Autors Tēma: par lidmašīnām  (Lasīts 7228 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

par lidmašīnām
« : 2018. gada 26. jūlijs, 10:04:05 »
Šogad sanāca lidot ar dažādām aviosabiedrībām un dažādām lidmašīnām. Padalīšos ar saviem iespaidiem un ceru, ka citi arī padalīsies.

Ryanair izmanto Airbus lidmašīnas. Šķiet, ka Rīgai tiek vecākie modeļi. Tas, ka paceļoties un nolaižoties aizkrīt ausis, nav nekas jauns, bet tieši Airbus lidmašīnās es to izjūtu vissāpīgāk. Lai dzīve nešķistu pārāk salda, aviosabiedrība vēl mēdz iedalīt vietas, kas nav blakus. Tad atliek cerēt uz citu lidotāju atsaucību un samainīties, jo nav vēlmes papildus piemaksāt.

AirBalticam uz Minheni bija Boeing lidmašīna - pierasta, klasiska, pa 3 sēdekļiem ejai abās pusēs. Lai gan noteikts, ka pasažieriem drīkst būt viena normāla izmēra rokas bagāža un vēl mazā somiņa, ko noliek pie kājām, augšējie bagāžas plaukti vienmēr ir piestūķēti pilni. Toties reizē pirktām biļetēm vietas ir blakus, tas priecē. Ak, un 13.rindas arī lidmašīnā nav - 12. rindai seko 14tā. :)
Atpakaļceļā ir WOW - jaunais Bombardier lidmašīnas modelis. Ejai vienā pusē 3 vietas, otrā divas. Jocīgi, ka vietu numerācijā vairs nav B vietu. Bagāžas plaukti ir iepriekšējā daudzumā un beidzot (!!!) pietiek vietas visām somām. Virs sēdekļiem, kur mirgo tablo ar informāciju "piesprādzēties", "nesmēķēt", ir neliels ekrāns ar informāciju par lidojumu - augstums, ātrums, attālums līdz galamērķim, gaisa temperatūra, laiks līdz galamērķa sasniegšanai utt. Vismaz interesanti. Ja lido 11000 m augstumā un ārā ir -57 grādi. :)
Bažīgas subjektīvās sajūtas nedaudz radīja tas, ka, 20 minūtes gaidot pacelšanos, tika atvāzti spārni dažādās pozīcijās, izkaucināts motors - laikam pilots izmēģināja visas fīčas, ko lidmašīna spēj piedāvāt. :D Īsi pirms nolaišanās varēja dzirdēt, kā tiek izlaista šasija, lai gan parasti to pat nepamanu.

Atslēdzies Bobs

Re: par lidmašīnām
« Atbilde #1 : 2018. gada 26. jūlijs, 10:19:07 »
Man pa lielam pilnīgi pofig, galvenais, lai ļotene paceļas un nosēžas pareizā vietā. Jēga no blakussēdētāja tikpat nekāda, kāda starpība kas sēž blakus. Un vispār, man parasti lidmašīnās nāk miegs, tāpēc dziļi neinteresē arī viss pārējais. Nujā, Rianairī jācenšas ņemt pēc iespējas mazāku rokas bagāžu, tad ir cerības, ka to boardinga laikā nenovirzīs uz lidmašīnas bagāšas nodalījumu. Citādi pēc tam jākavē laiks, gaidot pie bagāžas lentas

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2018. gada 26. jūlijs, 10:44:37 »
Mja... Rīgas lidosta izceļas ar bagāžas izkraušanas gausumu...  :no:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2018. gada 26. jūlijs, 10:49:08 »
Mja... Rīgas lidosta izceļas ar bagāžas izkraušanas gausumu...  :no:
čurkas citās liellidostās nav ne ar ko labāki

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4 : 2018. gada 26. jūlijs, 12:45:02 »
Es laikam tikai ar Raini esmu lidojusi, nevaru salīdzināt. Man visvairāk interesētu, lai ir daudz vietas kājām un lai ir ērti krēsli. Pārsvarā lidojumu nostāvu kājās vai klejoju it kā uz wc. Vietas parasti nopērkam blakus, piemaksājam, kaut man diezgan vienalga.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2018. gada 26. jūlijs, 13:49:37 »
Iekš Bombardier’a vietas kājām pat likās, ka ir vairāk nekā parasti. Ryanairā sēdekļi salikti pārāk cieši, brīnos, kā tur cilvēki ar garākām kājām spēj nosēdēt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2018. gada 26. jūlijs, 16:30:48 »
Šobrīd (laikam gramatiski nepareizi?) lidoju pārsvarā ar Lufthansa un Austrian Airlines. Neko sliktu nevaru teikt - vietas kājām daudz (kas man vnm svarīgi, tādēļ līdz šim AirBaltic lietoju retāk), bagāžu ir, kur novietot. Ja arī gadās, ka virs galvas vai tuvumā nodalījums pilns, nav problēmu somu nobāzt starp kājām zem priekšējā sēdekļa, vietas pietiek. Un kas svarīgi - nododamās bagāžas 23 kilogrami. Lidojot ar AirBaltic vēl trakāk ir jākalkulē katrs grams. Lufthansai man patīk iespēja kko iedzert, iekost par brīvu. Īsākos lidojumos parasti kādi štrunti, garākos - kkas mazliet sakarīgāks (cik nu tādas uzkodas vispār var būt sakarīgas).

