Autors Tēma: Alga  (Lasīts 27659 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Alga
« Atbilde #75 : 2018. gada 04. maijs, 11:05:51 »
Starp citu - pat lielas un plaukstošas firmas nevar maksāt labas algas, ja peļņa filiālēs ir štruntīga. Vai kāds atcerās no Latvijas aizgājušos tirdzniecības lieltīklus?
700 uz rokas ir laba alga. Mediķiem - sapnis. Ko sapelna ar darbu naktīs, virsstundām, pārdotām dežūrām. Un nē, tā NAV laba alga ar kuru var nedomāt - ak, šausmas! brilles saplīsa, zobs sāp, gludeklis izbeidzās, sīkajam ATKAL apavi spiež, kaķis pie veta jāved utt. Jo tādi neregulārie maksājumi, it kā paredzamie, bet īstenībā - neparedzami, ir pastāvīga naudu ēdoša lieta. Pie tam - ar paredzami-neparedzamajām problēmām jātiek galā tūlīt, tās nevar pagaidīt līdz kādam tur uzkrājumam.
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #76 : 2018. gada 04. maijs, 12:52:49 »

Nuja, un ar minimālo dzīvokli nenoīrēs, bērnus nepabbaros, par tādu algu nestrādās,
brauks kur ko maksās, lai var dzīvei nopelnīt un darba devēji atkal vaimanās, ka nav kas
strādā... un tā pa apli, pa apli vien, nebeidzami...

Bet man apkārt raugoties tā aina nav tik drūma, radu, draugu bērni pēc augstskolām
nav  ne bezdarbnieki, ne dzīvo ar minimālo...

Sakarīgs jaunietis ar minimālo pastrādās, uzkrās iemaņas un pieredzi, ja būs lietaskoks - tad arī alga nāks, un TAD taisīs bērnus. Tā pirmā minimālā jau tāda mācekļa alga vien ir, puse vēl uzdāvināta, parasti. Jo vieglāk un ātrāk pašam izdarīt, nekā zaļajam gurķim iemācīt, pārbaudīt, izlabot...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #77 : 2018. gada 04. maijs, 13:05:58 »
Ja sakarīgs tas jaunietis, tad par minimālo pēc augstskolas gan nestrādās
un senčiem uz kakla nesēdēs. ;)

Parasti jau pēc pāris kursiem tiie sakarīgie piestrādā paralēli studijām un pēc beigšanas nu nav tik stulbi, ka viss viņu vietā būtu jādara.
Pārsvarā entuziasma pārņemti, cik nu man nācies saskarties :)
Jā, pieredze nāk ar laiku, bet tas jau normāli.
Diez, ja pusmūžā maina nodarbošanos, kas diezgan populāri, arī jāsāk ar minimālo?, pārsvarā to dara tieši lai uzlabotu finansiālo situāciju .

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #78 : 2018. gada 04. maijs, 13:18:30 »
Nu trakoti sakarīgu jums tie jaunieši, trakoti sakarīgi :) Tik redz profesijas dažādas - ir tādas, kur ar kursiem nekas līdzēts nebūs. Ja vecāki arī sakarīgi, tad atbalstīs jaunieti ar mazu algu iesākumā, nevis uz ārzemēm lielo piķi pelnīt mudinās...

Lai veicas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #79 : 2018. gada 04. maijs, 13:22:08 »
Labi, ka tiem vecākiem tās labās algas no kā atbalstīt un studiju kredītus apmaksāt  ;)

p.s. lasot rodas iespaids, ka jaunība un augstākā izglītība kāds grēks, par kuru kāds sods - vismaz minimālās izskatā jāsaņem  :D

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #80 : 2018. gada 04. maijs, 13:41:09 »
Nē nē, kur nu grēks, tas liels gods darba devējam, ka šis ir pagodināts ar darbinieku "ar papīriem" :) un nevaga pārspīlēt - ja jau pretendē tāds uz sakarīgu darbu, neba nu minimālo šim uzreiz tā, gan jau tas sāmumslieksnis būs tikpat sakarīgs kā papīrotais jaunietis...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #81 : 2018. gada 04. maijs, 14:22:48 »
Paaudžu nenovīdība? Vai skaudība ka kādam izglītība augstāka?

Nē, savā darbā ar tādiem muļķiem saskārusies neesmu, pat
kādu novatorismu no viņiem esmu apguvusi. Man patīk strādāt jaunu cilvēku kolektīvā :)
Manuprāt minimālā alga paredzēta mazkvalificētam darbam kur
izglītība nav svarīga.Citādi nav jēgas sešus gadus mācīties. 
Nu nevajag savu negatīvo pieredzi attiecināt uz visu izglītoto paaudzi.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #82 : 2018. gada 04. maijs, 14:32:22 »
Paaudžu nenovīdība? Vai skaudība ka kādam izglītība augstāka?

