Autors Tēma: Skaidra un bezskaidra nauda  (Lasīts 14640 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Skaidra un bezskaidra nauda
« Atbilde #75 : 2026. gada 03. janvāris, 16:44:27 »
Ārzemniekam labi. Bet īsti neizprotu, kādu apsvērumu dēļ cilvēki neiegādāties sev to karti, ja vēlas izmantot atlaides. Maksā tā karte simbolisku summu. Tiešām ērtāk diedelēt no citiem?  :?:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #76 : 2026. gada 04. janvāris, 00:31:20 »
neiegādājās jo nedzīvo LV  :talking: , man to karti vajag 1x gadā ...un jā, es priecājos,ja veikalā kāds nopīkstina un izpalīdz. Jo man nekāda labuma nebūs ja es viņu pīkstināšu 1x gadā.
Kā vispār var iztērēt nopīkstinot pie kases,  svešs cilvēks tavu uzkrājumu??? :scratch: Paranoja, vai es nez...
Bet mums ir Lidlam aplikācija ,ā jums jau arī  :smile: . Un te neviens kasieries nerūpējās ,lai visiem būtu un pat nejautā vai jums ir un vai nopīkstinajāt. Cik reizes esmu aizmirsusi, jo būsim godīgi ,tā ir klapata...maisiņi, krāmēšanās, nauda, aplikācija. Ja ir karte tad vieglāk ,turpat makā un rindas kārtībā. Bet to telefonu turēt vaļā..nu stulbi...Un , šodien es pirmo x saņēmos piedāvāt pircējam nopīkstināt savu aplikāciju... pie mums tā nedara. Nekad neesmu redzējusi,ka kāds citam ar šito uzbāztos.Bet, pirms manis pirkās jauns rumāņu pāris, labakajās rumāņu tradīcijās un pirkās bagātīgi, es tik daudz vienā x nekad neko nepērku ..puisim pufīga jaka ar BOSS uz muguras, tas visu krāmē, ceļ ,pako bet ar naudasmaku pienāk meitene. Tad nu es nenoturējos...vai jums nopīkstināt? Sie tā brīnās uz mani un manu telefonu.Es saku- nu dažreiz šādi ir lētāk. šamie saka-oky. es nopīkstinu. un jautāju,- nu ,palika lētāk ?? šamie, apaļām acīm- jā!!!Saku -nutad uztaisiet sev arī šādu aplikāciju. Palika priecīgi.Dažreiz man gribās kadam onkuliņam vai dzīves pabērnam nopīkstināt, jo tādiem ne telefonu ,ne aplikāciju.. bet,te nav tā pieņemts un sēžu , es arī biksēs.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #77 : 2026. gada 04. janvāris, 07:53:21 »
Tādēļ es vairs neeju uz Lidl -ņemties vēl ar telefonu. Jo man bankas karte nav telefonā. Vai vajadzētu?
Lidlā iegāju pirkt tās baltmaizes bulkas. Mums viss pūznis kopā, katrs uz sava stūra -Rimi, Lidl un Maxima.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #78 : 2026. gada 04. janvāris, 10:16:45 »
Man aplikācijas ir gan Lidlam, gan LIDO. Sāk iepatikties. Varbūt tās Dāmas, kuras pārvietojas ar auto, to neizjūt, bet man sava rokassoma jānes pašai un lielākais smagums tajā ir naudas maks!!! Biebāzts pilns ar visādām atlaižu kartēm: - Rimi, Maxima, Stokman, 3 aptieku kartes, Drogas un vēl kartes no visādiem saimniecības veikaliem. Un ja vēl ir nācies norēķināties ar skaidru naudu, tad arī jānes tā metāla nauda. Tāpēc norēķinos tikai ar karti. Pirms eiro ieviešanas, lietoju skaidru naudu, jo man arī patika tā sajūta, ka kontrolēju izdevumus. Bet izdevumus visai sekmīgi var kontrolēt arī norēķinoties ar karti.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #79 : 2026. gada 04. janvāris, 11:28:00 »
Katram savs. Riebjas iet uz veikaliem un pa ceļam tikai rimi. Atlaižu kartes bardačokā, makā tikai tās, ko lietoju ikdienā - rimi, depo un degvielai.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #80 : 2026. gada 04. janvāris, 13:31:19 »
Tādēļ es vairs neeju uz Lidl -ņemties vēl ar telefonu. Jo man bankas karte nav telefonā.