Nav jau tā, ka būtu pretenzijas pret AirBaltic, bet man stratēģiski izdevīgāk sanāk lidot ar Lufthansu, n,u un vēl augstāk minētie argumenti ne par labu mūsējiem. Un cena. AirBaltic sanāk kopumā dārgāk manām vajadzībām.

Ir lidots arī ar Eurowings un kādreiz zaļā jaunībā ar Ryanair, ar pirmo viss kārtībā, ar otro - neko daudz neatceros (gan jau nebija, kur likt kājas), jo bija jautra kompānija un cēli mērķi ;)

Dzirdētas super labas atsauksmes par Turkish airlines, bet neesmu lidojusi.

Gan jau vislabāk te varētu Emīlija ko pastāstīt

Ā, vēl atcerējos Luīzes pāris pieminētās lietas. Arī Lufthansai nav 13.rindas. Manuprāt, muļķīgi, jo es, piemēram, nudien neatteiktos tādā sēdēt. Bet, iespējams, viņi negrib riskēt ar visu ļoteni, lai aŗī atrastos pietiekami daudz drosminieku :sarcasm:

Ausu sāpes nav atkarīgas no lidmašīnas lieluma, jo man ir nenormāli sāpējis lielās lidmašīnās un nav bijis problēmu maziņās. Secināju, ka tas atkarīgs no nolaišanās straujuma. Nupat, uz Rīgu lidojot, gandrīz gaudoju no sāpēm (ja parasti sāp viena noteikta auss, tad tagad - abas divas) un drūmi smējos pie sevis, ka vācu pilots laikam aizmirsa, ka Rīgā pietura un pēdējā brīdī dabūja strauji drāzties lejā
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 26. jūlijs, 16:38:14 no Minne »

Atslēdzies magda

« Atbilde #7 : 2018. gada 26. jūlijs, 18:20:29 »
Arī no savas puses varu slavēt turkišus. Ērti, dāsni, tīri. Lufthansai nav ne vainas. Somi- racionāli un moderni :) , ir atšķirība lidojot no Rīgas uz Helsinkiem, vai no Helsinkiem  uz Manilu! Bet visos reisos piedāvā melleņu sulu :) it kā nieks, bet patīkams!
Rinairis ir jāparcieš, no mūsu pašu lidoņiem cenšamies maksimāli izvairīties - neko labu nevaru teikt.
Visneērtākais lidojums mums ir bijis ar kaut kādu lēto vācu lideni (nosaukums pačibējis no prāta), gribējām pa lēto uz Meksiku aizlaist, nu tad dabūjām ar! :taunt:  Visas padsmit stundas kā mantru skaitīju- viss paiet, paies arī šis! :smile:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2018. gada 26. jūlijs, 20:31:47 »
Esmu ļoti maz lidojusi - Ryanair, Wizzair un senos laikos British airways.
Es vairāk pārzinu - Setra, Man, Volvo, Mercedes, Scania, Neoplan, Temsa, Vanhooll (šis ir reāla kaka) u.c.
No AirBaltic izvairos - nevaru atļauties. Ar pārējiem nav problēmu bijis. Wizzair vairāk patika par Ryanair, bet nav svarīgi vai lidojums ir no/uz Rīgu vai citur.
British bija mīlīgs un ērts, bet nobružāts :D
Par Turkiem dzirdētas vislabākās atsauksmes. Domāju, ka kaut kad vajadzēs pārbaudīt.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #9 : 2018. gada 26. jūlijs, 23:23:01 »
Lidmašīnas pusmūžā ir drošākas par jaunajām....jo jaunie modeļi reāli vēl ir testa režīmā...t.i., vēl nav parādījušies iemesli, kāpēc šis modelis nokritīs...es Bombardierī kāpšu pēc tam, kad pārītis nokritīs un konstrktori izlabos kļūdas ! ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2018. gada 26. jūlijs, 23:26:19 »
Tātad pēc definīcijas ir jānokrīt?  :just_popcorn:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2018. gada 26. jūlijs, 23:33:59 »
A kā var zināt - būs bombardieris vai boings? Mani neviens pirms lidojuma nebrīdināja, aviosabiedrība nodrošina nokļūšanu no A uz B.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2018. gada 26. jūlijs, 23:37:49 »
Man atmiņā, ka kkāda infa iepriekš ir gan. Bet kur - neatceros  :scratch:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2018. gada 27. jūlijs, 09:19:33 »
Šobrīd (laikam gramatiski nepareizi?) lidoju pārsvarā ar Lufthansa un Austrian Airlines. Neko sliktu nevaru teikt - vietas kājām daudz (kas man vnm svarīgi, tādēļ līdz šim AirBaltic lietoju retāk), bagāžu ir, kur novietot. Ja arī gadās, ka virs galvas vai tuvumā nodalījums pilns, nav problēmu somu nobāzt starp kājām zem priekšējā sēdekļa, vietas pietiek. Un kas svarīgi - nododamās bagāžas 23 kilogrami. Lidojot ar AirBaltic vēl trakāk ir jākalkulē katrs grams.

Airbaltikam nododamā bagāža ir 20 kg, tā ka diži lielas atšķirības nav. Pacelt varu ap 15 kg smagu čemodānu, tā ka nav problēmu iekļauties atļautā svara limitā. Ko nevar celt, to nevar nest (vai nodot bagāžā). :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2018. gada 27. jūlijs, 10:56:01 »
Luīz, 3kg konkrēti man ir baigi no svara. Jā, es ar grūtībām paceļu, bet tam jau ir taksisti un citi vīrieši. Koferi uz riteņiem jau nav problēma pārvietot