Autors Tēma: Galdiņi  (Lasīts 5048 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Galdiņi
« Atbilde #15 : 2018. gada 20. jūlijs, 07:30:23 »
Agrākos laikos parasti pat mājās valdīja hierarhiskās vietas. Manā bērnībā tēvam bija noteikta vieta un krēsls virtuvē. Man pat bija respekts pret to vietu un es pats tur nemēdzu sēsties pat tad, ja neviena cita nebija. Tagad mums valda vienlīdzība mājās - katrs sēž kur grib un kas pirmais atnāk, tas iesēžas kur grib, pārējie izkārtojas kur brīvs (nē, tā nav tā pati māja, kas bērnībā). Vienīgais, kas ir sadalīts, tās ir auto novietošanas vietas mājās. Diviem vieta garāžā, pārējie atbilstoši manevrētspējai izkārtoti ārpusē.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #16 : 2018. gada 20. jūlijs, 08:14:34 »
Ja, ja ierunajies par vietām majās pie galda- ir gan katram sava pierastā un nav nevienam pat domas citur apsēsties, kaut ēd vienatnē. Arī ciemos vnm uzprasu, kur varu sēdēt, lai neizjauktu kārtību.Tā nav hierarhija, bet ieradums. Tāpat ir krūžu un glāžu sērija katram sava mīļākā, ko lieto konkrētais cilvēks.
Lasu un brīnos par šeit minēto iet cilvēkam konkrētā pusē - es apjuktu domājot, kura ir īstā  :rofl:
Mans putns ir spoguļi. Esmu šokā, ja telpā to nav, tas ir pirmais, ko meklēju. Esmu pilnīga spoguļatkarīgā, bet ne jau lai tīksminatos, bet lai kontrolētu.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #17 : 2018. gada 20. jūlijs, 10:44:13 »
Rīgā rīta kafijas dzeršanai ar krējumu ir darbdienu, sestdienas un svētdienas krūze. Ja krējumu aizmirsies nopirkt, tad espreso pēc noskaņas.
Izvēli mēdz sarežģīt svētku dienas - tad jādomā vai ņemt sestdienas, vai svētdienas krūzi.

Kādreiz pie radiem laukos mājastēvam bija noteikta vieta pie galda - plaša sēdvieta līdzās plītij. Ar viņu konkurēja tikai runcis - mājastēvs to projām nedzina, taču vietas diviem, protams, jau bija mazāk, tak kaķis atspērās pret sienu vai krāsni un stūmās ar muguru sēdētāja sānos. :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2018. gada 21. jūlijs, 19:41:23 »
Sevišķi svarīgi man ir, ja eju kopā ar kādu pa ielu, lai tas otrs man būtu kreisajā pusē.

Nuja, ja nu nākas 3x nospļauties pār kreiso plecu... :D

Atslēdzies ragana

« Atbilde #19 : 2018. gada 23. jūlijs, 08:24:58 »
Ņu, ņu... Uz ielas nemēdzu spļaudīties (varbūt reizēm ļoti nemanāmi un simboliski). Biežāk eju, īkšķus pigās salocījusi.  :rofl:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #20 : 2018. gada 23. jūlijs, 08:25:32 »
Ņu, ņu... Uz ielas nemēdzu spļaudīties (varbūt reizēm ļoti nemanāmi un simboliski). Biežāk eju, īkšķus pigās salocījusi.  :rofl:

un palīdz?

