Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 74876 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Detektīvromāni
« Atbilde #105 : 2016. gada 30. augusts, 11:07:28 »
Es vēl gaidu rindā uz "Marko efektu".

Par to, ka neatceries izlasītu grāmatu, nav jāsatraucas. Tur nebija nekā tāda, ko neteikti vajadzētu atcerēties. :) 

Atslēdzies reno

« Atbilde #106 : 2016. gada 16. septembris, 18:05:38 »
Nele Noihausa   Dusmīgais vilks

Interesanta, bet baiselīgāka nekā parasti

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #107 : 2016. gada 24. septembris, 18:18:54 »
Izlasīju Aleksandras Mariņinas "Eņģeļi uz ledus neizdzīvo" abas daļas.

Daiļslidošanas netīrās aizkulises, izmeklēšanas specifika Krievijā, raksturi un psiholoģija - tas viss Mariņinai labi padodas.

Neliela vilšanās bija par slepkavošanas shēmu, jo līdzīgas shēmas izmantošana redzēta arī citos seriālos. Šajā grāmatā gan ir pateikts, tieši kur vainīgā persona smēlusies ideju.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #108 : 2016. gada 26. septembris, 20:26:41 »
Ričards Ingrems "Bīstamā patiesība"

Latviešu autora romāna darbība notiek Skotijā, un galvenais varonis ir skotu glābējs - ugunsdzēsējs, kuram glābjamie gandrīz vai paši skrien virsū. Paralēli ir intriga par vienu izglābto, kurš pazudis no slimnīcas, it kā nomiris, it kā vēl dzīvs. Patika, kā autors stāsta par galvenā varoņa aizraušanos ar pārgājieniem kalnos. Vienlaikus grāmatā teksts vietām tāds dīvains un bērnišķīgs - radās iespaids, ka autors skaļi domā un sarunājas pats ar sevi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #109 : 2016. gada 06. oktobris, 11:27:12 »
Izlasīju Nesbē Tarakānus -normāli. Pa vidu tā kā palēninājās, bet beigās protams " nekas nav tā kā izliekas"

Atslēdzies taj

« Atbilde #110 : 2016. gada 07. oktobris, 07:28:58 »
Izlasīju Miņjē "Aplī" (šim autoram pirms tam iznāca arī "Melnais taurenis"). Patika! Negāja gan ātri tā lasīšana. Nebija tā, ka detektīvsižets tā ierautu, aizrautu, ka nu tik turies, līdz vēlai naktij lasot. Pa vidam kādas dzīves pārdomas arī iegadījās. Bet kopumā patika. Nav asiņainu šausmu, vairāk tāda pakāpeniska izmeklēšana. Beigas atstāja mazu pārsteigumu... Ir vērts lasīt.

Atslēdzies taj

« Atbilde #111 : 2016. gada 07. oktobris, 07:30:07 »
Savukārt uz "Es ceļoju viena", kas šeit arī tika pieminēta, bibliotēkā rinda, ceru, ka drīz pienāks mana kārta.

Atslēdzies reno

« Atbilde #112 : 2016. gada 15. oktobris, 19:21:19 »
juhū -dabūju Meitene vilcienā, Paula Hokinsa. Filma jau arī tagad ir, bet vispirms gribu izlasīt, lai nav tik bailelīgi

Es ceļoju viena  -esmu rindā

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #113 : 2016. gada 15. oktobris, 21:37:05 »
Lasīju abas, bija labas. Uz filmu taisos iet.

Atslēdzies taj

« Atbilde #114 : 2016. gada 16. oktobris, 06:47:56 »
"Meitene vilcienā" filma diezgan precīzi atspoguļo grāmatu. Man ļoti patika. Bet ir cilvēki no paziņu loka, kas sacīja, ka gan grāmata, gan filma depresīva.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #115 : 2016. gada 10. novembris, 08:15:39 »
Lēne Koberbēla, Agneta Frīsa "Lakstīgalas nāve"

Turpinās abu autoru iepriekšējās grāmatās aizsāktā sižeta līnija, taču var lasīt arī kā atsevišķu romānu. Darbība notiek gan mūsdienu Dānijā, gan Staļina laiku Ukrainā. Ap grāmatas vidu man kļuva skaidrs, kā abas līnijas sasaistās, atlika tikai izlasīt līdz galam un uzzināt, ar ko beidzās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #116 : 2016. gada 10. novembris, 09:04:37 »
Lakstīgala tieši ir manā grāmatu kaudzītē, gaida savu kārtu

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #117 : 2016. gada 10. novembris, 10:29:22 »
Afrora rakstīja par Lehtolainenas Mana pirmā slepkavība:
Citāts
Jūlijs 17, 2015, 00:17:51 »

izlasīju mana pirmā slepkavība.
14eur, 2as dienas, neesmu sajūsmā

Arī sajūsmā neesmu (bet vairs ne par 14 Eu), taču lasīt var. Mēģinājums veidot intrigu Kristi stilā - slepkavība, slēgts aizdomās turamo loks, bet  īsti nepārliecināja. Manās acīs pluss - beidzot bez trakajiem. Un uzjautrināja sākums - dzirdēti stāsti par latviešu kora saietiem, nu somiem izrādās notiek līdzīgi ;)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #118 : 2016. gada 10. novembris, 10:29:37 »
"Meitene vilcienā" filma diezgan precīzi atspoguļo grāmatu. Man ļoti patika. Bet ir cilvēki no paziņu loka, kas sacīja, ka gan grāmata, gan filma depresīva.
Izlasīju. Patika, bet nu ne tā, ka nevarētu atrauties. Depresīva? Jā.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #119 : 2016. gada 16. novembris, 19:10:26 »

Vai neviens nav ķēries klāt Heninga Mankela darbiem par Valanderu? Vai arī to vērtējums gāja zudībā toreiz maijā?

Izlasīju Henninga Mankela “Handen” (2004.) anglisko tulkojumu “An Event in Autumn”. Man jau parasti patīk detektīvi, kur atklājamais noziegums noticis pirms krietna laika, patīk kā pagātne tiek lipināta kopā no fragmentiem. Protams, lasot prātā nāk Keneta Branas Valanders, lai gan nemaz tik līdzīgs Henkela Valanderam viņš nav.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck