Autors Tēma: Ļaundari izliekas par ..  (Lasīts 34650 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Krimsons

Atb: Ļaundari izliekas par ..
« Atbilde #120 : 2023. gada 14. decembris, 21:25:25 »
izpratne par elementàru drošìbu izpaliek..
Brīnos, ka vispār vēl ir cilvēki, kuriem saglabājusies kaut neliela izpratne par drošību.
Mans bijušais priekšnieks arī turēja atsevišķu karti pirkumiem internetā, tomēr nepacentās turēt tukšu.
Reiz naktī viņam telefonā atnāca piecas īsziņas no bankas par 100 eiro pirkumiem...
No rīta karte bija tukša, 500 eiro kukū.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #121 : 2023. gada 14. decembris, 21:37:50 »
Ak... Nu piedodiet, lūdzami, ka esmu jūs tik briesmīgi apdraudējusi! Cerams, neviens nav atvēris savu kontu laimēto 1000 eur ieskaitīšanai!
 :sarcasm:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #122 : 2023. gada 17. decembris, 17:11:17 »
Pēdējā laikā uzkrītoši bieži finanšu krāpnieki Youtube un Twitter reklāmās sākuši izmantot jaunākās mākslīgā intelekta iespējas - populāru cilvēku balsu klonēšana, lūpu sinhronizācija (lip sync) ar reklāmas tekstu. Pagaidām krieviski un RU auditorijai - Dudj, TV diktori un sižeti.
Esiet uzmanīgi, tādas pašas reklāmas latviešu valodā un ar mums pazīstamiem cilvēkiem nav aiz kalniem.
Ilmārs Poikāns

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #123 : 2023. gada 17. decembris, 20:08:49 »
Tiesa. Tad Ī.Masks, tad Cukerbergs... Par kaut kādām investīciju platformām stāsta. Ka tūliņ, tūliņ jau pēdējās vietas aizpildās - pasteidzieties, gribētāji, drīz vairs tādas iespējas nebūs!  :mrgr:  Un tā jau vismaz kāda pusgada garumā, kopš nu es esmu ievērojusi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #124 : 2023. gada 18. decembris, 09:21:52 »
Pēdējā laikā uzkrītoši bieži finanšu krāpnieki Youtube un Twitter reklāmās sākuši izmantot jaunākās mākslīgā intelekta iespējas - populāru cilvēku balsu klonēšana, lūpu sinhronizācija (lip sync) ar reklāmas tekstu. Pagaidām krieviski un RU auditorijai - Dudj, TV diktori un sižeti.
Esiet uzmanīgi, tādas pašas reklāmas latviešu valodā un ar mums pazīstamiem cilvēkiem nav aiz kalniem.
Ilmārs Poikāns

teicienam - "es viņam pirkstu mutē (ne)bāztu" sāk parādīties zināma jēga!!!  :talking:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #125 : 2023. gada 18. decembris, 17:14:22 »
Šodien lasīju Valsts valodas centra brīdinājumu par viņu vārdā sūtītām krāpnieciskām vēstulēm.
Īsti netieku gudra - kāds tur ir krāpšanas veids. Ziņa par neesošu izlozi vai konkursu?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #126 : 2023. gada 18. decembris, 18:00:51 »
No feisbuka:

