Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 75201 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Detektīvromāni
« Atbilde #90 : 2016. gada 11. aprīlis, 10:16:32 »
Inga Jēruma" Plaisa". Tā pati, kas rakstīja ar pseidonīmu Margarita Grietēna, līdz saprata, ka ar īsto vārdu vairāk pircēju :) Esmu viņas detektīvus šad tad lasījusi - tādi nu ļoti viegli, salīdzinot ar ārzemnieku jucekli, bet nav tik interesanti. ļoti laba lasāmviela lidmašīnā vai rindā, izlasīsiet 2 stundās. Atrod kalnos meitenes līķi un tad noskaidrojas, kas īsti tajā kompānijā kalnos notika.  Nesen izlasīju vēl vienu detektīvu(no Lata romānu sērijas), tas ar bija tā nekas, bet, tā ka nenofočēju, tad neatceros ne vāku, ne nosaukumu, ne autoru. Latviešus paņemu, kad gribu ko nesaspringtu.

Tagad arī lasu Ričards Ingrems" Acumirkļa lēmums". Autors arī latvietis, kas dzīvo svešumā, bet raksta it kā ārzemnieks un ar ārzemju varoņiem un notikumiem. Nav sevišķi aizraujošs, bet izlasīšu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #91 : 2016. gada 18. aprīlis, 17:49:28 »
Mišels Bisī  Meklējot spāri

It kā trilleris, bet pārāk lielā sajūsmā neesmu

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #92 : 2016. gada 25. aprīlis, 08:39:09 »
Izrādās, ka latvieši arī čaklli sākuši rakstīt detektīvus, arī citi bez jau pieminētās Grietēnas(Jērumas).
Danuta Butrima "Caur tinas aci" - atrod noslīkušu meiteni un tad tur visādas sadzīviskas peripetijas ciemā utt.
Sandra Švarca "Rotaļas mijkrēslī" - pagātne savijas ar tagadni, paralēli atrisinās sens it kā nelaimes gadījums.
Franciska Ermlere "Rīgas buča" - muzejs, tēlotājmāksla, slepkavība, atklājumi par tumšām lietām mākslas muzejā.
Tie visi romāni ir no Lata Romānu sērijas, iedeva man kaudzi no izdevniecības par brīvu, es paņēmu lasīšanai tikai detektīvus, jo sadzīves LR kaut kā neliekas interesanti.
Bernārs Miņjē "Aplī". Šausminoši noslepkavota liceja skolotāja, aizraujošs, biezs detektīvs.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #93 : 2016. gada 18. maijs, 22:29:35 »
Patersons un Gross "Otrā iespēja"
Nav nekā samudžināta, labs atslodzei. Protams, vainīgais ir cits, ne tas, kas likās jau gandrīz grāmatas beigās. Ļoti viegli lasās, ātri izlasāms, nav ne vainas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #94 : 2016. gada 18. maijs, 23:15:11 »
Man par Lāgerkranca grāmatu divejādi gan patika, gan nepatika.
Meitene  zirnekļa tīklā
Pašlaik lasu, man patīk gluži labi, lai arī datoru un tīklu apraksti gari un sarežģīti Vietām ir tāda  kā neveikla ar atsaucēm uz iepriekšējiem stāstiem. Bet arī Lārsonam trešā daļa nebija tik laba, kā pirmās. Vienīgais  -tulkojums
gan ir briesmīgs, tik daudz utis sen nebiju redzējusi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #95 : 2016. gada 18. maijs, 23:17:51 »
Vēl viena, nelasīta stāv rindā -Marija Ērnestama  "Bustera ausis", slavēta kā psiholoģisks trilleris. Šai pašai autorei ir izdota arī "Marionešu meitas"

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #96 : 2016. gada 19. maijs, 08:13:11 »
"Marionešu meitas" bija labas, bet gluži par detektīvu es to nesauktu.

p.s. Apskaužu Reno, ka viņai bibliotēkā tik ātri iespējams tikt pie jaunajām grāmatām. Kamēr RCB iepērk un nogādā pa filiālēm......  :sad_smiley:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #97 : 2016. gada 20. maijs, 08:12:49 »
Mišels Bisī  Meklējot spāri

It kā trilleris, bet pārāk lielā sajūsmā neesmu

Es tikko izlasīju, man patika.