Kāds sakars Lidlam ar bankas karti telefonā? Telefonā ir aplikācija. Saklikšķini kuponus vajadzīgajām precēm, pie paš.kases piebāz telefonu ar QR kodu turpat, kur skenē preces, un samaksā ar karti, kuru iebāz karšu terminālī un iebaksti PIN kā visur. Kam patīk, tie kredītkartes pīkstina vai baksta telefonu pie karšu lasītāja, bet tā, kā zināms, ir opcija, kas nav obligāta.
Vai arī ar šo gadu Lidls vairs nepieņem kredītkartes?

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #81 : 2026. gada 04. janvāris, 15:04:48 »
nu kur tik nervozi...
Man nepatīk Lidls un viss

Atslēdzies tuk

« Atbilde #82 : 2026. gada 04. janvāris, 16:22:52 »
Tad telefons vienmēr jāstaipa līdzi... neesmu ielādējusi to lidla aplikāciju (tāpat jau telefons pārbāzts ar viskautko); ja man tiešām vajag ko no tām akciju precēm, nopērku nevienam neuzbāžoties lai pīkstina to savu karti... tāpat taču, ja vajag kādu produktu, pirksi ir atlaide vai nav, nepaliksi jau neēdis gaidot kad būs atlaides...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #83 : 2026. gada 04. janvāris, 16:52:19 »
Tad telefons vienmēr jāstaipa līdzi... neesmu ielādējusi to lidla aplikāciju (tāpat jau telefons pārbāzts ar viskautko); ja man tiešām vajag ko no tām akciju precēm, nopērku nevienam neuzbāžoties lai pīkstina to savu karti... tāpat taču, ja vajag kādu produktu, pirksi ir atlaide vai nav, nepaliksi jau neēdis gaidot kad būs atlaides...

Vai tad telefonu vienmēr nenēsā līdz?  :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #84 : 2026. gada 04. janvāris, 17:01:17 »
Nē, kālab?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #85 : 2026. gada 04. janvāris, 17:01:52 »
Vai lidlam nav 1 noteikts veikals?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #86 : 2026. gada 04. janvāris, 17:15:22 »
Nē, kālab?

Zināmā mērā apskaužu Tevi.

Man jābūt sazvanāmai darba vajadzībām, +e-paraksts, + autentifikators, lai pieslēgtos darba epastam + sab.transporta aplikācija+ n-tām citām vajadzībām, bez kurām nevar ikdienā iztikt. Man telefonā - visa dzīve.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #87 : 2026. gada 04. janvāris, 18:18:03 »
Man telefons ir vienmēr klāt, ja nu vienīgi līdz tualetei mēdzu aiziet bez, i tad tikai ja apģērbs bez kabatām. No mājas iziet bez - kaut kas neiedomājams. Ja nu kādam mani tajā laikā vajag, vai man rodas kāda vajadzība?
Lidla aplikācijas man nav. Pērku tur gauži maz ko un negribu pārbāzt telefona atmiņu ar visu ko.  Katrs pakalpojumu sniedzējs, katrs sīkkantoris iedomājas, ka man pilnai laimei trūkst viņu aplikācijas...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #88 : 2026. gada 04. janvāris, 18:54:50 »
Man telefons ir vienmēr klāt, ja nu vienīgi līdz tualetei mēdzu aiziet bez, i tad tikai ja apģērbs bez kabatām. No mājas iziet bez - kaut kas neiedomājams. Ja nu kādam mani tajā laikā vajag, vai man rodas kāda vajadzība?

Ja kādam tiešām vajadzēs, pārzvanīs vēlāk, atsūtīs īsziņu, vai pati pazvanīšu. Cik tad tādus eksistenciāli būtiskus zvanus dienā saņem... pārsvarā jau nieki vien... Tā vien tāda iedoma, ka esam tik svarīga persona ka bez mums nu nekā, pasaule apstāsies  :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #89 : 2026. gada 04. janvāris, 19:24:28 »

Ja kādam tiešām vajadzēs, pārzvanīs vēlāk, atsūtīs īsziņu, vai pati pazvanīšu. Cik tad tādus eksistenciāli būtiskus zvanus dienā saņem... pārsvarā jau nieki vien... Tā vien tāda iedoma, ka esam tik svarīga persona ka bez mums nu nekā, pasaule apstāsies  :?:

Var Tevi tikai apskaust, ka nekad neesi bijusi situācijā, kad steidzama palīdzība un nekavējoša rīcība ir nepieciešama Tev.