"PADODIET TĀLĀK", tā man sarunas beigās teica ĪSTĀ policija. JO - ir arī neīstā!
Šodien saņēmu telefona zvanu (mobilais numurs) no Kriminālpolicijas inspektora Tāda un Šāda. Prasīja vai personīgi pazīstu personu vārdā Šāds un Tāds. Teicu, ka nē un kas par lietu? Esot saņemts iesniegums no Swedbank Latvia, ka šis Šāds un Tāds ir mēģinājis uz mana vārda paņemt 15000 EUR aizdevumu rokā turot notariāli apstiprinātu pilnvaru. Vai es esmu kādu pilnvarojis? Atbildēju - NĒ! Ir tad 2 varianti, vai nu notārs ir krāpnieks vai nu notāram izteikti dzīvības draudi. Ūūūn saruna turpinās:
- vai esmu 30 dienu laikā kādam devis datus?
- vai 30 dienu laikā esmu iepircies internetā?
 - vai 30 dienu laikā esmu bijis savā bankā un vai tur pret mani ir rupji izturējušies?
 - un tā tālāk un tā joprojām
 - un vai lietoju wacap?
Tur gan atbildēju jā. Tad man nosūtīs fotorobotu atpazīšanai un "kriminālpolicijas inspektors" savu apliecību, lai paliekot uz līnijas.
Nepaliku!
Ziņu tiešām saņēmu ar bildēm, bet neatvēru. Jo! Beidzot paliku aizdomīgs un arī uz līnijas nepaliku. Vēl aizdomīgāks paliku, ka uzreiz saņēmi zvanu no cita numura (mobilais numurs) ar skarbu tekstu, KAPĒC ES ESMU NOLICIS KALUSULI?
Teicu, ka īsti neuzticos, ka man jau paranoja un es labprāt ieradīšos iecirknī. "Kriminālpolicijas inspektors" teica, ka saskaņā ar likumu velnsviņzinkādu viņam sāķumā jāievāc mutiska liecība un to varot darīt arī pa telefonu. "Tomēr labprāt ierastos iecirknī", atbildēju. Viņš teica, lai atverot vaļā wacap, tur ir viņa apliecība, ka var uzticēties. Atbildēju, ka nevēršu. Viņš nepadevās - sacīja, ka pēc ši zvana 2-5 dienu laikā saņemšu arī oficiālu vēstuli ar uzaicinājumu ierasties iecirknī. Es arī nepadevos - teicu, ka nop. Klausuli nolika - viņš.
Šoreiz es atzvanīju, gan uz pirmo, gan otro "inspektora" numuru. Tur atbild sievietes - dažāda vecuma un tautības. Viņas nav no kriminālpolicijas!
Zvanīju uz īsto Valsts policijas informatīvo tālruni. Un jā! Ir tāda krāpnieku grupa, īpaši aktīva, kas bāzēta ārvalstīs, un spēj pieslēgties jebkuram LV reģistrētam mobilajam numuram (arī manam), lai veiktu šo zvanu. Shēma tāda - no sākuma paziņo, ka uz mana vārda mēģināts paņemt kredītu, gūst uzticību, nosūtot fotorobotu un "inspektora" apliecību un tad tālāk zvana saņēmējs tiek aicināts pārsūtīt savus līdzekļus uz citu bankas kontu.
Ko es varu darīt šajā situācija? Vai man jāraksta kāds iesniegums? Nē! Policijai jau viņi ir zināmi.
Ko zvana saņēmējs var darīt?
Nolikt klausuli vai pateikt, ka labprāt ieradīsies personīgi iecirknī. Tad saruna beigsies.
Un vēl ko darīt? Obligāti apzināt savus tuvos un viņus painformēt - lai padodu tālāk savējiem!
Tad nu lūdzu, padodu tālāk savējiem!
Lai ģeniāla nedēļa un finanses paliek pie jums!
PS
Vārdi aizvietoti ar Šāds un Tāds un Tāds un Šāds, jo telefona zvanā krāpnieku izgudroti vārdi, lai arī nav īsti, bet tomēr kādiem LV tie var piederēt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #127 : 2023. gada 18. decembris, 18:16:16 »
varbūt offtopiks, bet..

zvana nepazīstam numurs +371 66164 566... nevarēju runāt, nometu... izdomāju atzvanīt (es tā parasti NEDARU) - izejošā līnija, atzvans nav iespējams...

ieskaldīju googlē:
+371 66 164 566

NEGATIVE ROBOCALL
fixed line
Latvia

Atslēdzies Trix

« Atbilde #128 : 2023. gada 18. decembris, 18:42:20 »
Ā, šitie man arī zvanīja. Neatceros, vai kaut ko teica, es visus šos "mēs jums dāvinām 85 eiro" izslēdzu un aizmirstu.
Vienreiz viens zvanīja, runāja krieviski, es pretī latviski. Ļoti bēdīgā balsī novilka, ka žēl, ka es nerunāju krieviski...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #129 : 2023. gada 18. decembris, 19:03:43 »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #130 : 2023. gada 18. decembris, 20:45:27 »
Lidosta iztirgojot bezsaimnieka koferus, kurus īpašnieki kādā tur ilgākā periodā nav pieprasījuši, par 2 eur gabalā. Bildē - koferu lērums. Pielikumā apmierinātu "klientu" atsauksmes - kā nu ne, koferis ar visu saturu par nieka 2 eur!  :mrgr:
Bik papētot - feiks.
Es tik nesaprotu - nu labi, kā 1.aprīļa ziņa tā derētu, a fiška ta kur? Kur bizness?

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #131 : 2023. gada 18. decembris, 22:13:00 »
Bizness? Tiek pie bankas datiem. Prāta mulsumā uzķēros uz pannām pa 2 eiro. Pēc 5 minūtēm zvanīju bankai, mainīju karti un internetbanku. Pat nenojautu, ka esmu tik liela auza. Jo, papētot atsauksmes, skaidrs, ka krāpnieki.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #132 : 2023. gada 19. decembris, 00:28:53 »
Lidosta iztirgojot bezsaimnieka koferus, kurus īpašnieki kādā tur ilgākā periodā nav pieprasījuši, par 2 eur gabalā. Bildē - koferu lērums. Pielikumā apmierinātu "klientu" atsauksmes - kā nu ne, koferis ar visu saturu par nieka 2 eur!  :mrgr:
Bik papētot - feiks.
Es tik nesaprotu - nu labi, kā 1.aprīļa ziņa tā derētu, a fiška ta kur? Kur bizness?

Ir arī sāga par neizņemtajiem pasta sūtījumiem. Arī 2€

Atslēdzies Trix

« Atbilde #133 : 2023. gada 19. decembris, 08:17:42 »
Bet es totāli nesaprotu vienu. Kāpēc šiem acīmredzami krāpniekiem (2 eiro čemodāniem, piemēram) tiek atļauts regulāri sludināties sociālajos tīklos? Nu tā brīvi. Un neviena institūcija "neredz" un "neko nevar izdarīt".

Atslēdzies daddy

« Atbilde #134 : 2023. gada 19. decembris, 10:32:40 »
institūcija nosacīti "viena", krāpnieku - tūkstošiem... visus momentā nevar izķert... kāds iekrīt...