Autors Tēma: Ilona Balode  (Lasīts 17585 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Ilona Balode
« Atbilde #75 : 2018. gada 19. maijs, 17:04:25 »
Ilona visu dara pareizi. Cepuri nost viņai par to. Kas tie par amorāliem cilvēkiem, kas uzdod tādus jautājumus, kā šī žurnāliste. Riebjas lasīt. Un arī citi cilvēki, uz ko viņi velk? Ko viņi vispār domā? Varētu padomāt, ka visas 36gadīgās sievietes lec kā kazas apkārt, ja viņām mājās nav vīrs ratiņkrēslā. Nekur nelec..
Cita lieta, ka ikdienas dzīvi vajag atvieglot. Ārzemēs būtu citādāk. Latvijā tas ir sūri.

Atslēdzies reno

« Atbilde #76 : 2018. gada 19. maijs, 20:38:51 »
Padomāju.Jums taisnība. Ilona dara pareizi, bet palīdzība viņai ir vajadzīga

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #77 : 2018. gada 19. maijs, 20:52:13 »
Zigfrīdam tak cilvēks ir vienīgi vīrietis... :D
Sekos jautājums, kas tā I.B.?, nav radības kroni atturējusi no dzeršanas... jau rakstīja,
ka tā sievietes misija- uzstādīt vāāārgo virietīti uz pareizā ceļa, vīrietītim pašam grūti
pretoties alko un narko vilinājumiem ;)
Interesanti, kurā brīdī esmu tā domājis? Tas, protams, patīkami, ka tevis vietā kāds tavus viedokļus publicē, bet tomēr ... :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #78 : 2018. gada 19. maijs, 21:09:33 »
Zigi, vēlreiz - konkrētā publikācija ir par Ilonu Balodi nevis par Rolandu Ūdri.  Iespējams, tāda publikācija būtu aŗī tad, ja Ilonai dzīvotu kopā ar kādu sabiedrībā nezināmu X. Viņa ir pietiekami spilgta un interesanta personība per se, nevis piekabe Rolandam Ūdrim, kurš gan  ar The Hobos un savā laikā izdotajiem albumiem arī bija pietiekami spilgta personība Latvijas rokmūzikā un ne tikai
Minne, Tu uzskati, ka, ja ratiņkrēslā viņai blakus būtu kāds nevienam plaši nezināms grāmatvedis vai citāda viņa augstība pelēkā neievērojamība, par tādu I.B. jelviens žurnālists izrādītu jebkādu interesi?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #79 : 2018. gada 19. maijs, 21:30:56 »
Zigi, Tas atkarīgs no viņas pašas, vai viņa gribētu stāstīt par savu privāto dzīvi vai nē. Žurnālisti, iespējams, interesētos. Un Ilona ir gudra un talantīga, ceļojumu grāmatu autore, aktrise un mūziķe.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. maijs, 21:39:55 no Broņa »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #80 : 2018. gada 19. maijs, 21:38:56 »
Minne, Tu uzskati, ka, ja ratiņkrēslā viņai blakus būtu kāds nevienam plaši nezināms grāmatvedis vai citāda viņa augstība pelēkā neievērojamība, par tādu I.B. jelviens žurnālists izrādītu jebkādu interesi?

...un kādēļ gan lai neuzrakstītu par muzikanti Ilonu Balodi kurai vīrs “neviem plaši nezināms gramatvedis “ ratiņkrēslā?
Kā par spēcīgu personību, stipru sievieti kura paralēli smagajai sadziveī raksta un
nu arī atsāk muzicēt? Kas tur tik neparasts?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #81 : 2018. gada 19. maijs, 21:51:11 »
Par bērnu runājot...
Tie, kas domā, ka bērna labā Ilonai Ūdris būtu jāatstāj, jāliek pansionātā utml.

Tas ir mazā Barta TĒTIS. Tētis, lai aŗī ratiņkrēslā, nespēcīgs un vēl kā (it kā) nepilnvērtīgs. Ir vājprātīgi grūti tā, no malas, spriedelēt, bet, ja nu tomēr...nestādos priekšā, ka (un kā?) māte varētu bērnam pateikt - zini, mums būs labāk, ja tēti ieliksim pansionātā. Varbūt ar laiku, kad bērns vairāk saprot dzīvi, tas, iespējams, varētu notikt, bet līdz kaut kādam bērna vecumam vai briedumam....nu, iedomājieties, viņš taču māti ienīstu kā nodevēju. Kad galīgi maziņš un neko nesaprot, varbūt, bet tagad jau tas laiks ir garām. Un ko šāds lēmums nozīmētu Ilonai kā Bārta mātei, ne tikai kā Ūdra partnerei?

Atslēdzies reno

« Atbilde #82 : 2018. gada 19. maijs, 22:07:08 »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #83 : 2018. gada 20. maijs, 00:26:36 »
Interesanti, kurā brīdī esmu tā domājis? Tas, protams, patīkami, ka tevis vietā kāds tavus viedokļus publicē, bet tomēr ... :)

Šeit :)
Pareizi, nostājai "Es ar narkotiku lietotājiem nesaejos" ir jābūt katra meičuka smadzenēs kā granītā iecirstai. Zinot to, jauni vīrieši, domāju, kļūs stingri rezervētāki kopumā pret to draņķi. Par alko - tāpat.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #84 : 2018. gada 20. maijs, 00:44:54 »
Zigfrīdam tak cilvēks ir vienīgi vīrietis... :D
Tas teksts kaut kādā veidā būtu augstākredzami interpretējams?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #85 : 2018. gada 20. maijs, 01:03:51 »
Tas teksts kaut kādā veidā būtu augstākredzami interpretējams?