Atslēdzies reno

« Atbilde #98 : 2016. gada 20. maijs, 08:39:08 »
Dažreiz, kā aizvakar,trāpos uz pievedumu. Tad  man  ļauj izvēlēties -pilnīgi pierunā. Zirnekļmeiteni pabeidzu, patika. Skaidri atstāti pavedieni turpinājumiem.Tagad skatos uz 5 grāmatām un nevaru izlemt, ar kuru sākt

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #99 : 2016. gada 25. augusts, 15:06:12 »
Sen tēma nav cilāta, jāieraksta kaut kas. :)

Izlasīju M.Ērnestamas "Bustera ausis" - kā jau Reno iepriekš rakstīja, tas ir psiholoģisks trilleris. Izlasīju raiti, interesanta sižeta virzība un beigas.

Samuels Bjorks "Es ceļoju viena". Tiek aizsākta jauna skandināvu autora detektīvu sērija. Notiek sērijveida slepkavību izmeklēšana.

Džeimss Gripando "Gultā ar svešinieku".  Atslodzei derēs. :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #100 : 2016. gada 25. augusts, 16:02:56 »
Karls Juhans Valgrēns "Ēnu vīrs". Kārtējais skandināvu detektīvs. Galvenais varonis kaut kas no Harija Hola (dēļ atkarībām), kaut kas no Līsbetes Salanderes (datorurķis). Neiztiek bez personāžiem ar psihiskām novirzēm, bet stāsts interesants, it īpaši pirmajā pusē, kur dominē detektīvlīnija, nevis darbība (kāda alternatīva latviešu valodā ir vārdam "bojeviks"?)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies taj

« Atbilde #101 : 2016. gada 25. augusts, 20:57:29 »
Luīze, kā patika "Es ceļoju viena"? Nav pārāk asiņaini nežēlīgi notikumi? Vairāk tāds kā psiholoģiskais detektīvs?

Tā kā domāju, domāju, bet vēl neesmu atgājusi no Renē Naitas "Atruna", kas bija īstens psiholoģiskais gabals. Detektīvsižets arī, bet galvenais stāsts par to, kā viss var samudžināties, ka atliek tikai kādu faktu izraut no konteksta, un aiziet.... "Atrunā" nebija nežēlības, tur drīzāk bija tādi kā iekšējie dialogi. Un visu laiku sajūta, ka tūlīt tūlīt kaut kas atklāsies, tikai kas... Bija varen interesanti! Vien pēc tam man prasījās kas citādāks. Un tagad atkal sāku nolūkoties uz detektīviem...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #102 : 2016. gada 28. augusts, 21:39:33 »
Luīze, kā patika "Es ceļoju viena"? Nav pārāk asiņaini nežēlīgi notikumi? Vairāk tāds kā psiholoģiskais detektīvs?

Tagad domāju, vai vispār bija asinis. Slepkavības jā, bet bez asinīm. Psiholoģijas gan tur pārpārēm bija. Man bija interesanti.

Atslēdzies taj

« Atbilde #103 : 2016. gada 29. augusts, 06:31:18 »
Paldies! Tad tas būs manā gaumē. Kaut kad, kad bibliotēkā būs plauktā, noteikti paņemšu izlasīt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #104 : 2016. gada 30. augusts, 10:55:32 »
Svaigi no bibliotēkas -Adlers-Olsens "Marko efekts"

Pabraucu atpakaļ -ārprāts, esmu lasījusi Meiteni kurai pulkstenis utt un ne nieka neatceros. Demence?