Uzjautrinos.
Varētu bērniem likt indiferentus vārdus (tādu ir milzums) - Kalo, Aino, Kiki. Vismaz latviešu lietotājam nebūs skaidrs, kāda dzimuma bērnam piederīgs. Šaize - uzvārds arī jāviduvējisko. Varētu vienkārši noraut galotnes - Kalo Celm, Kiki Laps. Oj, vēl viena šaize - ko ar Hugo un Otto darīt? Pag, a nafig vispār no sieviešu vārdiem atvasina vīriešu? Sandra- Sandris?
Bīstamība ir tajā, ka cilvēki sāk mētāties un nevar sevi identificēt pašā būtiskākajā - jo kas tad var būt svarīgāks par sugas turpināšanu, dzimumu?
Man nav svarīgi, kā sevi identificē konkrēts indivīds. Hromosomu bojājumi vai kas cits nepadara cilvēku par cilvēku sugas atkritumu. Šādus indivīdus nevar izstumt no sabiedrības. Bet nevar arī pakļauties viņu diktātam.
Mellene pacēla vēl vienu jautājumu - finanses.
Ļoti interesanti, cik šeit visai kategorisko citādo aizstāvju būtu ar mieru veselības aizsardzībai domātos līdzekļus novirzīt dzimumu maiņai? Nafig maksāt par dārgām un unikālām sirds operācijām vienam-diviem sīkajiem (nav nekur zvanīts, ka neatdod Dievam dvēseli operācijas laikā), varam papraktizēties dzimumu maiņā (tur tak operācijas (vairāku) laikā nemirst!). Zāles arī no valsts kabatas! A kā citādi? Ņems vēl un padarīs galu bez tabletēm. Lai iet ratā visi diabētiķi un vēžinieki.
Nesaprotu citu lietu, kāpēc šis skar tikai dzimumu identitāti? A ja es vispār esmu neatpazīta saprātīga suga? Ak tad mani jāliek Sarkankalna dziednīcā? A ja nu atklājas, ka tādu ir katrs 100-tais?
Pag, kur te bija gadījums, kad sieviete salaulājās ar Eifeļtorni. Interesanti, kā tornim piekrišanu prasīja? Un ja kāds cits gribētu laulāties ar torni- šams jau būtu aizņemts? Vai arī viņam būtu atļauta daudzsievība? Un kāpēc daudzsievība? Daudzlaulātība?