Dzerot rīta kafiju, noskatījos kaut kādu gabalu par veselīgu miegu un tā veicināšanas aspektiem. Konstatēju, ka visu manu nelaimju avots ir nepārdomāta gultas vieta. Cilvēks nevar izgulēties, kad mugura sarāvusies čokurā. Rezultātā, viņš nav izgulējies, nīgrs, ar sāpošu galvu un dzīvei nav lietojams. Galva vēl nesāpēja, bet arī vēlmes uz to gaidīt nebija. Skaidrs, kā diena – vajag jaunu gultu. Parakņājos internetā, kur bija sarakstīts daudz par to, kas ir slikts matracis. Sapratu, ka mans ir metams.
Līdz pusdienas laikam, kāds no darba devējiem varēja atvest dokumentus, tāpēc pēc pusstundas nīkšanas nodomāju, ka varētu sagatavot vietu prognozējamam pirkumam. Pēc stundas no gultas vietas nebija ne miņas. Jūs pat nevarat iedomāties, cik daudz interesanta var atrast zem gultas!... Vientuļš matracis un daži dēlīši izdaiļoja interjeru. Bija laiks ķemmēt bodes.
… Nu , kā lai jums saka. No piedāvātā asortimenta man nepatika nekas. Uzzināju vērtīgu informāciju, ka var pirkt atsevišķi matraci un jebkādu gultu. Pēdējā bodē acis piesaistīja matraču pildījuma paraugi šķērsgriezumā. No visiem patika viens, liekas igauņu - Ortopēdiskais. Skanēja daudzsološi. Samaksāju avansu. Jautāju, kad atvedīs. Mēneša laikā.
Mājā mani gaidīja vecā labā pārbaudīta vērtība izjauktā veidā. Nu un, gulēšu mēnesi uz grīdas! Japāņi gadsimtiem to dara un visa pasaule slavē viņu veselīgo dzīves veidu. Jūs kādreiz esat dzirdējuši, ka japāņiem sāp galva, es arī nē.