Autors Tēma: Alga  (Lasīts 27621 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Alga
« Atbilde #105 : 2018. gada 05. maijs, 01:11:13 »
Ai, nu nekad tā nebūs, ka jaunietim augstskolā iemācīs visu,  kas visiem
darba devējiem derēs visās darba vietās.
Augstskolas izglītība vien ieliks pamatu un ieskicēs lauku.
Nekas neizdarāms tas patiesībā nav. Drusku radošas pieejas un viss ir iespējams. LPSR laikā manā grupā bija pāris puiši, kuri stipendiju saņēma no ... kolhoza "Nākotne". Tas saucās laikam "mācās ar nosūtījumu". Protams, īpašas programmas viņiem nebija, bet vait' sarežģīti darba devējam individuālo plānu kopā ar augstskolu izstrādāt? Tiem čaļiem no manas grupas bija līgums ar to kolhozu un kādus gadus pēc mācībām vajadzēja obligātā kārtā tur nostrādāt. Kad juka savienība, tad izjuka arī tas, bet izdomāts bija sakarīgi manuprāt. Skaidrs, ka visu un visu darba devēju vajadzībām augstskola nepavilks, bet vienam konkrētam ... kāpēc ne?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #106 : 2018. gada 05. maijs, 01:42:54 »
Nu tiem ar nosūtījumu stipendiju maksāja tas nosūtītājs un vienalga,
vai mācījās uz truļiem, ka tik sesija nokārtota.
Tiem bez nosūtījuma vismaz bija jāiespringst, lai pie stipendijas tiktu :)
Un pēc studijām trīs gadus vajadzēja nosūtītājam nokalpot.
Parasti tas nosūtītājs bija no dzīvesvietas, kamēr citiem bija sadale - vilksviņzinkur.
Bezdarbnieku nebija, vai darbā tad strādāja, vai vien darbu imitēja?
Nu, tas atkal tāds salīdzinājums... ne visai korekts :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #107 : 2018. gada 05. maijs, 07:33:08 »
Ai, nu patiesībā dzīve jau pati visu saliek pa vietām un pēc nopelniem. Kurš būs motivēti mācījies kārtīgu specialitāti, studiju laikā jau piestrādājis, guvis pieredzi, to arī DD pieņems ar atplestām rokām un ne par minimālo algu. Bet, ja studē studēšanas pēc ka tik kaut ko, vēlams, bez eksaktiem priekšmetiem, kaut kādu a la "psiholoģiski filozofisko vadības komunikāciju un interneta komentāru analizēšanu" (augstskolas, kā jau mēs te runājām, ir bizness), tad nav ko brīnīties, ka nevienam rezultātā ar savu diplomu neesi vajadzīgs. Jā, un par trauku mazgātāju - nav nekādas basņas, viss iz dzīves. Nu labi, saucas tas drusku glaunāk - virtuves strādniece. Ar attiecīgu algu.
P.S. Starp citu, bijušais mans šefs, šitās, kam CV ir bakalauri, principā par virtuves strādniecēm neņem. Saka - ambīcijas lielas, jēgas nekādas, psiholoģiskās lomkas par savu statusu... Ņem labāk bez izglītības.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 05. maijs, 07:41:34 no kvadra »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #108 : 2018. gada 05. maijs, 08:05:17 »
Manuprāt, kvadra smuku nobeigumu šai diskusijai pievienoja. Un lai viss neaizietu atkal pa apli... pie tā arī šeit paliksim :)

Pieslēdzies Spārka

Atslēdzies Minne

« Atbilde #110 : 2018. gada 18. maijs, 21:38:27 »
Daži cipari dīvaini un pat smieklīgi amatu kategorijās, salīdzinot vidējās un lielās algas, tāpat arī naudas starpība, kas nosaka, vai alga ir vidēja vai liela

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #111 : 2018. gada 18. maijs, 21:55:50 »
Baisi..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #112 : 2018. gada 18. maijs, 23:45:59 »
Tas mazs-vidējs-liels domāts uzņēmuma lielums atkarībā no darbinieku skaita.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #113 : 2018. gada 19. maijs, 00:11:28 »
Tas mazs-vidējs-liels domāts uzņēmuma lielums atkarībā no darbinieku skaita.

Ā, skaidrs - es pabrīnījos par < un >, bet baigi neiedziļinājos ;)

Ko lai saka - man būtu pagrūti