Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 74790 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: Detektīvromāni
« Atbilde #300 : 2021. gada 30. marts, 15:14:01 »
Paldies, nakata kngs, grāmatas noteikti ir pilnīgākas, bet sameklēju seriālu par Straiku, - būs jāpaskatās. :)
Jā, paskaties gan. Es noskatījos pirmās divas sērijas, un man apnika, lai gan aktieriem nebija ne vainas.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #301 : 2021. gada 30. marts, 15:25:31 »
Jā, paskaties gan. Es noskatījos pirmās divas sērijas, un man apnika, lai gan aktieriem nebija ne vainas.
ierasta lieta, ka pēc grāmatas grūti ....jau savi tēli galvā utt...un šī noteikti nav "Sex un lielpilsēta", kur grāmata draņķis, bet filma kulta statusā...šajā reizē noteikti kriminālā intriga skatoties ņem virsroku, kamēr Roulingas galvenā vērtība ir britu sabiedrības tēlojums....nu, kā "Liekulības tirgus"...skatoties filmu visa enerģija aiziet ķerot vainīgo...pazūd pamatvērtības

Atslēdzies Minne

« Atbilde #302 : 2021. gada 30. marts, 20:38:12 »
Paldies, nakata kngs, grāmatas noteikti ir pilnīgākas, bet sameklēju seriālu par Straiku, - būs jāpaskatās. :)

Iesāku ar uzrāvienu, bet, jo tālāk, jo vairāk vīlos. Brīžam pilnīgi neloģiskas stulbības, nez, vai grāmatās arī?

Atslēdzies reno

« Atbilde #303 : 2021. gada 30. marts, 22:03:27 »
Seriāls bija baiselīgi lēns

Atslēdzies Minne

« Atbilde #304 : 2021. gada 30. marts, 22:09:47 »
Interesanti....man, savukārt, likās par ātru - tādā ziņā, ka daudz kas no grāmatas izņemts laukā, baigi jākoncentrējas, lai saprastu, kas un kādēļ

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #305 : 2021. gada 31. marts, 00:29:49 »
...nezinu, neesmu seriālu skatījies, vienīgi apmierināju ziņkāri apskatot netā galveno varoņu tēlus....visvairāk mani ,protams, ieinteresēja Šarlotes lomas aktrise, bet jutos dziļi vīlies....nu, nav, nav tā Šarlote...šī aktrise -Natasha O'Keeffe ,kurai vajadzētu būt kāda britu žurnāla top1 skaistulei, kā minēts Roulingas romānā....viņa pat kā aktrise tajos top10 diez vai ir iekļuvusi kaut kur...   
https://www.gettyimages.com/photos/natasha-okeeffe?phrase=natasha%20okeeffe&sort=mostpopular

Atslēdzies Minne

« Atbilde #306 : 2021. gada 31. marts, 00:45:31 »
Un Kormoranam arī gaita tāda, it kā nebūtu protēzes. Brīžam tā kā atceras, ka jāspēlē, bet brīžam drasē bez problēmām

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #307 : 2021. gada 31. marts, 08:18:07 »
Grāmatā teikts, ka Straiks kliboja tikai tad, kad viņam sāpēja kājas stumbenis, tātad ne vienmēr.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #308 : 2021. gada 31. marts, 16:43:16 »
Skaidrs....man vienmēr bija licies, ka protēzi pilnībā noslēpt nevar, ka gaitā tomēr parādās. Kur nu vēl cilvēkam, kurš par invalīdu kļuvis salīdzinoši nesen

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #309 : 2021. gada 03. aprīlis, 11:11:44 »
Nu es arī izlasīju Galbraita "Nemierīgās asinis". Visas 877 lappuses :) Lēni, ar baudu, soli pa solim.
Varu teikt, ka pagaidām labākais šīs sērijas romāns.
Pamanīju Nakata pieminētās ķerenes, kā arī sapratu, ka Nakatam varētu būt patikusi horoskopu līnija :D
Pēc romāna izlasīšanas sāku domāt, kā vispār tādu var ekranizēt, cik daudz no teksta un tēliem tiks noīsināts, un vai pēc tam vispār varēs saprast sižeta līniju. :?:
Manuprāt, grāmatā lieliska bija epizode, kad Straiks cietumā runāja ar maniaku, bet filmā nespēju iztēloties, ka spētu parādīt visas nianses...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #310 : 2021. gada 03. aprīlis, 17:20:25 »
normāli...4 dienās ar baudu, lēni izlasīja 900 lpp...būs pa nakti arī rāvusi!  :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #311 : 2021. gada 03. aprīlis, 18:07:13 »
Nakat, kas Tev atkal nepatīk? Ka māku lasīt? Ka man ir laiks lasīšanai?  Pa dienu 200 - 300 lappuses priekš manis ir normāli, Kontinenta izdotajām grāmatām pat vairāk varu mierīgi izlasīt...

Atslēdzies reno

« Atbilde #312 : 2021. gada 09. aprīlis, 15:26:25 »
Pie spriedzes romāniem pieskaitāms. Vietām sižets izraisa šaubas -vai tā cilvēks var domāt, rīkoties? Bet paskatoties tepat apkārt, saproti, ka var gan. Romāns izceļas ar to ka, xxx-----x, gandrīz ierakstīju, kā beidzas
Faktiski ņēmu arī tādēļ, ka tulkojusi Māra Poļakova.  2018. uzņemta filma
Dārsija Bella  Neliela izpalīdzēšana  *** nu labi, vēl 1/2*

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #313 : 2021. gada 09. aprīlis, 15:38:38 »
Es arī šodien dabūju grāmatu kaudzīti, to skaitā "Nelielu izpalīdzēšanu". Tad jau redzēs, kā patiks.

No tikko izlasītajām atzīmēšu Aleksandras Endrūsas romānu "Viltvārde". Skaitās trilleris, sižets savīts ar intrigu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #314 : 2021. gada 09. aprīlis, 16:39:37 »
Neliela izpalīdzēšana ir labàkā filma!!!! Tāpec grāmatu pat nelasu.Tik laba! Ir shortcut. Vismaz bija. Ļoti patika!