Autors Tēma: Pītas lietas  (Lasīts 1167 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Pītas lietas
« : 2018. gada 24. jūnijs, 20:29:22 »
Kur iemācīties pīt puķu podus no klūgām?

Atslēdzies kvadra

Re: Pītas lietas
« Atbilde #1 : 2018. gada 24. jūnijs, 20:47:30 »
Kādreiz klūdziņu pīšanas kursos gāju. Gan jau tagad tādi arī atrodami. Pamatlietas labi ierādīja, un tālāk jau var pats meklēt idejas un audzēt meistarību. Es gan šo nodarbi pametu - pati pīšana ir patīkama nodarbe, bet tas milzu darbs ar materiāla gatavošanu - klūgu sagādāšanu, tvaicēšanu, mizošanu, atkal tvaicēšanu... Un darīt to virtuvē uz gāzes plīts... Kas ar to nopietni nodarbojas, apgādājas ar iekārtām, arī klūgas audzē, kvalitatīvas, paši, nevis meklējas kko pa grāvmalām.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2018. gada 25. jūnijs, 07:19:37 »
padomju pseidoklūdzinieki pina arī ar krāsainiem vadiņiem. Tagad gan vadiņi dārgi un apkārt nemētājas :)

Atslēdzies nella

« Atbilde #3 : 2018. gada 25. jūnijs, 09:27:14 »
meitenes čakli pinot no papīra trubiņām https://club.osinka.ru/topic-93341
var atrast daudz aprakstu, kā trubiņas sagatavot un apstrādāt, izklausās vieglāk, kā cīnīties ar klūgām :)
arī pašai liels kārdinājums pamēģināt, bet pagaidām esmu tikai kādu buntīti trubiņu saveidojusi

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #4 : 2018. gada 25. jūnijs, 09:49:37 »
Man bērnībā dikti patika tie vadu groziņi - tik krāsaini un koši, nevis kā tie zaru :P :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies dille

« Atbilde #5 : 2018. gada 25. jūnijs, 10:27:15 »
Bērnībā pinām groziņus no priežu saknēm.  Nu labi, milzu lieli tie groziņi nebija, lellēm un kādreiz meža zemenēm pietika.
Īsti neatceros, bet šķiet, tās priežu saknītes forši nomizojās, laikam pakasījām , kā jaunos kartupeļus tīra, tad gareniski pāršķel uz pusēm ar nazīti un sāk visu ko darināt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2018. gada 25. jūnijs, 10:35:30 »
no priežu saknītēm jau skaitās tie vissmalkākie

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2018. gada 25. jūnijs, 10:36:50 »
No apvārītiem spagetti

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2018. gada 25. jūnijs, 15:48:00 »
No apvārītiem spagetti

..jā, jā...un dibens no lazanjas plāksnes  :evil:

Man aŗī savulaik gribējies kko šajā virzienā pamācīties, bet materiālu sagatave dabiski un lēnām nogalināja šo vēlmi

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2018. gada 25. jūnijs, 15:49:18 »
es bērnībā mazajās klasītēs mācēju pīnītes pīt no sutaša. Pat kvadrātaino mācēju  :rofl:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2018. gada 25. jūnijs, 16:07:24 »
es bērnībā mazajās klasītēs mācēju pīnītes pīt no sutaša. Pat kvadrātaino mācēju  :rofl:

Es pat augstskolā to mācēju - no n-tajiem sutažas pavedieniem  :mrgr:

Atslēdzies dille

« Atbilde #11 : 2018. gada 25. jūnijs, 16:42:38 »
Es pat augstskolā to mācēju - no n-tajiem sutažas pavedieniem  :mrgr:
Vai ta tā nebija mezglošana? Es tādu plecā karamu maisiņkuli sev augstskolā samezgloju.
Atzīstu, reizēm tas bijis bezjēdzīgi, ieguldīt tik daudz laika vivisādos darinājumos - rezultāts jau nav slikts, bet mēdz drīz apnikt un tas nav proporcionāli ieguldītajam darbam.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2018. gada 25. jūnijs, 17:05:17 »
Nē, tieši pīšana vienā mācību priekšmetā. Mezglot nekad neesmu mācējusi