Autors Tēma: Alga  (Lasīts 27656 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Alga
« : 2018. gada 02. maijs, 08:05:11 »
Tikko uzleca FB teksts par to, ka šobrīd Latvijā cilvēki dzīvo labāk kā jebkad.

Bet ne par to es aizdomājos.

Komentāri. Teiksim, "pamēģini pats izdzīvo ar 700 uz rokas". Nooooopietni? Tā šobrīd skaitās neizdzīvojamā alga? Nav runa par to, cik kuram vajag mēnesī īrei, kredītiem, mašīnai, baleta nodarbībām utt, "vajadzību" cipars, kā zinām, var būt bezgalīgs, bet... 700 uz rokas tagad tiešām skaitās alga, par kuru nav vērts strādāt...?

Apgaismojiet mani, lūdzu...

Atslēdzies reno

Re: Alga
« Atbilde #1 : 2018. gada 02. maijs, 08:19:38 »
Nupat ziņās bija raksts, ka LV iedzīvotāji kopā ir parādos par miljardiem
700 uz rokas man liekas gluži dzīvojama alga, bet gan jau mani te apsmies

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2018. gada 02. maijs, 09:09:10 »
Par 700 eiro uz rokas - nu relatīvi. Ja nav dārgu kredītu, īrējams dzīvoklis un bieži remontējama mašīna, tad var iztikt. :)
Lauku ļaudīm šitā summa varētu likties pat ļoti pievilcīga.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2018. gada 02. maijs, 09:39:01 »
 :coffee: ... interesanti, bet uz cik ilgu laiku mēs esam tos kredītus  ņēmuši?  Kas zina, varbūt, kad izmaksāsim, valsts  samazinās  tautai nodokļu slogu...  Kaut gan tas, ka šai valstī ko samazinās,  vairāk velk uz fantastikas pusi

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2018. gada 02. maijs, 09:51:17 »
Tas tiešām relatīvi. Ja viens, varbūt... ja jāuztur vēl vairāki citi...
Gan jau izdzīvotu, bet gribas jau arī dzīvot...
Un arī par kādu darbu tie 700, ja tā būtu tā minimālā alga, būtu ok.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2018. gada 02. maijs, 09:54:03 »
varbūt, kad izmaksāsim, valsts  samazinās  tautai nodokļu slogu...
Tie miljardi nebija par valsts parādu, bet iedzīvotāju patēriņa, ātrajiem un citiem kredītiem.
(http://www.delfi.lv/news/national/politics/kreditu-serga-no-latvijas-iedzivotajiem-parados-piedzen-miljardiem-eiro.d?id=49983099)

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2018. gada 02. maijs, 10:12:34 »
Spārka atrada to rakstu. Jā, tie ir privātie parādi. Tad protams ar 700 nepietiek
Tie kredīti -labi, es saprotu, dzīvesvietai, mašīnai kā pārvietošanās līdzeklim, veselībai -bet kam vēl? Botoksam? Spēļu automātiem?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2018. gada 02. maijs, 10:24:38 »
Tas viss ir tik relatīvs. Kādam €700 uz rokas šķiet smieklīga neizdzīvojama summa, citam - sapņu alga. Un ņemot vērā, ka tas ir divreiz vairāk par patreizējo minimālo neto algu - domāju, ka tie 700 ir sapnis daudziem.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2018. gada 02. maijs, 10:49:00 »
Nu pag pag, es saprotu - kas vienam... kas otram... bet tā, nu tā, pragmatiski skatoties, no "cilvēka parastā" skatupunkta, kurš iet uz darbu, kārtīgi nostrādā savas 8 stundas, bez kautkādām tur milzu ambīcijām un prasībām pret dzīvi (vismaz māja, vismaz dzīvoklis Rīgā, vismaz 2 ceļojumi gadā un ne mazāk kā uz Maldīvām, vismaz BMW ne vecāks kā 5 gadi utt), 700 uz rokas skaitās tiešām takā nožēlojama dzīvības vilkšana?

man sāk likties, ka es vairs neko no dzīves nesaprotu

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #9 : 2018. gada 02. maijs, 10:50:46 »
Emīlija, palasi cosmo naudas tēmas  :taunt:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2018. gada 02. maijs, 10:56:44 »
Ja man Rīgā dzīvoklis īrējams, es nevarētu ar 700€ izvilkt.
Ja nav jāīrē - bet izdevumi tās pašas Rīgas komunālajiem, transportam, pārtikai un apģērbam......līdz ar nagiem, bez lielām ekstrām un knapinoties, piem., kādiem ceļojumiem.
Vrb laukos, kur pats var šo to no pārtikas sev izaudzēt, komunālie, iespējams, lētāki, vai vispār privātmāja, ar to var pat ļoti sakarīgi dzīvot.

Kur nu vēl ģimenes/apgādājamo aspekts. 700€ "vieniniekam" stipri atšķiras no "vieninieka ar bērnu", piemēram, utjpr.

Tā ka, jā - ļoti relatīvi. Un, man liekas, LV daudziem līdz tiem 700€ ir dikti tālu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2018. gada 02. maijs, 11:08:49 »
...jā, privātmājā viss par velti :) gan apkure, elektrība, gan jumta nomaiņa... :)
Izmaksas vien tiem, kuri dzīvokļos dzīvo...
Šis  stereotips allaž uzjautrina :)
Esmu dzīvojusi gan dzīvoklī, gan mājā, uzmini nu, kur bija mazākas izmaksas?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2018. gada 02. maijs, 11:10:32 »
Nu, pieņemsim, man - dzīvoklis īpašumā, komunālie samērīgi, auto budžetīgs, uzturamu bērnu nav - 700 pietiktu normālai iztikšanai bez knapināšanās un bez īpašām ekstrām. I vēl reizi gadā kādam ceļojumam sanāktu. Bet, ja būtu dzīvoklis jāīrē vai bērns/i jāuztur, tad gan daudz par īsu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2018. gada 02. maijs, 11:20:06 »
...jā, privātmājā viss par velti :) gan apkure, elektrība, gan jumta nomaiņa... :)
Izmaksas vien tiem, kuri dzīvokļos dzīvo...
Šis  stereotips allaž uzjautrina :)
Esmu dzīvojusi gan dzīvoklī, gan mājā, uzmini nu, kur bija mazākas izmaksas?

tuk, taisnības labad šo aspektu kā privātmājas medaļas otru pusi gan gribēju savā komentā pieminēt, bet kkā pazaudēju, tekstu rakstot.
Un tas vien vēl vairāk apstiprinatu relativitāti ;)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2018. gada 02. maijs, 11:21:10 »
Nu jūs atkal "no otra gala" - tēriņu :)
Kurš gan apšauba, ka izdevumi ir lieli...