Autors Tēma: pārcilvēks  (Lasīts 8245 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

pārcilvēks
« : 2018. gada 30. jūlijs, 12:59:50 »
Ja palūkojamies vēsturē, tad rakstnieki-fantasti daudz ko ir pareģojuši pareizi par to, kas notiks vai tiks atklāts nākotnē...nu, kaut vai Žils Verns!
Tad varam secināt, ka ir mūsdienu rakstnieki- fantasti, kuri spēj diezgan pareizi fantazēt par nàkotni...tas būtu loģiski, ka tādi rakstnieki atrastos šodien, tikai ej un saproti, kurš tur būs mūsdienu Žils Verns? :)...raksta tak viss kaut ko...galvenā uzmanība tiek pievērsta mākslīgam intelektam, mašīnu uzvarai, terminatoriem utt..
Taču es gribu pievērst uzmanību iespējamam Pārcilvēka izveidošanai....un tam nav nekàda sakara ar Hitlera murgainajām idejàm, ka ārieši ir tie pārcilvēki...drīzāk runa ir par "frankinšteinu", kuru izveidos ģenētiski...viņš neslimos, būs visstiprākais, ātrākais utt
Homo Zenith nāks homo sapiena vietā...un kā sen senos laikos cilvēks pieveica neandertālieti, tà homo zenith pieveiks homo sapiens, jo tie 10 miljardi nav savienojami ar Zemes pastāvēšanu...
Nu, kas mūs mierina ? ...tas nav ātrs process...vajadzēs pāris simt gadu, jo arī mēģeņu cilvēki ar ideāliem gēniem ir jādzemdē, jāizaudzina utt
p.s.
Šīs pārdomas radās seriālu "Šķērsojot robežu" skatot...

Atslēdzies Spārka

Re: pārcilvēks
« Atbilde #1 : 2018. gada 30. jūlijs, 13:06:15 »
Seriālu nezinu, bet Nīče nāk prātā (?)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2018. gada 30. jūlijs, 13:13:24 »
Seriālu nezinu, bet Nīče nāk prātā (?)
jā, Nīče ar par to...tikai sava gadsimta izpratnē!
..un toreiz nebija 10 miljardu

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2018. gada 30. jūlijs, 14:10:46 »
Nu, "Zelta miljarda" process jau ir palaists. Bez kādiem pārcilvēkiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2018. gada 30. jūlijs, 14:27:25 »
seriālu neesmu skatījies, bet neesmu Darvina evolūcijas teorijas piekritējs..

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2018. gada 31. jūlijs, 08:31:05 »
seriālu neesmu skatījies, bet neesmu Darvina evolūcijas teorijas piekritējs..
nu, ir tur neatbildēti jautājumi....bet šoreiz par ko citu!
Vai šī cilvēku kvantitāte radīs kvalitāti? ...būtībā vienīgā iespēja, ka civilizācija uz Zemes saglabājas, ja nāk homo zenith un homo sapiens aiziet...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2018. gada 03. augusts, 07:16:00 »
Nnezinu, man šķiet ka, neskatoties uz gēniem un mēģenēm, uzvarētājas būs baktērijas...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2018. gada 12. augusts, 01:10:45 »
aga..man aizvakar mazais bērns kā reiz pastāstija par ūdens lāčiem(tardigreidiem) es neko par tādiem nezināju(ko mums skolās māca?? :) nuja, un tad nu ir skaidrs kurš paliks pēdējais.. jeb/vai vienīgais  :just_popcorn:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2018. gada 12. augusts, 10:50:32 »
Ja jau tēma turpinās, tad paburkšķēšu es ar'. Man ir aizdomas, ka process tieši šobrīd rit pilnīgi pretējā virzienā, un drīzāk par nākotni jādomā Holivudas filmu par pērtiķu uzvaru kontekstā. Paliek iespaids, ka ļooooti lielu šolaiku civilizācijas daļu neinteresē nekas vairāk par savu fizioloģisko vajadzību (paēdu, padzēru, no*niebos) un instinktu apmierināšanu. Romas valdnieku teiciens par maizi, vīnu un izpriecām vergiem, cik redzu, ir otrs, kas šobrīd ir spēkā kā nekad tuvākajā pagātnē.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2018. gada 12. augusts, 11:10:08 »
Man liekas, ka nav ko lieki satraukties -ja jau kopš Romas laikiem nekas nav mainījies. Tev liekas, ka pirms 20-30-50 gadiem tā intelektuāļu proporcija bija citādāka? Vecūkšņu maldi!
Mani arī dažreiz šokē -nu kā var TO nezināt?! Bet patiesībā iemācītas zināšanas jau nenozīmē intelektu.Un "inteliģents"vispār laikam ir kaut kāds krievu/padomju izgudrojums

