Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 74813 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Re: Detektīvromāni
« Atbilde #210 : 2018. gada 28. oktobris, 00:01:17 »
Roberts Galbraits "Dzeguzes sauciens" ***+, "Zīdtārpiņš" ****
Daļēji piekrītu Nakatam par pirmo - šķita nedaudz aiz matiem pievilkts, taču kopumā aizraujoši.  Roulingas (tfu Galbraita :) ) vājība savdabīgi uzvārdi, varbūt šis tas iekrājies no Potera laikiem.
Otrajā mīnuss - apjausma par vainīgo radās kaut kur romāna pirmajā pusē, un uzvedināja uz to Straika garāmslīdošās domas. Tiesa, pilnībā pārliecināta nebiju, turklāt par motīvu nebija ne jausmas. "Zīdtārpiņš" brīžam šķita tik grotesks, kā daža laba Grīneveja filma.
Atkal uzknābšu Dikēram - "Zīdtārpiņā" šķebīgā romāna pārstāsts šķita daudz labāks nekā Harija Kebēra šedevra citāti Dikēra garadarbā.
Patika, ka Straiks, bēdās uzkāpis korķa, nepavada komā mēnešus kā Nesbes Hols, bet ātri savācas. Otrajā romānā sāka kaitināt pārāk perfektā Robina Ellakota.

Manuprāt, lieliska izklaide.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #211 : 2018. gada 30. oktobris, 22:20:14 »
Tā, pēc Reno parauga sāku ņemt krimiķus no bibliotēkas. :)
Pirmo izrāvu cauri Lēna Leholainena "Viņas ienaidnieks", liktu **+, ***-
Galvenā varone darbu policijā nomainījusi uz juridisko biroju, taču, atrodot nesenas paziņas mirstīgās atliekas un uzņemoties šajā slepkavībā apsūdzētā cita paziņas aizstāvību, izmeklēšanā metas pati. Rokoties dziļāk, sāk rasties aizdomas, ka kāda pašnāvība arī patiesībā ir slepkavība.
Kaut kas mani Lehtolainenas romānos kaitina, iespējams vainīgs stāstījums no "es" skatījuma, taču identificēties ar varoni nespēju. Brīžam mākslīgi kāpināta spriedze.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #212 : 2018. gada 31. oktobris, 09:44:21 »
Varbūt tulkojumā vaina,bet gan valoda gan sižets ,liekas, vienkārša nepaplašināta teikuma līmenī.

Atslēdzies reno

« Atbilde #213 : 2018. gada 02. novembris, 19:24:12 »
Esmu pie beigām trešajai  Galbraita  grāmatai -"Ļaunuma raža"

Mazliet palēni iet, un sāk pieriebties tie maņjaki, bet tā īsti nojaust ļaundari nevaru

Atslēdzies reno

« Atbilde #214 : 2018. gada 03. novembris, 08:25:52 »
Tā, pabeidzu, esmu mazliet vīlusies

Atslēdzies sōla

« Atbilde #215 : 2018. gada 03. novembris, 09:28:16 »
Pēc Adlera-Olsona visp nav ko lasīt. Gribētos, lai viņš tik cep un cep savus gabalus...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #216 : 2018. gada 05. novembris, 13:01:53 »
Pēc Adlera-Olsona visp nav ko lasīt. Gribētos, lai viņš tik cep un cep savus gabalus...
...man šķiet, ka jau izrakstījies....tas Marko effekts - plika skriešana un bēgšana, nekādas detektīva intrigas...

Atslēdzies reno

« Atbilde #217 : 2018. gada 09. novembris, 08:31:04 »
Grišams    Informators  ****

Lasās interesanti, kaut vai stāsts par indiāņiem piederošajiem kazino un likumiem viņu zemēs.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #218 : 2018. gada 09. novembris, 10:44:57 »
Nele Noihausa "Dusmīgais vilks" ****
Pamattēma - pedofilija. Varbūt arī naiva, bet līdz galam nepārliecināja organizācijas apjoms (sajūta, ka lielākā daļa prominento personu pedofili) un, kā Nakats norādīja, šaubas, vai ar savu bērnu dalītos. Taču kopumā sižets aizraujošs un pietiekami pārliecinošs, valoda laba, it īpaši, ja salīdzina ar Lehtolainenu (vairs 3- zvaigznes neliktu, bet tikai knapas 2).
Par pārsteigumu pašai izrādījās, ka iepriekš Noihausu nebiju lasījusi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #219 : 2018. gada 10. novembris, 12:59:35 »
Tāda sajūta, ka biblioteka tikai krimiķus vien iepērk

Rona Holsela   Greizo spoguļu spēles   (Guilty Little Secrets) ***

Šoreiz latviskotais nosaukums pareizāks, nekādi "mazie noslēpumi"tur nav. Sižeta pamatā jau daudzreiz izspēlētie notikumi, arī Meitenē Vilcienā - sieva ar viltu tiek padarīta par vainīgo. Šajā gadījumā  noziegumā, par kuru nokļūst cietumā.
Lasīt var, bet par varītēm pēc šīs grāmatas tiekties nav vērts

Atslēdzies reno

« Atbilde #220 : 2018. gada 11. novembris, 19:16:46 »
Hokans Nesers  Cilvēks bez suņa *****

Labākā, ko pēdējā laikā esmu lasījusi, bet patika vairāk kā stāsts par vidusmēra zviedriem, nevis detektīvromāns. Vietām pilnīgi lielisks. Tāpat policista punktu sistēma, lai noskaidrotu, vai Dievs ir, sarunas ar viņu un kā beigās noformulē konkrēto lūgumu.