Nē, savā darbā ar tādiem muļķiem saskārusies neesmu, pat
kādu novatorismu no viņiem esmu apguvusi. Man patīk strādāt jaunu cilvēku kolektīvā :)
Manuprāt minimālā alga paredzēta mazkvalificētam darbam kur
izglītība nav svarīga.Citādi nav jēgas sešus gadus mācīties. 
Nu nevajag savu negatīvo pieredzi attiecināt uz visu izglītoto paaudzi.
Ir dzirdēts par jauno mediķu - rezidentu algām, kuri 6 gadus mācījušies un vēl vajag 4 gadus rezidentūrā mācīties - t.i. praktiski ārsta darbu veikt?Nu jau uz neatliekamās šie vieni paši brauc uz izsaukumiem...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #83 : 2018. gada 04. maijs, 14:48:58 »
Cik maksā rezidentam? Man radubērnam, ja pareizi atceros  ap 600.
Bet jā, arī vēl citā darbā piestrādā, tas ir par maz.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #84 : 2018. gada 04. maijs, 14:50:26 »
Tagad tik daudz jauniešu ar tām ku-kū profesijām, kas studē savu "sapņu profesiju" un pēc tam baigi apvainoti aplaužas.
Bet -ir taču bariem visādi pasākumu vadītāji, organizatori, kouči un gāgas, vai kā tur viņus sauc. Viens no manējiem arī no pasākumiem un ballēm labi pelna.
Var jau būt, ka es maldos, bet man liekas, ka farmaceitiem, ķīmiķiem, optometristiem un visādiem lāzerniekim darbu atrast nav problēma. Nerunājot par talantīgiem IT. Bet tās ir grūtas studijas, un jau laikus jāzin, kuros vidusskolas priekšmetos jāstrādā nopietni
Otrs bērns ir tas 700 -nieks, bet strādā pamatīgi, faktiski atbild vairāk, nekā  no viņas amata varētu prasīt. Bet tas ir ļoti labs rūdījums un neatsveramas prasmes.  Darbu atrada ātri, un pieņēma zibenīgi -ceturtdien vakarā intervija, piektdien vienošanās, pirmdien līgums.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #85 : 2018. gada 04. maijs, 15:39:42 »
Smieklīgi, bet labu speciālistu tiešām nav. Nav žēl maksāt arī 1000, bet ne jau labi izglītotam turlupiņam, kurš 96grādīgu spirtu no sasalšanas -5 grādos glābj vai brīnās, ka uz koka var ar parastu grafīta zīmuli rakstīt. Un nemaksāšu es vairāk par minimālo jaunajam brīnumam, kamēr tiešām neredzēšu labu darbu. Lai brauc hoš uz Baputatsvanu murķeļus ziepēt. Jā, pieredze, pieredze. Bet tā maksā naudu! Manu naudu, kamēr turlupiņu iemāca. Un kurā baznīcā zvanīts, ka konkrēto turlupiņu varēs iemācīt? Cik nav bijis, ka paiet tie 3 mēneši un saki jaunajam specam - ''jaukum, Tev rokas no di@siņas un galvas vietā galviņa, ej, ka Tu, nafig un tālu''.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #86 : 2018. gada 04. maijs, 16:06:16 »
Nu vecie ar mēdz būt “izglītoti turlupiņi“ un pat par lielu naudu.
Nupat, dienu atpakaļ,  pirmo gadu patstāvīgi strādājoša “jaunā turlupiņa“ man saglāba daudzpieredzējušās, nopelniem bagātās, par lielu naudu sačakarēto zobu.
Un gandrīz uz pusi lētāk :)

Baidos, ka turlupībai nav vecuma ;)

Atslēdzies nex

« Atbilde #87 : 2018. gada 04. maijs, 16:13:33 »
cik noprotu, Camma ar "jaunu turlupu" apzīmēja jaunpieņemtu, apmācāmu darbinieku, nevis gados  jaunu cilvēku :)

tas labais jaunais zobārsts, esmu pārliecībā, ka arī pelna dikti vairāk kā te tiek apspriests. un ne no pirmās darba dienas ir bijis zobu glābējs - brīnumbērns. gan jau kādu laiku ir mācījies no tiem vecajiem turlupiem, kaut vai - kā darīt nevsjag.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #88 : 2018. gada 04. maijs, 16:32:31 »
Labi, ka tiem vecākiem tās labās algas no kā atbalstīt un studiju kredītus apmaksāt  ;)

p.s. lasot rodas iespaids, ka jaunība un augstākā izglītība kāds grēks, par kuru kāds sods - vismaz minimālās izskatā jāsaņem  :D
Nav jau runa par kādu naidu pret jaunieti, vien ir jāsaprot, ka augstskolas, vēloties "paņemt" studiju maksu, nekad atklātā tekstā nepateiks, ka "Mācību kurss XXXXX darba gaitās noderēs vienam no simta. Mēs to pasniedzam saviem studentiem tikai tāpēc, ka profesoram Y. ir palikuši 3 gadi līdz pensijai, vairāk viņš neko pasniegt nemāk, un aiz cieņas pret cilvēku gados jums tas nevienam nevajadzīgais kurss būs jānoklausās, godātie studenti. Un vēl eksāmens/ieskaite jānoliek."
Otra lieta ir tas, ka kā saku es reizēm, "Man ir lētāk/izdevīgāk, ja tu nestrādā." Tieši tas ir tas, ka darba devējam ir kā kompensācija zemās algas izskatā. Kad jau jaunietis ir sapratis, ko no viņa sagaida, runa ir citādāka.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #89 : 2018. gada 04. maijs, 16:32:57 »
Nu daži jau uzskata, ka jāpamāca nekas nav, uzreiz jābūt tikpat gudriem kā vecajiem viedajiem :D
Ja neesi, tad vergo par apkopējas algu ;)

Mums darbā minimālo saņem vienīgi apkopēja.