Autors Tēma: Ļaundari izliekas par ..  (Lasīts 34662 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Ļaundari izliekas par ..
« Atbilde #135 : 2023. gada 19. decembris, 13:47:14 »
institūcija nosacīti "viena", krāpnieku - tūkstošiem... visus momentā nevar izķert... kāds iekrīt...
Neticu. Drīzāk nav, tā sacīt, "politiskās gribas".

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #136 : 2023. gada 19. decembris, 14:09:48 »
Neticu. Drīzāk nav, tā sacīt, "politiskās gribas".

Nedomāju. Krāpnieku "izķeršana" prasa lielus cilvēkresursus (policijas). Kaut vai visu visu sociālo tīklu minitorings. Cik zinu, ir programmas, kas domātas šādiem mērķiem, bet tāpat ir jāiesaistās reālam darbiniekam. Un liela daļa cilvēku nedomā vispār. "Pārposto" feikās ziņas, reklāmas. "Spiež" kur vien var "uzspiest"...un, ja nu vēl ir iespēja "uzvārīties" :sarcasm:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #137 : 2023. gada 19. decembris, 14:37:22 »
Problēma monitorēt sociālos tīklus?  Tak pietiktu pasviest tautai tādu saukli - ziņot par krāpnieciskiem sludinājumiem! Tāpat kā vietne, kur ziņo par piedrazātu mežu vai tā "mobilo reportieru" akcija - atceraties tos fanātiskos nevietā noparkotu auto bildētājus utml.?  Visu noziņos, visus linkus atsūtīs.
Kā tur tiesībsargājošās instances saka -  "galvenais prevencija " :mrgr:  Pašiem mazāk darba būtu, mazāk iesniegumu no apkrāptajiem  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #138 : 2023. gada 19. decembris, 14:44:27 »
Tautai nemitīgi tiek pasviesti ne tikai saukļi, bet arī reāli padomi KĀ nekļut par krāpnieku upuri, bet vienalga, ir tūkstošiem lētticīgo.

Problēma monitorēt sociālos tīklus? 

Var saprast, ka runā par lietām no kurām patiešām neko nesaproti. Nu, jā...tāpēc, ka "pofig" :mrgr:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #139 : 2023. gada 19. decembris, 15:17:46 »
Nupat fb pirmo reizi patrāpījās arī tepat pieminētais lidostu (konkrēti Vīnes) "piedāvājums" par 2€.

Intereses pēc palasīju komentārus - no vairākiem simtiem tikai kādi 5-6 ar tekstu (pārējie reālie vai feikie konti ielikuši konkrēta adresāta vārdu) Koferu satura slavinājumi - brenda drēbes, pulksteņi un skaidra nauda par nieka 2€!! Un lidostas serviss to piegādā bez maksas! Un tiem 5 komentāriem arī fīdbeks no lidostas - sak, pateicamies par popularizēšanu!

Naivajiem/ticīgajiem man pāris jautājumu.
Vai neliekas neticami, ka to vērtīgo koferu tūkstošus neviens īpašnieks tā arī nemeklē?

Kādēļ nevienam jaunā kofera īpašniekam tur nav gadījies netīro apeņu un zeķu maisiņš vai viesnīcās saspertās ziepes?   :smej:

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #140 : 2023. gada 19. decembris, 15:21:41 »
Rīgas lidostas bagāžu saņēmēji ar importa vārdiem, bet sajūsminās latviešu valodā.
Es tagad gudra  :smej:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #141 : 2023. gada 19. decembris, 15:37:24 »
Citāts: kvadra
Problēma monitorēt sociālos tīklus?
Bija mums te gadus atpakaļ uznākusi atvērtības lēkme, ļāvām rakstīt bez reģistrācijas. Jau šai mikroskopiskajā vietiņā bija monitorēšanas problēma, lai dzēstu slēptās reklāmas un toksiskos linkus. Pareizini ar FB, Tik-tok u.c. mērogu koeficientu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #142 : 2023. gada 20. decembris, 01:14:48 »
mans šīs dienas "piedzīvojums".
Ap 11 zvanīja telefons un kaut kāds ļoti laipns jauneklis krievu valodā mani informēja, ka šams ir no google kaut kāda tur biroja, neatceros. Fonā tiešām dzirdama kaut kāda biroja skaņas un daudz balsu, kas ar kaut ko pa telefonu komunicē.
Tātad, džeks jautā, vai es neesmu saņēmusi paziņojumu par to ka manā datorā cenšas ielauzties kāds no Igaunijas. Patiešām, kaut kāds paziņojums rāmītī vakar uzpeldēja. Neko no viņa nesapratu, tāpēc nokancelēju. Par ko es to jauneklī arī informēju. Šis sāka uzdot jautājumus, vai man Igaunijā nav radu, draugu vai paziņu, kas varētu tādā veidā izpausties. Pateicu, ka es nafig tādai Igaunijai esmu vajadzīga. Lai tik mēģina, kāda ne kāda, bet izklaide. Vienā vārdā, kaut kā mums tā saruna nevedās un dabīgā ceļā noplaka.
Tad kaut kur uz pēcpusdienu, paradījās paziņojums, ka man vajadzētu ielādēt atjauninājumus Lenova vajadzībām. Tie jau mēnesi lūdzās un man taču mīksta sirds. Ļāvos. Beigās, kad jau vis it kā ok, šamie paziņo, ka nevar atvērt manu mikrosoft kontu. Nu tā jau ir jūsu problēma, nodomāju un nokancelēju to viņu nevarēšanu.
Beigās, tomēr piezvanīju māsas puikam, kurš ar datoriem naudu pelna un jautāju, kas man te notiek. Šams, teica, nomaini visur paroles un ja kāds no tevis ko grib, vienkārši atbildi "Nē". Viegli tas nebūs, jo vispirms - es pati vairs neatceros, kur man kādas paroles pierakstītas un otrkārt - manā vecumā vairs neviens "Nē" nelieto, jo tas dažādo un padara dzīvi jautrāku.
P.S. Starp citu, gribēju jūs informēt no kāda Numura zvanīts. Bet numurs dīvainā kārtā nesaglabājās ( līdz šim tas ir pirmo reizi). Atceros, ka bija no Latvijas. Un interesanti, kāpēc ar mani runāja krievu valodā? Ja jau  zina manu telefona numuru, tad jau arī uzvārds ir zināms, vai kā ?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #143 : 2023. gada 20. decembris, 13:20:28 »
Bija mums te gadus atpakaļ uznākusi atvērtības lēkme, ļāvām rakstīt bez reģistrācijas. Jau šai mikroskopiskajā vietiņā bija monitorēšanas problēma, lai dzēstu slēptās reklāmas un toksiskos linkus. Pareizini ar FB, Tik-tok u.c. mērogu koeficientu.