Nenoliedzami :)
Lomas tiek nepārprotami iedalītas - kamēr viens ir “jauns vīrietis“, cits - “meičuks“.
/pamazināmā, nievājošā forma/ nevis jauna sieviete.
Kurai nezkāpēc ar savu attieksmi jāpanāk, ka vīrietis nelieto alko un narko.
Tak lai lieto, ja grib..., ja pašam nav stingra mugurkaula un vērtību dzīvē.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #86 : 2018. gada 20. maijs, 01:33:45 »

Nenoliedzami :)
Lomas tiek nepārprotami iedalītas - kamēr viens ir “jauns vīrietis“, cits - “meičuks“.
/pamazināmā, nievājošā forma/ nevis jauna sieviete.
Kurai nezkāpēc ar savu attieksmi jāpanāk, ka vīrietis nelieto alko un narko.
Tak lai lieto, ja grib..., ja pašam nav stingra mugurkaula un vērtību dzīvē.
Redzi, vārda "meičuks" tāpat kā jebkura cita vārda/izteiciena/rīcības interpretācija dažādiem cilvēkiem no dažādām ģimenēm var atšķirties, un to vajadzētu saprast. Es, piemēram, zinu cilvēku, kurš ikdienā bez mērķa aizvainot lieto teicienu: "Pavācies malā!" Un neko, pirmajā brīdī aizvainojums, vēlāk - apkārtējie pierod. Precizēju, - "meičuks" manā gadījumā netiek lietots Tavā interpretācijā, t.i., - ar mērķi jebkā nonievāt. Par "jāpanāk, ka .. nelieto", - nevis ir jāpanāk, ka nelieto, bet jau no sākta gala ir jānesaietas ar prātā nenobriedušiem vīrišķiem, kuriem bērnība nespēj un nespēj beigties. Runa no manas puses ir par to. Kā pusrupji teiktu viens mans draugs: "Tādam vēl vajadzēja trīs gadus treknā s*dā pasēdēt, pirms sākt domāt par precēšanos un bērnu."

P.s. Kkur pasen bija lieeeela diskusija jautājumā, kurš tad īsti latviskajā kultūrā izvēloties otru, - vīrietis vai sieviete? Sievišķā iesaistīto daļa vienā balsī apgalvoja, ka pēdējais vārds vienmēr piederot sievietei, un vīrietim tikai tiekot radīta ilūzija, ka iniciators un visādi citādi lēmējs esot viņš. Uzprasās likumsakarīgs jautājums. Ja tas ir tā, tad par pieņemto lemumu (izvēli konkrētajā gadījumā) kam ir jānes atbildība?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 20. maijs, 02:00:37 no Zigfrids »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #87 : 2018. gada 20. maijs, 01:58:09 »
Tak katrs var saieties ar ko grib... tā viņu dzīve.
Kurš gan būs tas, kurš norādīs ar ko “jānesaieties“, ar ko nē.
Kas vienam neder, citam varbūt der...

ps. bet inčīgi, ka Tu ģimenē sievietes sauc par meičām :D

ak,kungs!, kāda vēl atbildība? galīgi jau %^#*~@!!! Nu jau pilnīgs sviests.
Daži saka arī “tolete“ vai tas nu būtu arguments?
Tak liecies mierā!! Ne tev tas Ūdris jāvāķī, galīgi jau...
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 20. maijs, 02:16:08 no tuk »

« Atbilde #88 : 2018. gada 20. maijs, 14:03:16 »
Ziniet, kas man personiski tajā rakstā iekrita acīs visvairāk - viņa skaidri apzinās, ka Ūdris viņu tā nevāķītu, ja būtu pretējās lomās, tomēr dara, kas jādara, lai arī cik liderīga pati nebūtu bijusi jaunībā. Tāpat tie gadījumi, kad sieva iet strādāt par apkopēju, lai tik bērniem būtu ko ēst, kamēr vecis bezdarbnieks neies iespringt strādāt par minimālo- tik fundamentāli atšķirīga dzīves uztvere starp diviem dzimumiem...       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #89 : 2018. gada 20. maijs, 14:28:42 »
Diez vai te īsti jautājums par atšķirīgām dzimumu uztveres īpatnībām - jo ir arī vīrieši, kuri dara ko līdzīgu un ir sievietei blakus smagās dzīves situācijās.
Bet konkrētajā gadījumā Ilona vienkārši līdz kaulam pazīst savu vīru un skaidri uztver realitāti. Tur nav, ko nosodīt Ūdri vai vīriešus vispār, viņš vienkārši ir tas, kas viņš ir, un var (vai nevar) to vai citu. Ilona negaida no ābeles ķiršus, līdz ar to kkādi pārmetumi vai nosodīšana no viņas puses ir lieki. Tas man ļoti viņā simpatizē - spēt mīlēt cilvēkā arī nepatīkamo vai, iespējams, pat nodevīgo. Viņas gadījumā man neliekas, ka tā ir atkarība vai bezraksturs. Tā ir viņas morāles latiņa