībām?
Mans piedāvājums-
1. Izjaukt/ likvidēt tādu institūciju kā ģimene, jo bērni dzimst ģimenēs...vientuļiem vecākiem lielākoties ir viens bērns, kas Zemes iedzīvotāju skaitu nākotnē samazinātu!
Tàtad nafig ģimeni!
2. Veicinàm dzimumu līdztiesību!
Patriarhālā ģimenē sieva bija dzemdējamā mašīna - 10 bērni tāds nieks!
Jo būs lielāka vienlīdzība dzimumiem, jo mazāk bērnu - 1 vai 2 (tas par daudz).
3. Veicināt homoseksuālās attiecības - tur bērni nedzimst.

Nu, kaut kā tā...varbūt izvairīsimies no 10 miljardiem populācijas uz Zemes! ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #55 : 2018. gada 30. aprīlis, 21:14:12 »
Kas man par ligu, ka manus jautājumus vīrieši te ignorē?  :mrgr:

Manuprāt, te īpaši neaiztāv citādos, kur nu vēl kategoriski, drīzāk rezignēti noskatās, kā Zigfrīds cepas. Jo liekas, ka bezjēdzīgi un tikai teorētiski ;)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #56 : 2018. gada 30. aprīlis, 21:20:00 »
Kas man par ligu, ka manus jautājumus vīrieši te ignorē?  :mrgr:

Manuprāt, te īpaši neaiztāv citādos, kur nu vēl kategoriski, drīzāk rezignēti noskatās, kā Zigfrīds cepas. Jo liekas, ka bezjēdzīgi un tikai teorētiski ;)
Tev bīstami atbildēt....prasīji par nažiem, pierakstīju vedelus romānus, bet Tu pazudi kā žīds pa Miķeļiem! :(....tad labāk esi šeit, kà rakstu par nažiem ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #57 : 2018. gada 30. aprīlis, 21:33:24 »
Tev bīstami atbildēt....prasīji par nažiem, pierakstīju vedelus romānus, bet Tu pazudi kā žīds pa Miķeļiem! :( ....tad labāk esi šeit, kà rakstu par nažiem ;)

Tagad prasu par Kristīnu :P

p.s.izlasīju, visu izlasīju - Tev ir talants!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #58 : 2018. gada 30. aprīlis, 21:51:11 »
Cilvēku uz pasaules par daudz...
Kā to samazināt bez kariem un slimībām?

Kastrācija būtu lētāk, ērtāk, izdevīgāk :) un drošāk :D

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #59 : 2018. gada 30. aprīlis, 21:59:28 »
Ne jau to es Tev jautāju :)
Par kādām represijām bija runa?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?