Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 74798 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Detektīvromāni
« Atbilde #315 : 2021. gada 10. aprīlis, 08:30:28 »
Dīvainā kārtā nākošā "paralēlā" Vodolazkinam man gadījās ar  līdzīgu sižeta formulu -atkal divas draudzenes
Elizabete Keja  Septiņi meli    ***
Trīs *** lieku tādēļ, ka atkal sižets mīdās uz vietas. Ja nav nekāda liela vērtība tekstam, tad vismaz action vajadzētu noturēt. Es, kā parasti tādām grāmatām, kaut kur pusē sāku šķirt uz priekšu paātrināti.

Atslodzei var noteikti paņemt, mani vienmēr interesē "nu ko šoreiz sagudros". Nav vismaz skandināvu šausmeklis

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #316 : 2021. gada 13. aprīlis, 15:38:03 »
Visas lasām apmēram vienu un to pašu :) man gan slinkums anotācijas rakstīt :)
Izlasīju Kovaļovas Šoseju. Liktu pie Lata romāniem :( Varbūt man Bezvēsts pazudušās tīri neko likās tāpēc, ka seriāls bija tā nekas. Bet Šoseja - riktīgs Lata romāns :D Izlasīju pāris stundās un jau pārdevu :D Sapratu, ka nav vērts uz ārzemēm sūtīt lasīšanai. Tā īpaši neiesaku.

Atslēdzies reno

« Atbilde #317 : 2021. gada 13. aprīlis, 20:43:37 »
Liza Gārdnere   noķeriet mani  *****

laba, raita, spriedzenieks kārtīgs

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #318 : 2021. gada 22. aprīlis, 15:07:51 »
...nezinu, neesmu seriālu skatījies, vienīgi apmierināju ziņkāri apskatot netā galveno varoņu tēlus....visvairāk mani ,protams, ieinteresēja Šarlotes lomas aktrise, bet jutos dziļi vīlies....nu, nav, nav tā Šarlote...šī aktrise -Natasha O'Keeffe ,kurai vajadzētu būt kāda britu žurnāla top1 skaistulei, kā minēts Roulingas romānā....viņa pat kā aktrise tajos top10 diez vai ir iekļuvusi kaut kur...   
https://www.gettyimages.com/photos/natasha-okeeffe?phrase=natasha%20okeeffe&sort=mostpopular
lūk, Šarlotei bija jābūt kaut kas no šīs dāmas - 
https://www.delfi.lv/izklaide/dzivesstils/stils/kolorita-britu-sabiedribas-dama-keitija-praisa-saderinas-astoto-reizi.d?id=53126717

Atslēdzies Milka

« Atbilde #319 : 2021. gada 22. aprīlis, 16:04:07 »
lūk, Šarlotei bija jābūt kaut kas no šīs dāmas - 
https://www.delfi.lv/izklaide/dzivesstils/stils/kolorita-britu-sabiedribas-dama-keitija-praisa-saderinas-astoto-reizi.d?id=53126717

Pa manam, strašnaja tā Keitija Praisa. Izķēmojusi sevi ar n-tajām operācijām.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #320 : 2021. gada 22. aprīlis, 16:10:05 »
Pa manam, strašnaja tā Keitija Praisa. Izķēmojusi sevi ar n-tajām operācijām.
nu, var piekrist un nepiekrist, bet dulla kā Šarlote! :rofl:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #321 : 2021. gada 22. aprīlis, 17:48:46 »
Tad tas neliecinātu neko labu par Kormoranu.

Pirmā, munuprāt, ir ļoti piemērota, viņā ir elegance salīdzinot ar to otru, lēto

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #322 : 2021. gada 22. aprīlis, 18:55:48 »
Tad tas neliecinātu neko labu par Kormoranu.

