Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 75188 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Re: Detektīvromāni
« Atbilde #135 : 2017. gada 02. marts, 10:51:00 »
Nāves slazdā nespēju palasīt, priekš manis tomēr pārāk šausmīgi - nolaupa cilvēkus pa 2, tur badā un aukstumā, atstāj pistoli, jo vienam no viņiem, lai tiktu atbrīvots, jānošauj otrs. Nolaupītie gan pāris, gan darba kolēģi, gan māte ar meitu. Nē, nevarēju palasīt.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #136 : 2017. gada 02. marts, 12:08:33 »
Nāves slazdā nespēju palasīt, priekš manis tomēr pārāk šausmīgi - nolaupa cilvēkus pa 2, tur badā un aukstumā, atstāj pistoli, jo vienam no viņiem, lai tiktu atbrīvots, jānošauj otrs. Nolaupītie gan pāris, gan darba kolēģi, gan māte ar meitu. Nē, nevarēju palasīt.

Kā tad Tu zini, ja nevarēji palasīt? :)

Atslēdzies taj

« Atbilde #137 : 2017. gada 02. marts, 14:35:17 »
Iesāku lasīt, bet kaut kur apmēram pusē vai ātrāk pārtraucu un nodevu atpakaļ bibliotēkā. Bija baisi žēl tos cilvēkus, upurus. Un arī detektīve, izmeklētāja šķita ar kādu tumšu traumu...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #138 : 2017. gada 02. marts, 15:22:12 »
Iesāku lasīt, bet kaut kur apmēram pusē vai ātrāk pārtraucu un nodevu atpakaļ bibliotēkā. Bija baisi žēl tos cilvēkus, upurus. Un arī detektīve, izmeklētāja šķita ar kādu tumšu traumu...
Tā arī paliki neziņā, no kurienes viņai tā trauma un kas bija slepkava?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 02. marts, 15:48:38 no Luīze »

Atslēdzies taj

« Atbilde #139 : 2017. gada 02. marts, 15:50:03 »
Nee, neuzzināju. Interesanti jau ir - noslēgumu uzzināt. Bet kaut kā pilnīgi varēju iztēloties tos upurus, nu, it kā parasti cilvēki, bet nonāk gūstā, un viss, mokas, līdz kamēr vienam no viņiem pirmajam jāmirst. Pārāk dzīva iztēle, kā jau Tu, Luīze, sākumā minēji, ka tad nav ieteicams lasīt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #140 : 2017. gada 09. aprīlis, 11:14:58 »
Gijoms Miso  Neatstājot pēdas *****

Man patiešām patika, īpaši tas, ka spriedze sākas tikai kaut kur romāna vidū, līdz tam tikai tāda nojausma. Un protams, ka sižets uz to aizved, un savirpināts ar pavisam negaidītiem gājieniem.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #141 : 2017. gada 09. aprīlis, 11:24:34 »
Jā, Miso romāni ir labi. Laikam esmu izlasījusi visus, kas izdoti latviski.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #142 : 2017. gada 10. aprīlis, 17:19:57 »
Kamēr neesmu nonàcis skabūzī, joprojām ceru , ka divatà ar ar Spàrki - nebùtu žēl par pavadīto laiku,  -iesaku burlakdetetektìvu -
Nelsons DeMills "Kad iestājas nakts"
Perfekta izpratne par liecinieku pratināšanu, kā jàuzdod jautàjumi, kaf pašiem nav ne mazàkās poņas par situāciju un noziegumu! :)
Ja manis šeit vairs navu, tad esmi tuptùzī uz §auras dēļu làviņad ar Spàrku"...vai viņa i patīk - to prasiet pašai! :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #143 : 2017. gada 11. aprīlis, 20:57:26 »

nav gluži jauna (2016.) , bet ja trāpās, var lasīt
Endrū Gross  15 sekundes   ****

Cienījams cilvēks pēkšņi tiek pārvērsts par vajātu noziedznieku.Bēguļojot  jāsaprot -kurš to ir izdarījis un kāpēc. Diezgan klasiski -labajam upurim paša spēkiem jāpierāda savs bezvainīgums. Sižets interesanti savirpināts.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #144 : 2017. gada 12. aprīlis, 10:58:45 »
Joprojām iestigusi Mankela Valanderā. Pabeidzu septīto grāmatu "One step behind" (****). Beidzot, jutos it kā pati piedalītos izmeklēšanā.
Bet noziegumi no grāmatas uz grāmatu arvien baisāki, un šķiet tas parāda Mankela paša skatu uz notiekošo Zviedrijā - par pieaugošo nežēlību, par nevajadzīgiem cilvēkiem un kas ar viņiem notiek… Lai gan nedomāju, ka jelkad kaut kur bijusi idille, var jau būt zviedri kādreiz tā redzējuši savu valsti.

Šo visu jau uzrakstīju pirms kāda laika, jau esmu izlasījusi arī Firewall (***). Interesanti, ka šobrīd manis lasītā stāstu krājuma "Piramid" priekšvārdā Mankels raksta, ka pēc 8 grāmatas uzrakstīšanas sapratis, ka Valandera sērijai vajadzējis likt apakšvirsrakstu Novels about Swedish anxiety.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #145 : 2017. gada 15. aprīlis, 21:11:01 »
klasiķis

Deivids Baldači  Pēdējā jūdze *****

Mirkli pirms nāvessoda izpildes pienāk ziņa, ka tas tiek atcelts -slepkavībā atzinies cits cilvēks. Bez vainas nosēdēti 20 gadi. Bet ātri vien ir skaidrs, ka atzīšanās ir nopirkta. Risinājums tiešām  labs, varbūt beigas mazliet samudžinātas, bet interesanti.

Atslēdzies reno

« Atbilde #146 : 2017. gada 04. maijs, 17:30:27 »
Kā skandināvi ir iemanījušies ar  krimiķiem!

Samuels Bjorks  Pūce vienmēr medī naktī   - *****

Darbojas tie paši izmeklētāji, kas pirmajā romānā "Es ceļoju viena"

Atslēdzies reno

« Atbilde #147 : 2017. gada 11. maijs, 09:11:19 »
Kamilla Lekberga  Bākas sargi ****

Krietni labāka par Nāras saucienu. Mazliet par garu tā sadzīve, es laikam vienu grāmatu esmu izlaidusi, par autoavāriju un izmeklētāja infarktu neko nezinu. Toties  atkāpe vēsturē par bākas salu ir interesanta

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #148 : 2017. gada 11. maijs, 09:26:28 »
Es vēl gaidu rindā uz Bākas sargiem. Kamēr iznāk nākamā grāmata, esmu jau aizmirsusi, kas notika iepriekšējā. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #149 : 2017. gada 11. maijs, 09:55:22 »
Man  tā gadās, ka jālūdz bibliotekārei apskatīties datorā, vai neesmu jau lasījusi