Esmu pie beigām trešajai Galbraita grāmatai -"Ļaunuma raža"
Mazliet palēni iet, un sāk pieriebties tie maņjaki, bet tā īsti nojaust ļaundari nevaru
Sarakstīts ir labi, intriga tiešām ir līdz pat romāna beigām, taču uztaisīta mākslīgi...ļaundari varēja un vajadzēja policijai noķert jau grāmatas pusē...ticu, ka reālais skotlendjards to ar izdarītu, bet ko tad Roulinga rakstītu atlikušajās 300 lpp.?
Es saprotu, ka tā ir patērētāju sabiedrības literatūra, lai rakstnieks pelnītu...nav nekādas pievienotās vērtības, laika nosišana un izklaide, bet mani besī romānā ievietotās REKLĀMAS!
Ja tiek pirkta tēja ofisam , tad noteikti tiek uzslavēta viena konkrēta firma, kura ir labāka par tuvākajā lielveikalā nopērkamo utt.....bet par cigaretēm runājot, šķiet uz grāmatas vāka būtu jābūt tam standarta uzrakstam par smēķēšanas kaitīgumu...Kormorans Straiks izsmēķē stresa apstākļos pat 2 paciņas dienā un tās ir konkrētas markas cigaretes...tas ir, Roulinga neraksta, ka varonis smēķē cigaretes, bet regulāri piemin cigarešu marku!
Nu, besī mani slēptās reklāmas!
...nu, bet kā iesmērēt pircējām Jimmy Choo kurpes par 500 mārciņām?...gan jau labas kurpes, bet 500?...lūk, autore zombē lasītājas..
p.s.
Taču lieliska izklaide, iesaku laika nosišanai!