Kriminālintriga sākas, kad grāmata tuvojas pusei un viena līnija man šķiet mazliet nepārliecinoša, otru varēja nojaust,bet lai nu būtu.

Tulkojums gan mani brīžam kaitināja. Kad pirmo reizi varonis sēja  sev "šlipsi", domāju, ka tā tāda ironija. Nē, tā tulkotāja Ieva Pudure konsekventi sauc kaklasaiti. Tāpat viņa nelieto vārdu "aila", un visiem jāstāv "durvju atvērumā." Bet citādi ir OK

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #221 : 2018. gada 12. novembris, 09:39:06 »
Par "šlipsi" būtu jāpapēta kā rakstījis pats Nesers...ja teksts par "šlipsi" ir no grāmatas varoņa, tad ko tur kaitināt sevi?...pie mums arī daudzi vīrieši kaklasaiti sauc par "šlipsi" - pat labi izglītoti....es to saucu par protestu mietpilsonībai, kad "šlipse" ir "kultūras žņaugs" - to jānēsā, jo pieprasa amats, sabiedrības viedoklis utt..šādiem vīriešiem parasti ir tikai dažas "šlipses", gadās arī tikai viena...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #222 : 2018. gada 14. novembris, 10:52:39 »
Esmu pie beigām trešajai  Galbraita  grāmatai -"Ļaunuma raža"

Mazliet palēni iet, un sāk pieriebties tie maņjaki, bet tā īsti nojaust ļaundari nevaru
Sarakstīts ir labi, intriga tiešām ir līdz pat romāna beigām, taču uztaisīta mākslīgi...ļaundari varēja un vajadzēja policijai noķert jau grāmatas pusē...ticu, ka reālais skotlendjards to ar izdarītu, bet ko tad Roulinga rakstītu atlikušajās 300 lpp.?   
Es saprotu, ka tā ir patērētāju sabiedrības literatūra, lai rakstnieks pelnītu...nav nekādas pievienotās vērtības, laika nosišana un izklaide, bet mani besī romānā ievietotās REKLĀMAS!  :evil:   
 Ja tiek pirkta tēja ofisam , tad noteikti tiek uzslavēta viena konkrēta firma, kura ir labāka par tuvākajā lielveikalā nopērkamo utt.....bet par cigaretēm runājot, šķiet uz grāmatas vāka būtu jābūt tam standarta uzrakstam par smēķēšanas kaitīgumu...Kormorans Straiks izsmēķē stresa apstākļos pat 2 paciņas dienā un tās ir konkrētas markas cigaretes...tas ir, Roulinga neraksta, ka varonis smēķē cigaretes, bet regulāri piemin cigarešu marku!   
Nu, besī mani slēptās reklāmas! 
...nu, bet kā iesmērēt pircējām Jimmy Choo kurpes par 500 mārciņām?...gan jau labas kurpes, bet 500?...lūk, autore zombē lasītājas.. 
p.s.   
Taču lieliska izklaide, iesaku laika nosišanai! :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #223 : 2018. gada 14. novembris, 13:22:57 »
Aizrāvos ar JP Delaney Ticiet man.
Iebraucēja no UK, Klēra, mācās aktiermākslu Ņujorkā. Talants ir, prestižā skolā uzņem pat ar stipendiju, taču nav ne zaļās kartes, ne ienākumu, ne arī tuvinieku, kas varētu atbalstīt. Lai nomaksātu rēķinus, meitene izpalīdz kādai juridiskajai firmai ar laulību šķiršanu profilu iegūt pierādījumus vīru neuzticībai. Klēra tiek algota kā pievilinātāja un lietišķo pierādījumu (slepena filmēšana) ieguvēja. Taču vienā reizē sastaptais vīrietis izrādās gudrāks, sarežģītāks un interesantāks par visiem. Diemžēl viņa sieva pēc satikšanās ar Klēru tiek atrasta mirusi. Policija sākotnēji tur aizdomās meiteni, taču kad pierādījumi neapstiprinās, vēlas ar viņu sadarboties, jo atraitnis tiek turēts aizdomās par sērijveida slepkavībām. Klēra tiek gatavota nopietnam uzdevumam...
Vakarā lasīšui tālāk.
Man ir arī otra Delaney grāmata Mikimoto pērles. Tā sākotnēji likās estētiski auksta, tādēļ atliku malā. Bet tagad saprotu, ka lasīšu gan. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #224 : 2018. gada 14. novembris, 14:31:32 »
Aizrāvos ar JP Delaney Ticiet man.
Man ir arī otra Delaney grāmata Mikimoto pērles. Tā sākotnēji likās estētiski auksta, tādēļ atliku malā. Bet tagad saprotu, ka lasīšu gan. :)
Še kur bija mana atsauksme...
http://www.sarunuforums.lv/forums/literatra/jaunatklts-grmatas/420/#sc_top