Autors Tēma: gāzes plīts.Kādu?  (Lasīts 2967 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: gāzes plīts.Kādu?
« Atbilde #30 : 2018. gada 25. jūlijs, 17:17:40 »
Ā-vēl taimeris -lai pīkst noliktajā laikā

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #31 : 2018. gada 25. jūlijs, 17:39:46 »
Mellene, Tu tak neesi pavārīte  :rofl: Bet tik gudra  :talking:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #32 : 2018. gada 25. jūlijs, 18:15:07 »
gudra kļūstu,kad man kko vajag...tad izpētu no A-Z... sanak, visos jaut,kas kādreiz man būtu bijuši noderīgi,esmu gudra. Tajā, kas uz mani nettiecas, vai nav aktuāli..esmu pavirša..tb noskaidroju un aizmirstu  :blushing: mammai starp citu ir indukcijas plīte(virsma) plac, tas jau kā kompis darbojas...kad esmu tur, pat olu nemēģinu vārīt, neko nesaprotu  :n-:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #33 : 2018. gada 25. jūlijs, 20:34:32 »
Bāc ... te visi tādi pavāri un kulināri, ka man jāsarkst :blushing: :thinking:
Man ir elektriskā virsma ar 2 riņķiem, bet nekad abi netiek darbināti (ir savi iemesli) un elektriskā cepeškrāsns ar ventilatoru, tā gan karst neatbilstoši uzgrieztajiem grādiem, tāpēc man tajā  "dzīvo" termometrs. Fiksēts, ka atšķirība 50 - 70 grādi.
Gāze man nav gadus 15 un vairs arī negribētu

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #34 : 2018. gada 28. augusts, 07:42:20 »
Varbūt kādam noder.
Esmu par indukciju, ja kas.

1. Cepeškrāsns.
Te jau minēja priekšrocības.
Piedāvāju salīdzinājumu gāzes vs elektriskā kā vecā veļasmašīna Rīga pret automātisko.
Plus vēl nosacīti slēgtajā cepeškrāsnī visi gāzes sadegšanas produkti, kas cepšanas procesā pa tiešo nonāk jūsu gatavotajā gardumā.
Nezinu, nezinu... (ja kāds vēl šaubās).

2. Tikai elektrība.
Arī pirms gadiem 10 vai vairāk pārgāju no balonu gāzes uz tīru elektrību.
Kā arī iegādājos to mazo elektronisko skaitītāju, ko iesprauž rozetē.
Manā virtuvē visvairāk elektrības patērē elektriskā tējkanna - mēnesī tik, cik veļasmašīna un ledusskapis kopā.
Paskaidrošu.
Kurš/a no jums ielej tējkannā precīzi 250 gramus ūdens, ja vajag uzvārīt tikai vienu krūzīti?
Pareizi - ielej puslitru. Attiecīgi elektrība aiziet puslitra uzvārīšanai, bet 250 grami pēc tam "pa tukšo" atdziest tējkannā.
Tas pats, ja vajag uzvārīt puslitru, ielej 700 gramus vai pat litru.
Nemaz nerunāju par tiem, kuri vāra litru, ja vajadzēs tikai vienu krūzīti.

3. Indukcija - tas ir ekonomiski.
Un visādi citādi izdevīgi.
Lieku virsū pilnīgi visus katlus, pannas un bļodas, kas virtuvē ir (alumīnija sen vairs nav - to nē).
Sākot no mazā puslitrīgā metāla kafijas kausiņa līdz pat lielajam 12litrīgajam zupas katlam, čuguna plova katlam, vok pannai un čuguna pannām.
Neskatos, vai domāti indukcijai, vai nē, lieku visu.
Kad pārgāju no metāla sildriņķiem uz indukciju, veicu testus ar ūdens katliņu. Mērīju precīzu tilpumu, sākuma un beigu (vārīšanās) temperatūru, laiku un elektrības patēriņu.
Elektrības ekonomija indukcijai sanāca gandrīz 30%. Un laika ziņā ātrāk.

Un man pat ir tikai viens indukcijas riņķis!
Nopirku par 19 eiro.
Gribēju divus, bet sieva teica, ka nav nepieciešams.

Šāds:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2018. gada 28. augusts, 09:39:31 »
Varbūt kādam noder.
Esmu par indukciju, ja kas.

Es arī par indukciju. Rīgā jau lietojam 12 gadus - perfekti - ekonomija, ātrums, tīrība...TAIMERIS! AEG ar 4 riņķiem. Visus 4 reizē gan nekad nevajag, bet viņiem atšķiras izmērs un funkcijas.

Laukos ir vecā elektriskā, kura nekādi (jau 30 gadus) nenobeidZas, lai arī to varētu ar indukciju aizstāt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #36 : 2018. gada 28. augusts, 09:50:16 »
O, jā! Atvediet man tās jūsu indukcijas kopā ar bačām vai petrolejas elektrības taisāmo, kad nākamreiz kāds Ēģiptes vistas ekzemplārs salaidīs visu elektrolīniju uz īso. Vai vējelis papūtīs un samučkās vadus ap stabiem.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #37 : 2018. gada 28. augusts, 09:57:56 »
O, jā! Atvediet man tās jūsu indukcijas kopā ar bačām vai petrolejas elektrības taisāmo, kad nākamreiz kāds Ēģiptes vistas ekzemplārs salaidīs visu elektrolīniju uz īso. Vai vējelis papūtīs un samučkās vadus ap stabiem.

Camma beidz, par plīti un krāsni Tu mani pārliecināsi, par aku ar vindu arī (gandrīz), bet par to, ka Tev ir televizors un kompis ar svecēm (nevis lampām!), davai, nevajag :P

Atslēdzies Camma

« Atbilde #38 : 2018. gada 28. augusts, 10:02:35 »
Man ir arī galda lampas ar aķi un grāmatplaukti (pa 3 istabu sienām!). Un pat petrolejas lampa. Aka un lauka ķemertiņš arī ir. Neatkarīga es iru.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #39 : 2018. gada 28. augusts, 10:05:43 »
Plīts ir ar gāzi riņķos un elektrību cepešplītē. Rezervē - jotuls ar malku. Ziemā tas pat ir mīļāks :).
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2018. gada 28. augusts, 10:07:04 »
Plīts ir ar gāzi riņķos un elektrību cepešplītē. Rezervē - jotuls ar malku. Ziemā tas pat ir mīļāks :) .

bet čaiņiks, kāds Tev ir čaiņiks?   :taunt:  Tūliņ mēs patiesību uzzināsim! :)
par rezervēm nestāsti, ikdienas variants :)

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #41 : 2018. gada 28. augusts, 10:10:40 »
Man ir arī galda lampas ar aķi un grāmatplaukti

Grāmatplaukti arī ar aķi?  :scratch:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #42 : 2018. gada 28. augusts, 10:11:57 »
Čaiņiki ir vairāki - ir elektriskais bleķa, elektriskais keramikas, parastais emaljētais bleķa ar platu dibenu (plītej)- kādu zīmēja bērnu grāmatās un karikatūrās.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2018. gada 28. augusts, 10:31:43 »
“...vok pannai...“

Bez gāzes tur būs vien wok parodija...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #44 : 2018. gada 28. augusts, 10:36:22 »
Krimson - gramaķejs, jedritvai! Ir razņica - ''galda lampas ar aķi un grāmatplaukti'' vai "galda lampas un gramatplaukti ar aķi''?
Visus sakost!