Atslēdzies diddly

« Atbilde #21 : 2018. gada 23. jūlijs, 10:10:30 »
paeksperimentēju ar sēdēshanu- skats uz ieeju,vai ar muguru pret ieeju.
kafejnīcā,restorānā pasteidzos pirmā ieñemt vietu ar skatu uz ieeju. Cienim paliek muguras pozīcija.100% vienmēr viñsh pieprasīja pārsēsties. Ja ietiepos,un paliku,ēshana bija sasteigta un nervoza. Medniekam nebija kontrole pār ieeju alā.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #22 : 2018. gada 23. jūlijs, 10:25:03 »
- kafiju, ūdeni un tēju dzeru tikai no stikla krūzes, pienu no keramiskās. savādāk neizjūtu garšu;
- izteikta "pirmās reizes" fobija. Jebkurā vietā (krogs, muzejs, da jeb kas), kur līdz šim neesmu bijusi, man nepieciešams, lai kāds zinātājs aizved. Kad zinu, kāda tur lietu kārtība jūtos, kā zivs ūdenī. Droši vien bailes no neveiklām situācijām;
- ja par kādu koncertu, filmu, grāmatu, pasākumu un t.l. visapkārt liela brēka un masu ažiotāža- neeju, nelasu, pat vairāk, manī tas izraisa nepatiku;
- ja kāds uz mani paceļ balsi, tas manī uzjautrina. Jo skaļāk iet, jo es esmu mierīgākā. Pati brīnos, kā neesmu savā laikā norāvusies pa ausi, kad no savas puses atbildēju, - Un tagad atkārtojiet to pašu, tikai rakstiski... Nu tas, kā kuro reizi, parasti pietika, ar "Kā Jums neiet...  :m:
- ja vajag palīdzēt, vai aizstāvēt kāda cita intereses - nav problēmas, ja sevi, labāk nesākt - nevaru atrast vārdus, nervi čupā, kamols kaklā, tāda sajūta, ka vel nedaudz būs pinkšķis;
- nevaru paiet garām vecam cilvēkam, ja redzu, ka tas ir apjucis, tas ir uz refleksa līmeņa,- vienmēr uzprasu, vai nevajag palīdzēt;
nu kas vēl... man paradums pamosties savā gultā, tāpēc daudz nedzeru un savlaicīgi pazūdu no visa veida viesībām  ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #23 : 2018. gada 23. jūlijs, 10:26:20 »
Vispār jau sievietei restūzī jājūtas droši, t.i., labākajā vietā un ar pasargātu muguru ;)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #24 : 2018. gada 23. jūlijs, 11:44:51 »
un palīdz?
Laikam jau jā, jo uz ielas nekādas lielas ķezas nav gadījušās. :) Tās pigas parasti pielietoju, ja vakarā klusā ieliņā nāk pretī šaubīgu tipu kompānija. Pāris reizes ir bijis riktīgs strjoms.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2018. gada 23. jūlijs, 12:11:46 »
Laikam jau jā, jo uz ielas nekādas lielas ķezas nav gadījušās. :) Tās pigas parasti pielietoju, ja vakarā klusā ieliņā nāk pretī šaubīgu tipu kompānija. Pāris reizes ir bijis riktīgs strjoms.
ā, es sapratu, ka tās pigas turi tad, kad vīrietis kreisajā pusē :rofl:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #26 : 2018. gada 23. jūlijs, 12:16:11 »
"...ja vakarā klusā ieliņā nāk pretī šaubīgu tipu kompānija..."(c.)
vai ... uz šo man arī refleks - pilnīgs miers, pat vairāk, reakcija -Nu, nu, es gribētu redzēt, vai te kādam sanāks man sabojāt garīgo... Šad tad pašai vēlāk bailes par sevi,- nu takš viens dulls sievišķis! Nē, nu bija gadījumi, ka pāris reizes, mēģināja piesieties. Vienkārši noskatīju no augšas līdz līdz apakšai un mierīgi gāju prom. Te galvenais, nesākt runāt un nesmaidīt... jo tad vaļā netiksi.
 Bet man nav problēmu iztriekt no trepju telpas iedzērušu tīņu bariņu, vai mierīgi paskaidrot pāris dzērājiem, kāpēc mūsu māja nevēlās viņus redzēt savā pagalmā. Pati brīnos, bet klausa uz vārda... Parasti sāku,- Labs vakars. Man ir jums personīgs lūgums...  - ... es protams, varu piezvanīt pašvaldības policijai, bet domāju, ka varam sarunāt, ka jūs netraucēsiet mums un mēs netraucēsim policiju.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #27 : 2018. gada 23. jūlijs, 12:24:09 »
Olguc, atceros, kā man kaimiņiene nakts vidū naktskreklā gāja pagalmā kušināt skaļu kompāniju! Respect!!
Bet tā nesēdēšana ar muguru pret zāli man ir tādēļ, lai varētu cilvekus apskatīt, ne sienā blenzt. Gan jau vīriešiem ir tāpat, tikai viņi to izskaidro cienījamāk  :rofl:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #28 : 2018. gada 23. jūlijs, 15:50:35 »
Nu man ir nepatīkama sajūta, sēžot ar muguru pret durvīm vai logu, vai vispār, kur ir dzīva kustība aiz muguras.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #29 : 2018. gada 23. jūlijs, 15:52:46 »
Cilvēka psiholoģija