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2018. gada 12. augusts, 11:37:50 »
Man liekas, ka nav ko lieki satraukties -ja jau kopš Romas laikiem nekas nav mainījies. Tev liekas, ka pirms 20-30-50 gadiem tā intelektuāļu proporcija bija citādāka? Vecūkšņu maldi!
Mani arī dažreiz šokē -nu kā var TO nezināt?! Bet patiesībā iemācītas zināšanas jau nenozīmē intelektu.Un "inteliģents"vispār laikam ir kaut kāds krievu/padomju izgudrojums
Nav runa ne par iemācītām zināšanām, ne par intelektuāļiem. Runa ir par to, ka mūsdienās cilvēkam parastajam (daļai) iztrūkst ideālu, jēdzīgu mērķu un sava uzdevuma apziņas dzīvē. Intelektuāļi nepiedāvā neko, izņemot mežonīgā liberālisma pieprasītākās īpašības - egoismu, alkatību, skopumu un aroganci, bet pats skumjākais, ka vienai daļai (lieeelai) neintelektuāļu neko vairāk/citu arī nevajag. Pietiek ar Romas verga eksistences komplektu. Un kā rezultāts - vidēji aritmētiska degradācija. palasoties LV i-neta "ziņas" (nezinu, vai to šālaika šļuru vispār tādā vārdā var nosaukt) un pasakot sev pašam: "Jā, pieprasījums rada piedāvājumu acīmredzot", viss nostājas savās vietās ... Kardašianas pakaļa, kkādu kreiso slavenību ģimenes dzīve, sveša mantojuma dalīšanas peripetijas (Maligina) un tam visam pa virsu sports, sports, sports ... Cik viens vai otrs personāžs bumbiņas grozā sametis ... Un vai tas ir tas, par ko jāinteresējas radības kronim? Vai tas ir tas, ar ko sevi jānodarbina nākotnes pārcilvēkam? ... Nu, kaut vai cilvēkam ... kurš ar saprātu ir apveltīts?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 12. augusts, 11:44:11 no Zigfrids »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2018. gada 12. augusts, 11:45:42 »
Arī domāju., ka nav tik traki.
Mums bērni bieži par daudzko brīnās - kā TO var nezināt, tas tak loģiski un  elementāri!
Jā, paaudžu laikā daudzkas mainās... bet tas vien normāli.

Zigfrīd, vienmēr bijusi daļa sabiedrības, kurai nekādu mērķu un ideālu.
Būtu kastu sistēma varētu dalīt kastās ;)
Tas ir bijis un būs, jebkurā sabiedrībā...

p.s. Un par ko būtu jāinteresējas “radības kronim“? :)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 12. augusts, 11:56:15 no tuk »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2018. gada 12. augusts, 11:55:43 »
Arī domāju., ka nav tik traki.
Mums bērni bieži par daudzko brīnās - kā TO var nezināt, tas tak loģiski un  elementāri!
Jā, paaudžu laikā daudzkas mainās... bet tas vien normāli.

Zigfrīd, vienmēr bijusi daļa sabiedrības, kurai nekādu mērķu un ideālu.
Būtu kastu sistēma varētu dalīt kastās ;)
Tas ir bijis un būs, jebkurā sabiedrībā...
Komunisti vismaz vārdos mēģināja kko piedāvāt, piekrītu, ka pilnīgi garām bija izpildījums, bet ... vismaz mēģināja cilvēkam iestāstīt, ka viņš var būt kkas vairāk par patērētājbiorobotu. Kam šādā (mūsdienu) kombinācijā ir nepieciešams saprāts, tā pielietošana? Un kādā apjomā? Nav? Nu, tad kā liktenis tam paredzēts? Kā tie saucās pareizi? Kas bija cilvēkam nevajadzīgais astes kauls un aklā zarna? Rudimenti vai atavismi? Pievienojam sarakstam saprātu un dzīvojam tālāk?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2018. gada 12. augusts, 11:59:07 »
Jā, mēģināja, iestāstīt...
Nodzirdīt to radības kroni, tā ka par šito ideāliem labāk paklusē!

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2018. gada 12. augusts, 12:21:18 »
komunismam bija divkārša nelietība -murgot par ideāliem un sadzīt nometnēs

Zigi, tu vnk lasi nepareizos žurnālus un portālus :rofl:
Ir jau arī tādi, kur par Kardašjanas pakaļu pat nezin