Pirmā, munuprāt, ir ļoti piemērota, viņā ir elegance salīdzinot ar to otru, lēto
augstās domās par vīriešu spēju novērtēt eleganci! :)...tur attiecības balstījās uz citiem principiem - visiem par spīti! :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #323 : 2021. gada 26. aprīlis, 08:12:20 »
Kamilla Lekberga Zelta būris  *****  savā psiholoģiskā trillera kategorijā
Ellē nav redzētas tādas dusmas  kā sievietei, kas  pagātnē redzējusi vardarbību un ir spējīga uz atriebību
Nav detektīvromāns,  jo neviens pat nenojauš, ka ir notikuši noziegumi.

Vienīgi tā arī nesaprotu, kāpēc grāmatas anotācijā uz vāka varoni sauc Džeks, bet tekstā ir Jaks. Būtu vismaz par Jāku nosaukusi,  mūsu ausīm neskanētu  līdzīgi dzīvniekam un tā kā zviedriskāk
(tulkotāja Ilona  Ozoliņa -Čiu)

Atslēdzies reno

« Atbilde #324 : 2021. gada 24. maijs, 08:08:47 »
Vēl, padomājot par to zelta būri, ņemu nost zvaigznes vienu pēc otras. Pārāk jau atriebība  fantāzijas pasaulē iebrauc

Patiešām labs krimināromāns ir Neles Neihauzas Mātes diena. Šerminoši par bērnu adopciju un audžuģimenēm

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #325 : 2021. gada 24. maijs, 10:03:01 »
Pilnīgi piekrītu reno! Jau čatā minēju, ka ir viens vārds, ar ko raksturot Lekbergas pēdējo veikumu, vai arī tulkojumu. Sūds. Un nesimpātiska literārā varone. Pat riebumu izsauca, tāpat kā Maestra. Noihausa daudz labāka.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 24. maijs, 10:08:20 no lumbergs »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #326 : 2021. gada 08. jūnijs, 11:27:12 »
Nu es arī izlasīju Galbraita "Nemierīgās asinis". Visas 877 lappuses :) Lēni, ar baudu, soli pa solim.
Varu teikt, ka pagaidām labākais šīs sērijas romāns.
Jautājums tulkotājai Silvijai Bricei - 
Kurš ir bijis grūtākais tulkojums?
Jaunākajā Galbraita tulkojumā (Roberts Galbraits ir Dž. K. Roulingas literārais pseidonīms, kuru viņa izmanto, rakstot kriminālromānus. – I. P.) katras nodaļas sākumā bija fragments no lugas “Feju karaliene” dzejā 17. gadsimta angļu valodā, un man bija jāizlasa visa tā sasodītā luga, lai saprastu, kas par tēliem, kāda dzimuma un tā tālāk.(c)LA

Atslēdzies mary

« Atbilde #327 : 2021. gada 08. jūnijs, 17:59:15 »
Piekrītu, ka Nemierīgās asinis ir vislabākais no šiem romāniem. Es gan viņu izlasīju pirmo, tūlīt būšu pieveikusi pārējos, bet tie ir tik ļauni un satraucoši, ka uzreiz necik lappušu nevaru izlasīt. Sevišķi jau Ļaunuma raža. Es pieradusi pārlasīt ik pa pieciem gadiem A.Kristi un Simenonu,  :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #328 : 2021. gada 08. jūnijs, 19:24:14 »
Nesaprotu, pēc kāda principa un, kāpēc tik maz, tiek papildināta 3td bibliotēka, jo izvēle salīdzinoši maza. Galbraits gan, šķiet, tur viss atrodams, Larsons arī, Bisī Melnās ūdensrozes lasīju, taču nu vairs neredzu. It kā parādās diezgan svaigi izdevumi, toties vecāku nav - tās pašas Lekbergas nevienas. No mūsu pašu Lācīša tikai Sekss un vardarbība...   :?:
Tagad pieķēros Linkas Cietsirdīgajām spēlēm - detektīvintriga ir. No Linkas arī vēl tikai Izvēle trešajā tēvadēlā dabūjama.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #329 : 2021. gada 08. jūnijs, 20:14:20 »
Es gan pieņemu, ka 3td varētu būt jautājums arī par autortiesībām, es Kormorānu tur lasu. Neesmu skatījusies, vai pēdējais ir vai jāgaida.