Še 5! :)

lietotājs "čaiņiks-parastais", domā, ka internets sākas un beidzas viņa telefonā, maciņu aizvēri un internets aizmiga :) )

Kaut ko var izdarīt vienīgi CERT (CERT.LV), bet viņi strādā citā līmenī (IP nodrošinātāji, AS autonomās sistēmas) un arī tad atbildīgi tikai par LV "bandītiem", citu valstu/domenu "bandīti" ir viņu CERTu atbildība... bet ja ir "bandītiskas" valstis, piemēram RU vai KP??

IEM IC vispār ir citi uzdevumi, savukārt policija-parastā iesaitīsies, ja ir reāls kaitējums nodarīts. pieņems iesniegumu! :) Kā lai viņi tiek klāt HVZ kuras valsts bandītas, kurš caur 33 vpniem (virtuāli privātie tīkli) ir līdz jums aizracies??

Atslēdzies Trix

« Atbilde #144 : 2023. gada 20. decembris, 14:07:23 »
Nu es, protams, esmu tējkanna, bet vai ir tik sarežģīti, piefiksējot pirmo krāpniecisko ierakstu (vai desmito, nav svarīgi), vienkārši un naturāli to ierakstīt programmā, kura tos atrod, izdzēš vai bloķē? Un vēl pameklē, no kurienes tiem kājas aug. Ak policijai nav pieejas serveriem un atļaujas šādai rīcībai? Bļin, nu tad ierakstiet likumā un dodiet šādu pieeju. Principā globālā mērogā tam tā būtu jābūt. Un nē, tā nav cenzūra. Protams, mazam forumam tas nav reāli pavelkams, programmnodrošinājumam tomēr būtu jābūt diezgan nopietnam, bet globāli? Ja tāda sūda gūgle var man iebāzt datorā savus nagus un lasīt manu informāciju, lai piedāvātu atbilstošas reklāmas, tad, atvainojiet, tādai pašai gūglei būtu jāvar no sevis spamu izmest. Te arī smagi pietrūkst "politiskās gribas", ja katra raksta katrā otrajā komentārā ir copy+paste "nopelni 1000 eiro katru dienu, nekas nav jādara, tikai ieskaties šeit" un "Cukerbergs iesaka ieguldīt akcijās". Pieņemu, ka ne visu varētu attīrīt, bet lielu daļu noteikti.

Bet atkal nonākam pie tā, ka organizētā noziedzība principā ir legāla, jo tai "neko nevar izdarīt".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #145 : 2023. gada 20. decembris, 14:33:11 »

Bet atkal nonākam pie tā, ka organizētā noziedzība principā ir legāla, jo tai "neko nevar izdarīt".
Legāla nav, bet radoša gan. Izdomās atkal jaunus un jaunus krāpniecības paņēmienus, kam likumdošana netiek līdzi. Krāpniekiem finanšu pietiek (izmanto izkrāptos līdzekļus), bet noziedzības apkarotājiem ir tikai tik, cik valsts piešķīrusi. Ziņās bija info, ka Valsts policijā nav nokomplektēts paliels procents štata vietu. Tā ka labi, ja ir kas uz slepkavības vietu aizbrauc, bet kibernoziegumu izmeklēšanai kapacitātes reāli pietrūkst.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #146 : 2023. gada 20. decembris, 14:50:37 »
Nu, tātad nonākam pie tā paša secinājuma - nav politiskās gribas. Kur ir politiskā griba, atrodas nauda un iespējas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #147 : 2023. gada 20. decembris, 14:53:24 »
Zini, politiskā griba stulbumu tām babuļām, kas pārskaita naudu, neizārstēs

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #148 : 2023. gada 20. decembris, 14:58:00 »
Aizliedza taču ātro kredītu reklāmas. Es domāju, tas paglāba daudzas ģimenes no vieglprātīgu jauniešu vai nesajēdzīgu vecīšu sataisītiem milzu parādiem. Jo viena lieta ir kaut ko speciāli pašam meklēt, pavisam cita - noturēties pret nemitīgi uzbāzīgu kārdinājumu.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #149 : 2023. gada 20. decembris, 15:37:37 »
Nu, tātad nonākam pie tā paša secinājuma - nav politiskās gribas. Kur ir politiskā griba, atrodas nauda un iespējas.
Kā tad! Novirzīsim tagad līdzekļus no veselības, izglītības, kultūras un visām citām nozarēm, lai palielinātu iekšlietu resursus pamuļķu glābšanai.